Molia za otgovori!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ico-dent

Molia za otgovori!

Мнение от ico-dent »

1.Saprugata mi e v maichinstvo, vidiah , che voennata slujba se priznava za trudov staj, majchinstvoto priznava li se?
2.Sega za men - zavarshil sam Mejdunarodni Ikonomicheski Otnoshenia, a sega sam 5 kurs Stomatologia, da popalvam li v aplikaciata , che ucha vse oshte ili da otbeleja samo visheto , za koeto imam diploma?
:lol: :lol:
Blagodaria Vi za sadejstvieto!
survivor

Мнение от survivor »

Ако жена ти е излязла в майчинство докато е била на работа, стажът по който може да й донесе точки, ок, може и да не споменавате че е била в майчинство, в справката на НОИ изобщо няма да бъде отбелязано че това е било майчинство и ще й се води за стаж по специалността. Но ако е просто майчинство и не може да й донесе точки за стаж по специалността, не виждам каква полза ще й донесе.
ina_mk

Мнение от ina_mk »

Всъщност в справката от НОИ е отбелязано дали лицето е в майчинство или е на работа, но ако минат само с трудовите книжки няма проблем. А майчинството се признава в БГ за стаж, както и военната служба, но на канадците им трябва хората да са имали реален опит в определена професия и не знам как ще го приемат. Аз лично съм писала в декларацията от тази до тази дата съм работила еди какво си, без да споменавам, че съм била в майчинство по средата на този стаж.
А ти си дай каквито дипломи имаш и си извади бележка от университета, че си завършил семестриално съотв. курс.
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

В момента, когато бяхме на интервю, аз бях в майчинство с дете под 1г. Нямаше проблеми с това. Признах си за майчинството и в молбата, и по време на интервюто. Все пак ние сме жени, нали, предполага се, че ще раждаме и ще си гледаме децата. Е, бях се подготвила да обясня, че в БГ няма детски заведения, които да приемат деца-непроходили, т.е. горе-долу до 1г. и поради тази причина се налага да си стоя вкъщи и да не ходя на работа. Но за "моя сметка" изпъкна съпруга ми, който си беше сменил работата с по-добре заплатена, за да компенсира липсата на доходи от моята служба. Още повече, той използва моето майчинство и неговата усилена трудова заетост, за да обясни факта, че не се е подготвил перфектно по френски! :D При мен, майчинството беше на основата на трудово правоотношение.
Заключено