ВАЛИДНОСТ НА ВИЗАТА

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Silviya

ВАЛИДНОСТ НА ВИЗАТА

Мнение от Silviya »

Здравейте, приятели!
Вчера чух нещо, което много ме притесни:
валидността на визата е с крайна дата датата на валидност на медицинските -пр. медицинските сме направили на 18.07.2003г, втора снимка на 4.11.2003г, от МОМ в София казаха, че имаме ОК на медицинските от 17.11.2003г, това означава ли, че визата, която евентуално ще ни изпратят ще бъде с валидност до 18.07.2004г-т.е. трябва да сме влезли в Канада преди тази дата?
Тревожа се, защото съпругът ми е извън страната и ако сега ни поискат паспортите, аз не мога да изпратя неговия, а ако изпуснем датата трябва да правим всичко от начало-имам предвид документите след интервюто и всички такси отново.
Благодаря предварително на всички, които ще пишат по тази тема с повече информация.
pumpy

Мнение от pumpy »

визата наистина важи до датата на първите медицински изследвания. ако мъжът ти е в чужбина ще си прати паспорта от там от където е и ще си го получи обратно там. ако се забавите не се притеснявай моя кум си прати паспорта на 01/09/2003 а визата му изтичаше на 17/09/2003 и те му го върнаха за три дни така че пак има време да пътува в този срок. успех
Аватар
balbi

;-)

Мнение от balbi »

Zdravej Silviya,

Pravilno si napisala - vizite vi shte sa s validnost 18.07.04. Ne znaya samo dali vtorata snimka se s4ita kato posledna data na medicinskite, no vqrvam 4e i drugite forumci shte izrazyat mnenie po tozi vypros.
Az li4no mislya 4e datata vi za vlizane v Canada tryabva da e predi 18.07.04...
Kysmet!
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

poumpy,

passporite ne triabva li de se pratiat vednaga sled akto se poluchi pismoto,che imash visa ili moje i po-kysno v ramkite na iztichaneto na meditsinskite?
Carpe Diem!
pumpy

Мнение от pumpy »

така пише в тяхното писмо за да имат достатъчно време и да им е удобно да те обработят - аз самия така направих, но то беше от пусто нетърпение, а си бях тук в БГ. факт е, че кумът ми получи заветното писмо някъде през май и си прати паспорта както писах по-горе едва в началото на септември и пак стана. въпроса е да не ги изненадаш един ден преди края на медицинските.
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

super :D ,
mnogo ti blagodaria poumpy :D
tova e variant,zashtoto i nie neznaem dali vednaga kato doide pismoto shte mojem da si izpratim passportite
thanks again:)
bonne chance:)
Carpe Diem!
Silviya

Мнение от Silviya »

Проблемът при нас е, че съпругът ми не е на едно постоянно място в чужбина, а пътува и вероятността да си дойде преди 18.07.2004 съществува, но е много малка. А как мислите - не е ли по-логично за дата на валидност на визата да се приеме тази дата, на която има получено одобрение на целия пакет медецински -т.е. след втората снимка през ноември, а не в началото през юли. Стана малко сложно, но това е нашият случай- дори започвам да си мисля дали е възможно да помолим отново за втори пакет медицински, които да направим след като той се върне.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Silve,
moje da e po-logichno, no v pravilnicite i razporedbite niama mnogo logika.
Nai-dobre shte bade, spored men, da napishesh do Bukuresht edno pismo, v koeto podrobno da im obiasnish situaciata i da gi pitash za savet.
Az sashto smiatah da zaminavam na rabota v chujbina, i to oshte predi da sme napravili medicinskite, no navreme se spriah...
pozdravi i uspeh!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Silviya

Мнение от Silviya »

Благодаря ти за съвета, IvHaydu!
Сигурно ще пиша до Букурещ, дано не провалим всичко, което сме постигнали досега.
pumpy

Мнение от pumpy »

има логика и тя е, че всяка медицинска процедура ( кръв, урина, снимка, прегдел и т.н. ) си има срок на годност и той е ЕДНА ГОДИНА.
Аватар
mila

Мнение от mila »

Moje6 da im se obadi6 i po telefona. Majat mi 4esto go prave6e...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Silviya написа:Проблемът при нас е, че съпругът ми не е на едно постоянно място в чужбина, а пътува и вероятността да си дойде преди 18.07.2004 съществува, но е много малка. А как мислите - не е ли по-логично за дата на валидност на визата да се приеме тази дата, на която има получено одобрение на целия пакет медецински -т.е. след втората снимка през ноември, а не в началото през юли. Стана малко сложно, но това е нашият случай- дори започвам да си мисля дали е възможно да помолим отново за втори пакет медицински, които да направим след като той се върне.
И да има логика, и да няма, това за съжаление с нищо не ви помага :cry:. Правилото е ясно и непоклатимо - ако ви издадат виза със срок 18.07.2004, трябва да влезете в Канада преди 18.07.2004! Това, че имате проблеми в посолството не ги касае и, за да не ви изгорят визите, трябва да изпратите паспортите в нужния срок.

Единственият вариант да забавите нещата е, по някакъв начин, да направите така, че визата ви да не е готова преди 18.07.2004. Тогава ще трябва да правите медицинския преглед наново и срокът ви за влизане в Канада ще е една година от датата на новия преглед. Този вариант обаче е несигурен и рискован, така че аз ви съветвам да намерите начин да изпратите паспортите до края на юни.
Заключено