Хора кажете, за документите за Букурещ, според мен не е необходимо да се вадят Дубликати на Акт за раждане и Брачно свидетелство, никъде не прочетох да пише Дубликат????
Мисля, че е достатъчно Нотариално заверено копие, с превод като документите които се изпращат във Виена.
Ако някой знае нещо повече по въпроса нека да си даде мнението.
Дубликати или не???
Re: Дубликати или не???
Хората ти казаха дубликат в друга тема, а не копие. Дубликат е нещо което се издава по местораждане и трябва да заверено за чужбина (някакъв правоъгълен печат отзад). Това е за Акт за раждане.ticotey написа:Хора кажете, за документите за Букурещ, според мен не е необходимо да се вадят Дубликати на Акт за раждане и Брачно свидетелство, никъде не прочетох да пише Дубликат????
Мисля, че е достатъчно Нотариално заверено копие, с превод като документите които се изпращат във Виена.
Ако някой знае нещо повече по въпроса нека да си даде мнението.
Преди н-брой години и според мен ставаше с копие и аз пробвах така. Надлежно ми го върнаха от Букурещ, и от което после трябваше да правя дубликат и пак да превеждам и пак да пращам. Разликата е 2 месеца забавяне, ти сам избираш.
Brachnoto svidetelstvo e dublikat, izdaden ot obshtinata za chushbina. Aktovete za rashdane sa kserokopija, zavereni ot notarius. Sadebnite svidetelstva sa v original. Tova go pishe vav listite s informazija, koito trjabva da sa vi dali sled intervjuto. Nie taka napravihme i njamahme problem.
Uspeh!
Uspeh!
На брачното свидетелство се прави копие в общината, като се казва, че е за чужбина, а на актовете за раждане - в съответното кметство, където са били издадени навремето, пак за чужбина.
Всички изглеждат като оригиналите, но пише дубликат и има един печат отзад(на задното стъкло
)
Тези документи без копиране и заверяване при нотариус се дават за превод и подле всичко се копира и се праща, без заверки.
Всички изглеждат като оригиналите, но пише дубликат и има един печат отзад(на задното стъкло

Тези документи без копиране и заверяване при нотариус се дават за превод и подле всичко се копира и се праща, без заверки.