За поканите за визи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

kevin написа:Това от МОМ ли се разбира?
Да, 15 дни след направените медицински трябва да звъннете в МОМ, за да ви кажат дали медицинските ви са одобрени от Букурещ, т.е. дали имате ОК или има някакъв проблем.
krasi1

Мнение от krasi1 »

Nie sashto chakame pokana za vizi.Napraveni med. na 1.12.2005.Dano da e skoro,che veche izgubih tarpenie vsyakakvo :cry:
Кой каквото прави,това получава !
Здраве и Късмет !
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

и ние чакаме ....
от кога се броят 8 седмици? От деня в който са направени медицинските или от получения ОК за тях.
Аватар
trans

Мнение от trans »

от ОК на медицинските
vnenovbg
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

Е 8 седмици са си ~ 2 месеца ! Букурещ мълчи , а времето на едногодишната входна виза започва да тече от датата на проведените медицински във Вита ! :evil:
Всеки прави , каквото може !
vnenovbg
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

Е.......най накрая и ние писахме писмо до Букурещ ! Отговориха ни в събота , на 04 февруари :

Bonjour
Nous vous avons faire parvenir une lettre le 18 janvier demandant vos passeports.
Section de l'immigration
Ambassade du Canada
Bucarest, Roumanie

Обаче ..още го няма ????????
Аватар
trans

Мнение от trans »

vnenovbg явно поканата ви се е изгубила по пътя може би трябва да им пишете да ви пратят поканата и по мейла
Ех поне знаете че са ви я пратили Честито :D
Ние още чакаме и не зная дали да пиша отнова да ми кажат дата че това след няколко семици изощо не ми харесва Вече 10 седмици ги чакаме
ts

Мнение от ts »

vnenovbg написа:Е.......най накрая и ние писахме писмо до Букурещ ! Отговориха ни в събота , на 04 февруари :

Bonjour
Nous vous avons faire parvenir une lettre le 18 janvier demandant vos passeports.
Section de l'immigration
Ambassade du Canada
Bucarest, Roumanie

Ами, хич не чакай писмото. Плащай таксата за визите, купувай си плик, сложи в него 4 снимки за всеки кандидат (за всеки случай), паспортите и бележката за платена такса, а на самия плик залепи баркодовете и (за това не съм сигурен) пиши име и адрес. Снимките трябва да са надписани отзад с трите имена, ръст и цвят на очите. Паспортите трябва да имат валидност поне една година... Това пликче го носиш на куриера и... към посолството. :beer:
kevin

Мнение от kevin »

ts написа:
vnenovbg написа:Е.......най накрая и ние писахме писмо до Букурещ ! Отговориха ни в събота , на 04 февруари :

Bonjour
Section de l'immigration
Ambassade du Canada
Bucarest, Roumanie

Ами, хич не чакай писмото. Плащай таксата за визите, купувай си плик, сложи в него 4 снимки за всеки кандидат (за всеки случай), паспортите и бележката за платена такса, а на самия плик залепи баркодовете и (за това не съм сигурен) пиши име и адрес. Снимките трябва да са надписани отзад с трите имена, ръст и цвят на очите. Паспортите трябва да имат валидност поне една година... Това пликче го носиш на куриера и... към посолството. :beer:
Напълно съм съгласен. Или ги помоли да ти пратят поканата по е-мейл или директно следвай горните инструкции:)

Писмо от Румъния до БГ не може да се бави повече от 10 работни дни, ако ще и да живееш в Горно нанадолнище:)

И аз като им писах онзи ден е-мейл ми казаха,че са пратили поканата.Ако и утре не дойде, действам инициативно:)
т.е. по горния план.
vnenovbg
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

Благодаря Ви приятели , още сега ще им изпратя още един мейл ! През това време ще надписвам снимките ! А парите сме ги дали още юли месец ! Но занапред ще знам - никакви пари предварително - направо си те заебават :evil: :evil:
petar_y

Мнение от petar_y »

Днес 08.02 и на нас ни свърши чакането за покани- дойдоха-а-а-а
О.К. на медицински от 01.12.2005 :dance:.Писмото е пуснато на 02.02 от Букурещ

Trans споко до края на седмицата и на вас ще ви дойдат .
Вервай ми!!!
Успех на всички чакащи
Аватар
trans

Мнение от trans »

Честита покана :D
И дано и ние да се похвалим до края на седмицата поне :roll:
Дано и всички да се похвалят заедно с нас
Успех
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

да се похваля и аз :-) - писмото за визи пристигна снощи (8-ми) като при мен също е пратено на светлия празник 2.2.2006

Четейки текста имам 3 въпроса:
1) Таксата за плащане на 2 различни места е написана като различни цифри (явно едното е печатна грешка). Та въпроса е каква е сума, която трябва да платя в Union Bank - 820 CAD или $820 (видях и $820 и 975CAD)?

2) В банката знаят ли сметката защото в документите никъде не е написна?

3) На нас не ни искат снимки, но ни птат за височина и цвят на очите. Предполагам че е ок ако изпратя данните написани на един лист хартия. Някой да е подходил така?

благодаря ви
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Всички такси, освен първите за Виена, колкото и да не ви се иска, са в US$. А за визите са 820 US$ на човек. В Юнион Банк знаят всичко относно превеждането на парите до Букурещ.
А за цветовете на очите и снимките - нека някой по-вещ се включи.
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

ivan1901 написа:да се похваля и аз :-) - писмото за визи пристигна снощи (8-ми) като при мен също е пратено на светлия празник 2.2.2006

Четейки текста имам 3 въпроса:
1) Таксата за плащане на 2 различни места е написана като различни цифри (явно едното е печатна грешка). Та въпроса е каква е сума, която трябва да платя в Union Bank - 820 CAD или $820 (видях и $820 и 975CAD)?

2) В банката знаят ли сметката защото в документите никъде не е написна?

3) На нас не ни искат снимки, но ни птат за височина и цвят на очите. Предполагам че е ок ако изпратя данните написани на един лист хартия. Някой да е подходил така?

благодаря ви
1.Таксата е 820 USD на човек
2.В банката знаят сметката. Праща се оригинала на вносната бележка от банката.
3.Ние постъпихме така: На един обикновен лист горе залепихме един баркод и под баркода написахме име и фамилия на водещия, и под това ръст, цвят на очите и дата на раждане на водещия. Под това написахме същите данни и за придружаващия.
Праща се също и копие от поканата за визи.
Успех и скорошно получаване на визите.
Заключено