vapros za podpravki
Вносът не е забранен. Ако някой има възражения, да покаже къде е написано!
Джоджен тук НЯМА -носете си! Джодженът е вид мента, а такива има стотици видове. Често разликата между различните видове мента е почти неуловима за неразвит нос, а видовите разлики се получават в зависимост от мястото, където растат и съответните климатични и почвени особенности. Дори в България в различните краища на страната джодженът се отличава. Истински български джоджен тук няма да намерите. Аз съм пробвала поне 5-6 вида мента за 1 година докато се убедих, че няма да го открия и си поръчах от България.
Шарена сол и чубрица си внесох по 1 кг. без проблем и допълнително ми пращат.
Savory (или Sarriette- това е френското название) е всичко друго, но не и чубрица- не се заблуждавайте!
Това са си типично български подправки и не се намират със същия аромат по други части на света.
Джоджен тук НЯМА -носете си! Джодженът е вид мента, а такива има стотици видове. Често разликата между различните видове мента е почти неуловима за неразвит нос, а видовите разлики се получават в зависимост от мястото, където растат и съответните климатични и почвени особенности. Дори в България в различните краища на страната джодженът се отличава. Истински български джоджен тук няма да намерите. Аз съм пробвала поне 5-6 вида мента за 1 година докато се убедих, че няма да го открия и си поръчах от България.
Шарена сол и чубрица си внесох по 1 кг. без проблем и допълнително ми пращат.
Savory (или Sarriette- това е френското название) е всичко друго, но не и чубрица- не се заблуждавайте!

Това са си типично български подправки и не се намират със същия аромат по други части на света.
абе вярно си е, че сариета е чубрица, само че няма да ви се стори като българската и то с основание ... Истината е (аз съм тази, която отговаря за истините
), че на различна географска ширина и надморска височина подправките, билките и цветята, ако щете всички растителни видове имат различни свойства и качества. Това си е доказано от ботаниците преди ......... ехе, години. По едно време и мицелът на гъбите в някой региони на света нямаха отровни видове, но пък с промяната на климата видоизмененията изненадаха доста неприятно хората (например руснаците). Та сариета, с една дума си е чубрица, но не очаквайте да е същата като в България. Както тази от пазара на Георги Кирков (а.к.а. Женски пазар) не е същата като тази на мама, която я бере на 2000 м.н.в. Същото важи например за мащерката ... тук я използват за декорация на алпинеуми и уж мирише като нашенската, обаче българската такава има различни свойства-качества даже между поле-планина, пък какво да говорим за друг континент. Уф, та и положението с брането на гъби тук е доста сложно поради по-горе посочените причини. Хау !
Който има допълнителни въпроси да се обърне към притежателката на истини

Който има допълнителни въпроси да се обърне към притежателката на истини

Последно промяна от krimon на Нед Мар 12, 2006 10:34 am, променено общо 1 път.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Има още нещо, което внасям в индустриална количества- това са разтворимите сокчета с нутрасуит.
Дъщеря ми лятото внесе около 500 пакетчета и тази година няма да са по-малко.
Казвам го като идея за тези, които ги харесват. Ние местните "натурални" сокове тъпкани със захар пием рядко, а местните разтворими сокчета с нутрасуит първо са скъпи (около 1, 25 за пакетче), и второ са с много малко разнообразие. В България са почти без пари и има какви ли не.
За нелюбители на химия, които вероятно ще подскочат, ще спомена, че в местните "натурални" сокове, химията е не по-малко.

Казвам го като идея за тези, които ги харесват. Ние местните "натурални" сокове тъпкани със захар пием рядко, а местните разтворими сокчета с нутрасуит първо са скъпи (около 1, 25 за пакетче), и второ са с много малко разнообразие. В България са почти без пари и има какви ли не.

За нелюбители на химия, които вероятно ще подскочат, ще спомена, че в местните "натурални" сокове, химията е не по-малко.
JOY, липа имам - некупешка, съвсем от Балкана. И шипки. Колко давашJOY написа:Абе това, което мама го е събирала по балкана не е за изпускане.![]()
Аз съм се затъжила за липов чай със шипки и попарка със сиренце.Тази година дано не забравя, ще си поръчам и липа да ми донесат.
От Балкана разбира се.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- drifter
- Обратна връзка:
Може би мойта информация е била стара или съм повярвала на казаното без да проверя 
Ето това намерих:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... adae.shtml
Herbs, spices, tea, coffee, condiments Allowed

Ето това намерих:
http://www.inspection.gc.ca/english/cor ... adae.shtml
Herbs, spices, tea, coffee, condiments Allowed
All we have to decide is what to do with the time that is given us.