vapros za podpravki

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
rafta

vapros za podpravki

Мнение от rafta »

Zdraveite, moge tova veche da e diskutirano, no da popitam: moga li da si vzema podpravki - jojen(giuzum); devisil(lushtjan); chubriza. Zabraneni li sa za vnos? Estestveno che ste sa v umereno kolichestvo. A njakoi ot tjah ima li gi v Canada? Predpolagam che ima jojen t.e. mint, pone v South Africa imashe samo tova.
Blagodarja
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Вноса и изпращането с колет на подправки е забранен. Е ако не ти ги намерят в багажа всичко е наред :) :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Може и така да е, но на нас ни изпратиха цял колет с подправки от Бг!
А, може и касмет да сме имали!?? Не знам! :D
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

po printcip e zabranen no v umereni koli4estva niama problem,vsi4ko bez 6arena sol se namira tuk samo triabva da se tarsi.....a ti koga si bila v Ujna afrika i kade?
borsay

hi

Мнение от borsay »

i v bagaza i v kolet sam nyamal problemi. spored mene si vzemi za dva-tri messetza napred da imash, dokato tuka nauchish, kade i kakvo ima, a ima vsichko. djodjen may samo ne sam vizdal, ama i ne sam tarsil, zasthoto vse osthe imam, zasthoto ne tolkova chesto kato v bg gotvya djurkam bob. ako imash predpochitaniya kam nestho za mesni podpravki vzimay poveche , che tuka imat malko stranen vkus. az svinskite parzoli gi podpravyam s poveche bira:) nazdrave!
Nadi a

Мнение от Nadi a »

Аз си донесох чубрица и шарена сол. В големия багаж.
Джоджен има в изобилие :) Малко по-едричък ми се струва, но аромата е същия.
Все още имам, но да знам занапред: Къде в Монтреал продават чубрица?
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
Аватар
rafta

mersi

Мнение от rafta »

Blagodarja na vsichki za otgovorite.Znachi moga da si sloga v bagaga i njama da imam problemi. A v South Africa bjah ot Jan. 2001 do kraja na 2002 v Johannesburg. Tam mi i prikluchi prozedurata za Canada, vizata mi e izdadena ot Pretoria.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Май само шарена сол и лимонтозу няма в Канада.
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Има си ги повечето подправки тук. Има и още 10 пъти по толкова, които даже не знае човек за какво служат. :D
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Ние търсихме чубрица под дърво и камък и така и не намерихме. Говоря за Калгари. Ако някой знае да каже къде може да се намери. Накрая ни изпратиха колет и нямаше проблем. Вземете си билкови чайове ако обичате, че тук такова нещо не съм виждал. Тези тук само боядисват водата, но нямат аромат.
Аватар
Stef

Джоджен

Мнение от Stef »

За Канада незнам ама за САЩ един приятел изкара 3 дни в затвора заради тоя джоджан, докато установят че наистина е джоджен а не трева :D че го пуснаха под гаранция, и си имаше доста разправии докато си изчисти досието. Поне ако си взимате подправки нека са фабрично запечатани с етикет. :lol:
Go big or go home.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Чубрица може да намерите в МАХI,Има колкото искате,а името е
Sarriette! :D :D :D
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

fe_ya написа:Май само шарена сол и лимонтозу няма в Канада.
Лимонтозу (или citric acid) има в изобилие в Канада! Мога да ти дам и координатите на конкретен магазин в Монреал, където продават лимонтозу! По принцип във всеки магазин, където се продават "задравословни храни" и билки има и лимонтозу - теглиш си необходимото количество.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

rafta написа:Zdraveite, moge tova veche da e diskutirano, no da popitam: moga li da si vzema podpravki - jojen(giuzum); devisil(lushtjan); chubriza. Zabraneni li sa za vnos?
Тези трите които си споменала ги има в Канада.
petia4444 написа:Чубрица може да намерите в МАХI,Има колкото искате,а името е
Sarriette! :D :D :D
А на английски е "savory".

По въпроса за вноса: Един познат му бяха изпратили колет с 2-3 кг. чубрица. От митницата му се обадили и му казали, че няма проблеми да освободят пратката, но само след като съдържанието и бъде изследвано за наличието на опаси за канадската флора и фауна микроорганизми. Той за малко да се съгласи, но в последния момент се сетил да пита колко ще струва и кой плаща. Те му отговорили, че за изследването си плаща той и че ще струва около $150-160 plus tax :shock:, при което той се изсмял и им подарил целия колет :D!
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Аз съм получавала без проблем колет с джоджен и чубрица, е не индустриални количества. Колета си беше описан като "подправки".
Let it go...
Заключено