BG lekari v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
SM

BG lekari v Canada

Мнение от SM »

siguren sam, che tazi tema veche e raziskvana tuk, no vse pak: ima li sred vas, jiveeshtite v Canada, ili poznavate li bulgarski lekari, uspieli da minat prez procedurata za licenzirane na med. diploma v Canada i vzeli specialnost? Blagodaria za vsiaka informaziya!
Аватар
Doktora

Re: BG lekari v Canada

Мнение от Doktora »

SM написа:siguren sam, che tazi tema veche e raziskvana tuk, no vse pak: ima li sred vas, jiveeshtite v Canada, ili poznavate li bulgarski lekari, uspieli da minat prez procedurata za licenzirane na med. diploma v Canada i vzeli specialnost? Blagodaria za vsiaka informaziya!
Има ама нещо темата явно е секретна и никой нищо не казва.
Също като в БГ.
Не се учудвате,нали?
Док.......
TROUBLEMAKER
pepin

Мнение от pepin »

Има приятели на близкинаши приятели, но гарантирам, 4е информацията е сигурна. В British Columbia знам, 4е позволяват на лекари (и хуманна, и ветеринарна медицина) да практикуват "под надзор" в продължение на 1 год., да се дожат, 4е си разбират от работата, и след това им се признава дипломата и им се позволява да практикуват медицина.
Тук, в Квебек, няма такова нещо, у4и се отна4ало, карат се стажове и т.н., трябва да си 4лен на ордера на лекарите, да издържиш изпита им и да си плащаш4ленския внос, да говориш перфектно френски (изпита е на френски) И английски, и това е минимумът, за да практикуваш медицина в Квебек. Ина4е тук имам познати лекари, и те у4ат - по-рядко медицина, по-4есто за медицински сестри, лаборанти и т.н., 4е е по-лесно и кратко, а пак е търсено.
Толкова знам по върпоса, дано да е от полза!
SM

Мнение от SM »

pepin написа:Има приятели на близкинаши приятели, но гарантирам, 4е информацията е сигурна. В British Columbia знам, 4е позволяват на лекари (и хуманна, и ветеринарна медицина) да практикуват "под надзор" в продължение на 1 год., да се дожат, 4е си разбират от работата, и след това им се признава дипломата и им се позволява да практикуват медицина.
Тук, в Квебек, няма такова нещо, у4и се отна4ало, карат се стажове и т.н., трябва да си 4лен на ордера на лекарите, да издържиш изпита им и да си плащаш4ленския внос, да говориш перфектно френски (изпита е на френски) И английски, и това е минимумът, за да практикуваш медицина в Квебек. Ина4е тук имам познати лекари, и те у4ат - по-рядко медицина, по-4есто за медицински сестри, лаборанти и т.н., 4е е по-лесно и кратко, а пак е търсено.
Толкова знам по върпоса, дано да е от полза!
Blagodaria ti, Pepin!Dali moje da se poluchi chrez teb konkretna informaziya za BC???
pepin

Мнение от pepin »

Za sujalenie tova e koeto znam sus sigurnost , 6te se opitam da porazpitam tezi na6i prijateli , koito durjat vruzka s tjah i ako razbera o6te ne6to 6te go publikuvam v temata. Mojat savet e za konkretna informacija pusni nova tema s vuprosi kum bulgarite v BC , vse njakoj 6te znae ne6to po vuprosa. Drugija na4in e izpolzvaj google za da nameri6 oficialni sajtove s informacija a tretija variant e pi6i directno do ministerstvoto na zdraveopazvaneto na BC (moje6 da nameri6 sajta im pak 4res google) i gi pomoli da ti pratjat inforacija

uspeh
survivor

Мнение от survivor »

Тук в Монреал има една бг лекарка. Знам от обявите й в бг вестниците. Сега работи само с Имиграцията, прави медицински прегледи за имиграция. Нямам представа как е станала лекарка тук.
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Познавам двама. Единия е по програмата за приемане на лекари от английско говоряща страна ( изискването е да си работил като лекар поне една година в английскоговоряща страна, но пак държиш изпити) а другия си взе изпитите и си намери резидентура ( отне и около 4 години).
Има и други които си учат и си вземат изпитите, но са по-отскоро тук.
Krassiiv

Мнение от Krassiiv »

Има, ама защо мислите че трябва да висят по форумите, ангажирания човек няма много време да трака по клавиатурата за разтуха, поне аз така мисля де. :lol: :lol: :lol:
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

"Има, ама защо мислите че трябва да висят по форумите, ангажирания човек няма много време да трака по клавиатурата за разтуха, поне аз така мисля де"
Така си е.
Krassiiv

Мнение от Krassiiv »

lol: :lol: :lol:
Последно промяна от Krassiiv на Чет Фев 16, 2006 12:34 am, променено общо 1 път.
Pitasht

ei...!

Мнение от Pitasht »

VenV написа:Познавам двама. Единия е по програмата за приемане на лекари от английско говоряща страна ( изискването е да си работил като лекар поне една година в английскоговоряща страна, но пак държиш изпити) а другия си взе изпитите и си намери резидентура ( отне и около 4 години).
Има и други които си учат и си вземат изпитите, но са по-отскоро тук.
Dali sluchaino niamash koordinati, za da moga da i pratia e-mail. Tova s residenturata me interesuva? Da znaesh sluchaino kakva specialnost? Mnogo blagodaria predvaritelno!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

pepin написа: Има приятели на близкинаши приятели, но гарантирам, 4е информацията е сигурна. В British Columbia знам, 4е позволяват на лекари (и хуманна, и ветеринарна медицина) да практикуват "под надзор" в продължение на 1 год., да се дожат, 4е си разбират от работата, и след това им се признава дипломата и им се позволява да практикуват медицина...
Как по-точно гарантираш, че тази информация е сигурна? Според мен, единственият начин е да посочиш някакъв официален източник ... Познавам лично доста български доктори във Ванкувър (включително и двамата лицензирани за които пише VenV). Коментирал съм със всички от тях въпроса за лицензирането им в Канада, но досега не съм чувал за варианта който споменаваш. Много ще се радвам, ако в него има нещо вярно, но силно подозирам, че информацията ти е минала през поне няколко чифта уши и е силно изкривена.
Obey gravity ... It's the law!
SM

Мнение от SM »

VanBC написа:
pepin написа: Има приятели на близкинаши приятели, но гарантирам, 4е информацията е сигурна. В British Columbia знам, 4е позволяват на лекари (и хуманна, и ветеринарна медицина) да практикуват "под надзор" в продължение на 1 год., да се дожат, 4е си разбират от работата, и след това им се признава дипломата и им се позволява да практикуват медицина...
Как по-точно гарантираш, че тази информация е сигурна? Според мен, единственият начин е да посочиш някакъв официален източник ... Познавам лично доста български доктори във Ванкувър (включително и двамата лицензирани за които пише VenV). Коментирал съм със всички от тях въпроса за лицензирането им в Канада, но досега не съм чувал за варианта който споменаваш. Много ще се радвам, ако в него има нещо вярно, но силно подозирам, че информацията ти е минала през поне няколко чифта уши и е силно изкривена.
A informacia za tezi lekari...ili koordinati imash li? Mojesh li da razpitash tiah kak e minala prozedurata im po licenzirane? Predvaritelno blagodaria!
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Не влизам толкова често във форумите, така че, съжалявам за закъснението с което се обаждам. Ако някой се интересува от БГ лекари тук, е по-добре да пусне ЛС на отговорилите, защото едва ли
някой ще даде лична информация за себе си, или познатите си в интернет, а ако го направи, аз лично не бих му се доверявала твърде.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: BG lekari v Canada

Мнение от IvHaydu »

SM написа:siguren sam, che tazi tema veche e raziskvana tuk, no vse pak: ima li sred vas, jiveeshtite v Canada, ili poznavate li bulgarski lekari, uspieli da minat prez procedurata za licenzirane na med. diploma v Canada i vzeli specialnost? Blagodaria za vsiaka informaziya!
SM = Sashko Mihailov?
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено