ВАЛИДНОСТ НА ВИЗАТА
ВАЛИДНОСТ НА ВИЗАТА
Здравейте, приятели!
Вчера чух нещо, което много ме притесни:
валидността на визата е с крайна дата датата на валидност на медицинските -пр. медицинските сме направили на 18.07.2003г, втора снимка на 4.11.2003г, от МОМ в София казаха, че имаме ОК на медицинските от 17.11.2003г, това означава ли, че визата, която евентуално ще ни изпратят ще бъде с валидност до 18.07.2004г-т.е. трябва да сме влезли в Канада преди тази дата?
Тревожа се, защото съпругът ми е извън страната и ако сега ни поискат паспортите, аз не мога да изпратя неговия, а ако изпуснем датата трябва да правим всичко от начало-имам предвид документите след интервюто и всички такси отново.
Благодаря предварително на всички, които ще пишат по тази тема с повече информация.
Вчера чух нещо, което много ме притесни:
валидността на визата е с крайна дата датата на валидност на медицинските -пр. медицинските сме направили на 18.07.2003г, втора снимка на 4.11.2003г, от МОМ в София казаха, че имаме ОК на медицинските от 17.11.2003г, това означава ли, че визата, която евентуално ще ни изпратят ще бъде с валидност до 18.07.2004г-т.е. трябва да сме влезли в Канада преди тази дата?
Тревожа се, защото съпругът ми е извън страната и ако сега ни поискат паспортите, аз не мога да изпратя неговия, а ако изпуснем датата трябва да правим всичко от начало-имам предвид документите след интервюто и всички такси отново.
Благодаря предварително на всички, които ще пишат по тази тема с повече информация.
визата наистина важи до датата на първите медицински изследвания. ако мъжът ти е в чужбина ще си прати паспорта от там от където е и ще си го получи обратно там. ако се забавите не се притеснявай моя кум си прати паспорта на 01/09/2003 а визата му изтичаше на 17/09/2003 и те му го върнаха за три дни така че пак има време да пътува в този срок. успех
;-)
Zdravej Silviya,
Pravilno si napisala - vizite vi shte sa s validnost 18.07.04. Ne znaya samo dali vtorata snimka se s4ita kato posledna data na medicinskite, no vqrvam 4e i drugite forumci shte izrazyat mnenie po tozi vypros.
Az li4no mislya 4e datata vi za vlizane v Canada tryabva da e predi 18.07.04...
Kysmet!
Pravilno si napisala - vizite vi shte sa s validnost 18.07.04. Ne znaya samo dali vtorata snimka se s4ita kato posledna data na medicinskite, no vqrvam 4e i drugite forumci shte izrazyat mnenie po tozi vypros.
Az li4no mislya 4e datata vi za vlizane v Canada tryabva da e predi 18.07.04...
Kysmet!
така пише в тяхното писмо за да имат достатъчно време и да им е удобно да те обработят - аз самия така направих, но то беше от пусто нетърпение, а си бях тук в БГ. факт е, че кумът ми получи заветното писмо някъде през май и си прати паспорта както писах по-горе едва в началото на септември и пак стана. въпроса е да не ги изненадаш един ден преди края на медицинските.
Проблемът при нас е, че съпругът ми не е на едно постоянно място в чужбина, а пътува и вероятността да си дойде преди 18.07.2004 съществува, но е много малка. А как мислите - не е ли по-логично за дата на валидност на визата да се приеме тази дата, на която има получено одобрение на целия пакет медецински -т.е. след втората снимка през ноември, а не в началото през юли. Стана малко сложно, но това е нашият случай- дори започвам да си мисля дали е възможно да помолим отново за втори пакет медицински, които да направим след като той се върне.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Silve,
moje da e po-logichno, no v pravilnicite i razporedbite niama mnogo logika.
Nai-dobre shte bade, spored men, da napishesh do Bukuresht edno pismo, v koeto podrobno da im obiasnish situaciata i da gi pitash za savet.
Az sashto smiatah da zaminavam na rabota v chujbina, i to oshte predi da sme napravili medicinskite, no navreme se spriah...
pozdravi i uspeh!
moje da e po-logichno, no v pravilnicite i razporedbite niama mnogo logika.
Nai-dobre shte bade, spored men, da napishesh do Bukuresht edno pismo, v koeto podrobno da im obiasnish situaciata i da gi pitash za savet.
Az sashto smiatah da zaminavam na rabota v chujbina, i to oshte predi da sme napravili medicinskite, no navreme se spriah...
pozdravi i uspeh!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
И да има логика, и да няма, това за съжаление с нищо не ви помагаSilviya написа:Проблемът при нас е, че съпругът ми не е на едно постоянно място в чужбина, а пътува и вероятността да си дойде преди 18.07.2004 съществува, но е много малка. А как мислите - не е ли по-логично за дата на валидност на визата да се приеме тази дата, на която има получено одобрение на целия пакет медецински -т.е. след втората снимка през ноември, а не в началото през юли. Стана малко сложно, но това е нашият случай- дори започвам да си мисля дали е възможно да помолим отново за втори пакет медицински, които да направим след като той се върне.

Единственият вариант да забавите нещата е, по някакъв начин, да направите така, че визата ви да не е готова преди 18.07.2004. Тогава ще трябва да правите медицинския преглед наново и срокът ви за влизане в Канада ще е една година от датата на новия преглед. Този вариант обаче е несигурен и рискован, така че аз ви съветвам да намерите начин да изпратите паспортите до края на юни.