vapros za podpravki
vapros za podpravki
Zdraveite, moge tova veche da e diskutirano, no da popitam: moga li da si vzema podpravki - jojen(giuzum); devisil(lushtjan); chubriza. Zabraneni li sa za vnos? Estestveno che ste sa v umereno kolichestvo. A njakoi ot tjah ima li gi v Canada? Predpolagam che ima jojen t.e. mint, pone v South Africa imashe samo tova.
Blagodarja
Blagodarja
-
- Обратна връзка:
Може и така да е, но на нас ни изпратиха цял колет с подправки от Бг!
А, може и касмет да сме имали!?? Не знам!
А, може и касмет да сме имали!?? Не знам!

"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
hi
i v bagaza i v kolet sam nyamal problemi. spored mene si vzemi za dva-tri messetza napred da imash, dokato tuka nauchish, kade i kakvo ima, a ima vsichko. djodjen may samo ne sam vizdal, ama i ne sam tarsil, zasthoto vse osthe imam, zasthoto ne tolkova chesto kato v bg gotvya djurkam bob. ako imash predpochitaniya kam nestho za mesni podpravki vzimay poveche , che tuka imat malko stranen vkus. az svinskite parzoli gi podpravyam s poveche bira:) nazdrave!
mersi
Blagodarja na vsichki za otgovorite.Znachi moga da si sloga v bagaga i njama da imam problemi. A v South Africa bjah ot Jan. 2001 do kraja na 2002 v Johannesburg. Tam mi i prikluchi prozedurata za Canada, vizata mi e izdadena ot Pretoria.
Джоджен
За Канада незнам ама за САЩ един приятел изкара 3 дни в затвора заради тоя джоджан, докато установят че наистина е джоджен а не трева
че го пуснаха под гаранция, и си имаше доста разправии докато си изчисти досието. Поне ако си взимате подправки нека са фабрично запечатани с етикет. 

Go big or go home.
-
Лимонтозу (или citric acid) има в изобилие в Канада! Мога да ти дам и координатите на конкретен магазин в Монреал, където продават лимонтозу! По принцип във всеки магазин, където се продават "задравословни храни" и билки има и лимонтозу - теглиш си необходимото количество.fe_ya написа:Май само шарена сол и лимонтозу няма в Канада.
Тези трите които си споменала ги има в Канада.rafta написа:Zdraveite, moge tova veche da e diskutirano, no da popitam: moga li da si vzema podpravki - jojen(giuzum); devisil(lushtjan); chubriza. Zabraneni li sa za vnos?
А на английски е "savory".petia4444 написа:Чубрица може да намерите в МАХI,Има колкото искате,а името е
Sarriette!![]()
![]()
По въпроса за вноса: Един познат му бяха изпратили колет с 2-3 кг. чубрица. От митницата му се обадили и му казали, че няма проблеми да освободят пратката, но само след като съдържанието и бъде изследвано за наличието на опаси за канадската флора и фауна микроорганизми. Той за малко да се съгласи, но в последния момент се сетил да пита колко ще струва и кой плаща. Те му отговорили, че за изследването си плаща той и че ще струва около $150-160 plus tax

Obey gravity ... It's the law!