Здравейте,
Мъжът ми ми даде един пожълтял хвърчащ лист и с това ми удостовери престоя си в казармата. На мен ми изглежда леко несериозен и рекох да ви питам, ще свърши ли работа или да издирвам и превеждам военната книжка. На листа няма ЕГН, адрес или каквато и да е друга индикация за човека, само трите имена.
текстът е, както следва
Образец No. 1
Удостоверение
No…………(няма номер)
Щабът на поделение 66970-ПО – гр. София, дава настоящето на редник Emil ,родом от гр. София, жител на гр. София в уверение на това, че същият е бил на военна служба от 6 октомври 19.. до 28 февруари 19.. година или е изслужил всичко 5 месеца и 22 дни.
(Справка заповед No. 1693/28.11.19..)
Настоящето удостоверение се издава да му послужи за признаване на трудов стаж, III категория, съгласно т. 81 от Правилника за прилагане закона за пенсиите.
28 февруари 19.. г.
Командир поделение 66970
Подпис, не се чете
Печат на поделението
военна книжка или образец 1; документи за Виена
военна книжка или образец 1; документи за Виена
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
tova udostoverenie kato gerbova marka li izkash da ti go napraviatMilenka написа:благодаря ви..май това листче ще засиля...чак да се заяждат..мъжът ми отдавна е минал годната за казарма възраст, ако това ги бърка нещо
поздрави..

THE LAST LINE OF DEFENSE
ми не като гербова марка, ама една идея официално, на бланка, по джиджано...печатът не се чете, чак пък секретно..JoroF написа:tova udostoverenie kato gerbova marka li izkash da ti go napraviatMilenka написа:благодаря ви..май това листче ще засиля...
този документ ще представям и това си е..
мисля, което може да е една страница, и заверка и превод, да е една, а не 5стр. старите военни книжки са с инфо на 5 странички, колкото гербова марка, но са си 5 страници и за нотариуса и за преводача..а и после за четене на хората във виена..не искам да им усложнявам живота

I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Ние пък с мъжа ми въобще не сме пращали военната му книжка /в случая и неговата представлява въпросното хвърчащо листче/ и никой не ни я е и поискал за интервюто /ние разбира се ще я вземем/! И в крайна сметка - аз лично си мисля, че въпросния документ - никъде не го изискват!
УСПЕХ С ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ И ПО-НАТАТЪК!!!
УСПЕХ С ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ И ПО-НАТАТЪК!!!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!