intervuto na 15.02 - ne znam kakvo da mislq

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Dee

intervuto na 15.02 - ne znam kakvo da mislq

Мнение от Dee »

vsyshtnost ne ni vyrnaha okolnchatelno.
no otnachalo.
vlqzohme. estestveno pritesneni, no ne tolkova kolkoto ochakvahme. obstanovkata e priqtna. G-n La Rue i prevodachkata (zabravih i imeto, beshe osobena familiq) bqha usmihnati.

kakto veche pisa kolegata :wink: samo po dokumentite, kaza na dva pyti, che ne iska dylgi otgovori.
kyde ste roden? kolko godini ste uchili, kakvo. sravnqvashe vsichko s originalite. tova vashiqt podpis li e.
samo da utochnq, myjyt mi e vodesht, kym nego vqha tezi vyrposi. toi ne razbra samo pyrviq: A quelle anee est-ce que vous etes venu du monde? povtori mu go tri pyti predi da zahape. sled tova razbirashe. povecheto beshe oui, non. pita go kolko braka e imal. pita go ima li deca ot predishen brak. posle go pita na angliski. kolko vreme e uchil angliiski, izpolzva li go v rabotata si.
posle se obryna kym men. poiska moite diplomi, pita me kakvo ucha. az mu kazah che ima promqna v infoto za nas, az sym si smenila rabotata, myjyt mi beshe v kazarmata. toi me popita s kakvo se zanimavam v momenta. pita me i otkoga uchim frenski.
nqmashe iznenadi. az ochakvah mnogo poveche vyprosi.
tova koeto ne mu haresa bqha parite. nie imame 6000 CAD. no toi kaza, che ni trqbvat minimum 8300 CAD (sled kalkulacii). myjyt mi se opita da obqsni, che shte spestqvame sled tova. no toi kaza, che iska da imame parite sega, v tozi moment. az se opitah da se vklucha, da kaja che vzimame dostatychno pari. no prevodachkata syshto pochan da obqsnqva na bylgarski, che trqbva da imame tezi pari sega. toi ni popita mojem li da gi namerim otnqkyde. az se qdosah i kazah, che tova ne moje da stane dnes. i togava predovachkata kaza, che ne trqbva dnes a do 60 dni. taka pishe i v pismoto.
nastana malka kakafoniq. az se pochuvstvah obidena, che ni nqma doverie, no sega kato se zamislq, toi ne e vinoven za tova. toi ima pylno pravo da gi poiska.
sled kato se uzpokoiha duhovete, se razbrahme da otide nqkoi ot nas v ponedelnik, vtornik ili srqda, da mu zanesem referenciq za 8300 CAD. sega gi sybiram. dobre che e maika mi, zashtoto nqma otkyde da vzemem razlikata. nie mu kazahme, che tova shte sa parite na roditelite mi.
togava toi si napisa pismoto, che iska da poredstavim poveche pari. prevodachkata ni dade edna knijka, koqto q ima i na saita" apprende le quebec. i si trygnahme.

i obshto vzeto sega ne znam kakvo ni chaka. no mi omryzna da se trevoja. shtehse da mi prysne glavata ot naprejenie. tova e. nadqvam se da sym polezna na nqkoi ot sledvashtite intervuirani.

mnogo kysmet.
d
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ами мисля че сте приети, само му занесете декларация за парите!!Успех!!Тези книжки ги дават ако си приет затова смятам че няма да имате проблеми! :wink:
NIAnia

справили сте се!

Мнение от NIAnia »

Справили сте се, според това, което прочетох, така,че смело напред и горе главата!
Само не разбрах имиграционния на каква база е изчислявал тези пари, които ви иска? Някъде пише ли в официалната информация, че трябват повече пари? Той показа ли?
/Далеч съм от мисълта, че тези пари наистина ще стигнат като се отиде там, но всеки си прави сметка. Тук става въпрос за изисквания точно и конкретно упоменати, както и те се водят по такива...затова се чудя/
nia
tsveta&miro

Re: intervuto na 15.02 - ne znam kakvo da mislq

Мнение от tsveta&miro »

Dee написа:tova koeto ne mu haresa bqha parite. nie imame 6000 CAD. no toi kaza, che ni trqbvat minimum 8300 CAD (sled kalkulacii).
аз мисля, че сте приети, просто трябва да представите референция за повече пари. колко човека сте, че ви искат 8 300 CAD?
Vergie
Обратна връзка:

Мнение от Vergie »

Dee, chestito minali ste uspeshno interviewto uspeshno!!!
Shto se onasia do parite, niama miasto da se chuvstvate obideni. Te ne sa vapros na doverie, a zadalzitelno uslovie, za da vi bade izdaden setificat za selectia, dori i da sabirate neobxodimia broi tochki.
A, kak se sabirat tezi pari - ami vsichki go znaem :wink: :lol: ......ami tova e nashenskata realnost, za sazelenie
Vluchvaite na tema kombinativnost i she si poluchite i certificatite skoro!
lesinia
Обратна връзка:

Мнение от lesinia »

Сериозно ли са ви върнали заради сумата??? Ние сме на интервю на 13 април и сме декларирали само 4000. Това значи ли, че е хубаво да се подсигурим с по-голяма сума на банковата референция?
А и поздравления за успешното представяне на интервюто! :)
Аватар
iv

Мнение от iv »

Dee, колко члена сте в семейството?
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
arina

Мнение от arina »

Аз бях абсолютно в същата ситуация. Сама кандидатствах и в документите до Виена бях представила удостоверение за 2500 кан. долара, какъвто е минималния размер за сам кандидат. На интервюто занесох у-е пак за същата сума- м.VІ.2005г.- същият Ла Рю ми поиска по- голяма сума- за път. визи и т.н.- даде ми срок 60 дена, но му занесох удостоверение на следващия ден- докато все още е в София и ми издаде сертификата за секунди. Изпълнете всичко което иска- той е с най- добри намерения, но се съобразява и с имиграционните изисквания. Действайте бързо. Интервюто сте минали успешно.
nikito

Мнение от nikito »

хора струва ми се, че 8300 ви ги е изчислил след като е взел необходимия минимум за влизане в квебек, след като трябва да платите две такси за досие и виза и след като трябва да летите с нещо, нали?
ако показвате, че имате само 6000 откъде ще покриете разликата за горните предстоящи разходи?
той е имал право да поиска парите защото отивате, ако имате само тази сума налична) с по-малко от 3700 . нали?
arina

Мнение от arina »

arina написа:Аз бях абсолютно в същата ситуация. Сама кандидатствах и в документите до Виена бях представила удостоверение за 2500 кан. долара, какъвто е минималния размер за сам кандидат. На интервюто занесох у-е пак за същата сума- м.VІ.2005г.- същият г-н Ла Рю ми поиска по- голяма сума 4000 кан. долара- за път. визи и т.н.- даде ми срок 60 дена, но му занесох удостоверение на следващия ден- докато все още е в София и ми издаде сертификата за секунди. Изпълнете всичко което иска- той е с най- добри намерения, но се съобразява и с имиграционните изисквания. Действайте бързо. Интервюто сте минали успешно.
Аватар
pantera
Обратна връзка:

Мнение от pantera »

lesinia написа:Сериозно ли са ви върнали заради сумата??? Ние сме на интервю на 13 април и сме декларирали само 4000. Това значи ли, че е хубаво да се подсигурим с по-голяма сума на банковата референция?
А и поздравления за успешното представяне на интервюто!
Казваш ние-това означава,че сте поне 2-ма.Естественно,е по добре да се декларира по голяма сума ,но ако е възможно.Ето и минимума с който трябва да влезнеш в Канада,но преди това имаш разходи,така,че преди интервюто банковата референция трябва да бъде с поне 2000лв. повече. http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... financiere.
Успех
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

и аз бях така :)
след 1 ден му занесох ново писмо от банката и готово
няма кво да му се обяснявате от къде сте взели пари и дали въобще имате такива, това което той иска е да види референция за 8300$
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
lesinia
Обратна връзка:

Мнение от lesinia »

Ами всъщност сме само двама - нямаме деца. И вместо 3776, декларираме 4000. Отделно смятаме да представим друга банкова референция за сума, покриваща текущите разходи по заминаването като визи, такси досиета, самолетни билети и др. Мисля да покажем още поне към 2-3 хил. долара. Надявам се това да е достатъчно :?
Dee

Мнение от Dee »

dvama sme.
i da, parite sa za vsichki taksi, koito shte trqbva da se platqt ottuk natatyk.
sybrahme razlikata. nanovo izkarahme referencii. kupihme bileti.
sega sym mnog po-spokoina.

i se setih i za drugi vyprosi.
imate li rodnini v Qubec.
imate li blizki priqteli.
kakyv e adresa vi, (posochili sme razlichen adres za dkorespondenciq)
bili li ste v Quebec
podavali li ste dokumenti za imigraciq predi, za poseshtenie.

nakraq ni pita koga sme doshli v sofiq, s kakvo - s vlak ili avtobus.

ako se setq oshte neshto, shte pisha.

:wink:
d
nobleman

Мнение от nobleman »

Градска, не се шашкай... нали си спомняш как и ние се бяхме паникьосали, заради онази декларация и се чудехме минахме ли или не минахме интервюто... В крайна сметка - ето ни ве4е Канада!
Давайте му каквото иска, действайте по процедурата и дай Боже след 6 месеца да се похвалите с визи :D !
Заключено