документи за Букурещ - с куриер или по пощата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
amko

документи за Букурещ - с куриер или по пощата

Мнение от amko »

Здравейте, съфорумници.
Най-накрая си събрахме документите за Букурещ и се чудим как да ги изпратим - по пощата с обратна разписка или с куриерска фирма? Проблемът с пощата е, че последния път като пращахме писмо до Виена, отговорът дойде по-рано, отколкото обратната разписка. Следващият път може съвсем да се загуби. Колебанията за куриерите са, че поне фирмите, които проверих (т.е. тези с двуцифрените цени) или изобщо не предлагат услуги в чужбина, или пък не могат да ми дадат документ, че отсрещната страна е получила писмото ни. Предложението на една такава фирма би "ами, след два-три дни елате и проверете, ние ще се обадим на колегите от "Международен офис" и те ще ни кажат (по телефона) дали са предали пратката". Мисля, че ще е много ефектно да кажа на братята румънци "ама те ни казаха, че са ви я доставили".
Та, с една дума, моля за съвет и препоръки.
ress
Обратна връзка:

Мнение от ress »

Аз пратих моите докс със Спиди, въпреки някой лоши коментари за тях. Признавам, че не работят много професионално и интернет проследяването им е пълна шашма. Все пак моите документи пристигнаха на третия ден и цената си я бива - 9.99 евро...
ticotey

Мнение от ticotey »

Здравейте,
ние пък си ги пуснахме по БГ пощата с обратна разписка, за 5 дни бяха там, и ни костваше 10.00 лв.

успех

Я кажете колко от Феврури миналите интервю си пуснахте документите?
todevkalin

Мнение от todevkalin »

Да се отчетем и ние:
Още не сме пуснали документите до Букурещ, чакаме тази седмица да ни пристигнат свидетелствата за съдимост от Германия, останалите документи и формуляри са готови.Надяваме се другата седмица най-късно да изпратим документите.Досега сме пускали документите по пощата препоръчано, но за Букурещ ще ги пуснем с Булпост.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

UPS рулира. 50 лв. в едната посока, но аз оплаквания от тях не съм чувал години /даже май никога/ ;)
И най-важното - пристига за 24 часа - гарантирано.
Последно промяна от Jeeves на Вто Мар 14, 2006 9:12 am, променено общо 1 път.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Аз досега съм пращал 3-4 пъти със EMS-това е българския аналог на DHL.Много бързо отиват нещата -2-3 дни максимум. Има опция с която си следиш пратката по часове и минути кога е излязла от БГ и влязла в чужбина и кога е предадена. Много е удобно. Струваше 38 лева мисля. За Букурещ пратих със City Express сроковете за доставка са същите, цените с 3-4 лева повече и отново предлагат възможност по интернет да следиш пратката. Така че сами преценете. Аз винаги съм бил за куриер защото обикновената поша достатъчно писма ми е изгубили или забавила невероятно много....
Заключено