Аз смятам, че понятието обща култура е много важно и то представлява знанията ни за света като цяло. Човек определено може да живее с бедна обща култура и в това отношение тукашната система е много практична - дава ти това, което искаш.
Аз обаче се радвам, че образованието (+ възпитанието от родителите) в БГ ми е дало общата култура на нивото на което е.
Математическите познания са много важна част от общата култура... както са важни историята, географията, литературата, физиката и каквото се сетите...
Твърдя, че добрата обща култура дава повече възможности от бедната или липсващата такава
Човек с повече познания за света може да общува по-лесно с хоратa и съответно да има повече възможности пред себе си.
Лошо няма ако човек е решил да става дърводелец и по този случай знае само да дялка дървета

Най-вероятно ще си живее щастливо и спокойно без да се интересува от квадратни уравнения.
Само че нали сте гледали The Matrix? Помните ли какво казва по едно време агент Смит? "Ignorance is a bliss" казва. И е много прав!
Вие кое хапче предпочитате - синьото или червеното?
"You take the red pill and you stay in Wonderland ..."
Не че е лошо човек да поживее малко в Wonderland, само дето това води до оскотяване. Човек се превръща в част от стадото и става лесен за манипулиране (за справка последните избори в USA).
Аз бях изумен как един канадски project manager с години IT опит ме попита: "2/3 (две трети) 75% ли бяха?"
С две думи смятам, че повечко обща култура (в това число математика) би донесла повече полза отколкото вреда.