Значи изпращам писмо със запитване примерно до едно научно светило в определена област. Аз примерно съм студентка, а той като казвам светило, не преувеличавам изобщо. Писмото започва с "Dear Mr. ..." и завършва с "Best regards" и двете ми имена. На което получавам отговор, който започва примерно с "Dear Penka" или "Hi Penka" и накрая завършва с "John". Та вие как бихте се обърнали към този човек при следващото ви писмо? Пак с "Мистър Еди-кой-си", или със "Здрасти Джон?"

А тези, които живеят в Квебек, искам да ви посъветвам нещо. Тук нещата се усложняват, защото има "ви" и "ти". Смята се че много лесно се минава на "ти", ама вече съм говорила по този въпрос с няколко души със сравнително висок социален статус, и всички смятат че се е стигнало до крайност с голямото фамилиарничене и че то не им харесва. Една жена скоро дори сподели, че фамилният й доктор й говорел на "ти", бил много по-възрастен от нея, но това я дразнело. Казвам ви го, защото тук спокойно може да се види студенти да говорят на преподавателя си на "ти" още на първата лекция, но това подвежда. В същото време доста преподаватели докрая говорят на студентите си на "ви". Та значи внимателно с това, не е толкова ясно положението