Mississauga

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
survivor

Мнение от survivor »

Ами аз също мога да споделя впечатленията си на човек, живееш в Монреал, който само за няколко часа се е разходил в Мисисага. Няма начин впечатленията ми да не са повърхностни, така че критика търпя отвсякъде. На първо място ми хареса това, че всичко е ново. Големи модерни блокове, видях и много хубави квартали със супер къщички. Транспортът е добре уреден, дори ако се пътува от Торонто. Гоу-трейнът те отвежда от самия център на Торонто за много малко време, май бяха към 20 минути. После трябва да се вземе рейс. С едно уточнение - в непиковите часове влакът е на 1 час и в двете посоки, така че ако графикът ви е по-гъвкав може да и да ви се налага да позагубвате повечко време за транспорт. Широки магистрали, нови сгради, абе създава впечатление за един динамичен и модерен град. Недостатъци - ами като оставим пътната мрежа, иначе ми изглежда малко дезорганизирано и накъсано. Примерно един комплекс с блокове, после комплекс къщи, аме между тях няма връзка, насечено - дали заради магистралите, дали просто липсва градоустройствена концепция :nenam: Аз като любител-пешеходец не се чувствах много комфортно точно заради накъсаните пространства. Изобщо - грижата е за автомобила, а не за разхождащия се човек. По жилищните комлекси ми липсваше центърът (не говоря за центъра на Мисисага) а за някакви публични пространства в самите комплекси, в които хората да имат все пак възможност да се разминават от време на време и в които да има някаква атмосфера. Това което го има в Порт Кредит, което Вал е показала на снимките. Бизнесите са предимно покрай магистралите, и значи пак става въпрос за цар Автомобил :D Усещам се изведнъж че май ви разказвам за типичния американски град :D Е, Мисисага не е чак толкова типичен, защото има много високо строителство. Та не ми се връзвайте, това е въпрос на вкус. Функционалността на градовете я уважавам, ама май не ми е най-важният критерий. И тъй като за това което не ми харесва писах накрая, искам пак да подчертая, че като цяло Мисисага все пак ми харесва - точно заради "младостта" си и динамиката си. Ако ми се наложи един ден да заживея около Торонто, с удоволствие бих спала в Мисисага :D
Gesh

Мнение от Gesh »

браво survivor, много добре си го усетила.
Аз като дойдох реших да отида пеша до центъра на града Square One (един голям мол без нищо интересно за разходка наоколо) - да разгледам града. Бях единствения пешеходец сред потока коли.
На 500м от градския център видях голяма житна нива :lol: .
Снежи както е дала разстоянията в минути ходене пеша човек може да си помисли че тоя град е само за ходене пеша, но уви не е така.Има много малко места за ходене пеша в градска среда като Порт Кредит и те се обхождат бързо(и за да стигнеш до там ти трябва или градски транспорт или кола).
Мисисага е било вилната зона на Торонто, после Перника на Торонто.Сега вече е достатъчно разнообразно. Има много хубави райони с къщи за живеене, като и други заселени предимно индийци и пакита. За обособени райони с китайци не знам. Районите с обособено европеидно население са главно там където цените на имотите са доста високи :lol: .
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Само една забележка към Val, да не бърка хед офиси с обикновенни офиси... ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Val

Мнение от Val »

Lub0 написа:Само една забележка към Val, да не бърка хед офиси с обикновенни офиси... ;)
E, Lub0, имах пред вид, естествено, канадските head offices на фирмите. :D
Счетох, че е ясно, понеже повечето от тези фирми са мултинационални anyway. Извинявам се за пропуска.

Повече факти тук:

http://www.mississauga.ca/ecity/downloa ... id=2000062
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

survivor написа: Ако ми се наложи един ден да заживея около Торонто, с удоволствие бих спала в Мисисага :D
Mного точно :D !
Мисисагската община е филти рич, защото кметица е една луда, хитра и оправна бабичка на 95 години, която никога няма да пусне метрото да дойде до скуеър уан и Мисисага да си стане част от Торонто. Затова пък всички автобуси рано или късно наминават до Киплинг или Ислингтън (края на метрото :D ), и така се прибират $5 от всички работещи в Торонто, а те съвем не са малко. Още - данъците върху имоти са много по-високи от тези в Торонто, наемите са същите и по-високи, независимо че за да стигнеш до магазин, заведение, да не говорим за Старбакс :lol: , понякога трябва бая да повървиш или даже да покараш. Красивко и уреденко е на вид, да, но ако си падаш по градски живот, излизане вечер, възможностите са доста малко. След 9 през седмицата и 5-6 часа през уикенда затварят мола и центъра заприличва на ш*бан Стоунхендж - празни офис-сгради и блокове-спални разхвърляни през 200-300 метра, няма един човек, само един айриш пъб и два стейкхауса, две кина и Чаптърс държат фронта :lol:, в средата се извисява кметството-крепост, осветено в синьо и зелено, с висока кула с часовник, бабичката си оглежда кралството оттам :D . Като станеш сутрин и ти запеят и птички под прозореца може да се побъркаш ако няма накъде да захващаш :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

anxeli написа:Още - данъците върху имоти са много по-високи от тези в Торонто, наемите са същите и по-високи, независимо че за да стигнеш до магазин, заведение, да не говорим за Старбакс :lol: ,
Ъъъъ, property tax ли имаш предвид ? Аз определено мисля че са по-ниски, въобще мисля че в Торонто са най-скъпите property tax в цялатa GTA. Наемите също са по-ниски (горе долу $100 по-ниски за еднаква площ и качество).
Аватар
Val

Мнение от Val »

miteto, по принцип си прав - Мисисага винаги се е славила с най-ниските си property taxes в GTA.
Миналата година, обаче, по изключение Торонто получи специална provincial assistance поради изключително високите си такси, които на всичкото отгоре непрекъснатото и устремно се покачваха, и по тоя начин миналогодишните такси на ситито бяха най-ниските за GTA, Мисисага остана на второ място. Тази година знам, че кметството на Торонто отново обсъждаше драстично повишение, както си му е обичая, но, честно казано, не знам какво решиха.

Що се отнася до ходенето пеша - не бива да се игнорира фактът, че Мисисага, както и другите канадски градове се намират в Северна Америка :idea: (surprise-surprise, heheeh).

Ако не можете да карате, не обичате да карате или пък нямате кола, не мисля, че животът на тоя континент ще ви очарова. В повечето случаи градският/нощният живот няма да кипи под прозорците ви, нито дори на вашата улица, нито дори на съседната.
Аз лично нямам нищо против да карам 15-20 минути до Порт Кредит или до някоя кръчма в посока даунтаун, но ако това не важи за вас, може би единственото спасение е наистина да се заселите в центъра на Торонто или Монтреал.

Мда, разни хора, разни идеали...

Survivor, радвам се, че Мисисага ти е харесала. :D

Cheers.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Вал, честита къща :D !!!
Надявам се да не са те изнудили децата да се подпишеш под 900 000 за някоя кукла от онези в Порт Кредит, не че е лошо, ама доброто ти мисля :lol: , cheers ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Val написа:
Lub0 написа:Само една забележка към Val, да не бърка хед офиси с обикновенни офиси... ;)
E, Lub0, имах пред вид, естествено, канадските head offices на фирмите. :D
Счетох, че е ясно, понеже повечето от тези фирми са мултинационални anyway. Извинявам се за пропуска.

Повече факти тук:

http://www.mississauga.ca/ecity/downloa ... id=2000062
Вал, и канадските не са там, просто имат офиси...
Lub0 for President!
###############
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

В грешка си Любо, точно тук са представителствата. Ако видиш това на Оракъл или на Майкрософт ще разбереш че даже и те не могат да си позволят такива "офиси" из цяла Канада. Мисисага е много близо до Торонто, а лизинга е 8.50 на скуер фит, докато в Торонто е 12.50, затова всички са тук. В момента обмислят промяна, може да намалят таксите в Торонто, защото от много години не е строена бизнес сграда в даутаун, само кондоминиуми :wink:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Вземам само първите две от списъка, че ме марзи да ги проверявам всички:

Bell Canada

CGI Information Systems & Management

И на двете компании хед офисите им са в Монтреал...
Lub0 for President!
###############
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Любо,
к'во се заяждаш сега - на села ли ще се обиждаме?
Повечето уважаващи себе си компании избягаха от вашто село и гавърмента едвам накара някой да седят там че да не се срутите съвсем.
Монтреал беше, Торонто беше току що, Мисисага е ама и тя скоро амй ще бъде засенчена.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Honeywell, BASF, Microsoft - i trite sa s headquarters v Mississauga.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Нямам нищо против Мисисага, просто ми се наби в очите това с хед офисите...
Lub0 for President!
###############
pi4agata

Blagodarcko

Мнение от pi4agata »

Blagodarya na vsi4ki za otziv4ivosta :beer: Prez 90g byah emigriral v Toronto,o6te togava Kanev strroe6e apartamenti v Mississauga.
Kak priemat novodo6lite emigranti v Mississauga i kak v Montreal?Chuh,4e emigrantite v Montreal sa po-dobre prieti i polu4avat po-dobri socialni pomoshti. Kakva e vyzmojnostta eventualno, po-kusno da se preseli ot Montreal v Mississauga?
Klimata podoben li e v dvata grada?
Заключено