Дубликати или не???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ticotey

Дубликати или не???

Мнение от ticotey »

Хора кажете, за документите за Букурещ, според мен не е необходимо да се вадят Дубликати на Акт за раждане и Брачно свидетелство, никъде не прочетох да пише Дубликат????
Мисля, че е достатъчно Нотариално заверено копие, с превод като документите които се изпращат във Виена.

Ако някой знае нещо повече по въпроса нека да си даде мнението.
foxxbatter

Re: Дубликати или не???

Мнение от foxxbatter »

ticotey написа:Хора кажете, за документите за Букурещ, според мен не е необходимо да се вадят Дубликати на Акт за раждане и Брачно свидетелство, никъде не прочетох да пише Дубликат????
Мисля, че е достатъчно Нотариално заверено копие, с превод като документите които се изпращат във Виена.

Ако някой знае нещо повече по въпроса нека да си даде мнението.
Хората ти казаха дубликат в друга тема, а не копие. Дубликат е нещо което се издава по местораждане и трябва да заверено за чужбина (някакъв правоъгълен печат отзад). Това е за Акт за раждане.

Преди н-брой години и според мен ставаше с копие и аз пробвах така. Надлежно ми го върнаха от Букурещ, и от което после трябваше да правя дубликат и пак да превеждам и пак да пращам. Разликата е 2 месеца забавяне, ти сам избираш.
ts

Мнение от ts »

Brachnoto svidetelstvo e dublikat, izdaden ot obshtinata za chushbina. Aktovete za rashdane sa kserokopija, zavereni ot notarius. Sadebnite svidetelstva sa v original. Tova go pishe vav listite s informazija, koito trjabva da sa vi dali sled intervjuto. Nie taka napravihme i njamahme problem.
Uspeh!
ina_mk

Мнение от ina_mk »

На брачното свидетелство се прави копие в общината, като се казва, че е за чужбина, а на актовете за раждане - в съответното кметство, където са били издадени навремето, пак за чужбина.
Всички изглеждат като оригиналите, но пише дубликат и има един печат отзад(на задното стъкло :lol: )
Тези документи без копиране и заверяване при нотариус се дават за превод и подле всичко се копира и се праща, без заверки.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Слушайте ina_mk и не се чудете повече, а действайте :)
ina_mk

Мнение от ina_mk »

Благодаря Jeeves!
Помня, че ти бе първия, който ми отговори, когато и аз започвах и имах подобен проблем :D
Заключено