Здравейте, съфорумници.
Най-накрая си събрахме документите за Букурещ и се чудим как да ги изпратим - по пощата с обратна разписка или с куриерска фирма? Проблемът с пощата е, че последния път като пращахме писмо до Виена, отговорът дойде по-рано, отколкото обратната разписка. Следващият път може съвсем да се загуби. Колебанията за куриерите са, че поне фирмите, които проверих (т.е. тези с двуцифрените цени) или изобщо не предлагат услуги в чужбина, или пък не могат да ми дадат документ, че отсрещната страна е получила писмото ни. Предложението на една такава фирма би "ами, след два-три дни елате и проверете, ние ще се обадим на колегите от "Международен офис" и те ще ни кажат (по телефона) дали са предали пратката". Мисля, че ще е много ефектно да кажа на братята румънци "ама те ни казаха, че са ви я доставили".
Та, с една дума, моля за съвет и препоръки.
документи за Букурещ - с куриер или по пощата
-
Да се отчетем и ние:
Още не сме пуснали документите до Букурещ, чакаме тази седмица да ни пристигнат свидетелствата за съдимост от Германия, останалите документи и формуляри са готови.Надяваме се другата седмица най-късно да изпратим документите.Досега сме пускали документите по пощата препоръчано, но за Букурещ ще ги пуснем с Булпост.
Още не сме пуснали документите до Букурещ, чакаме тази седмица да ни пристигнат свидетелствата за съдимост от Германия, останалите документи и формуляри са готови.Надяваме се другата седмица най-късно да изпратим документите.Досега сме пускали документите по пощата препоръчано, но за Букурещ ще ги пуснем с Булпост.
UPS рулира. 50 лв. в едната посока, но аз оплаквания от тях не съм чувал години /даже май никога/ 
И най-важното - пристига за 24 часа - гарантирано.

И най-важното - пристига за 24 часа - гарантирано.
Последно промяна от Jeeves на Вто Мар 14, 2006 9:12 am, променено общо 1 път.
Аз досега съм пращал 3-4 пъти със EMS-това е българския аналог на DHL.Много бързо отиват нещата -2-3 дни максимум. Има опция с която си следиш пратката по часове и минути кога е излязла от БГ и влязла в чужбина и кога е предадена. Много е удобно. Струваше 38 лева мисля. За Букурещ пратих със City Express сроковете за доставка са същите, цените с 3-4 лева повече и отново предлагат възможност по интернет да следиш пратката. Така че сами преценете. Аз винаги съм бил за куриер защото обикновената поша достатъчно писма ми е изгубили или забавила невероятно много....