bank statement
- manman
- Обратна връзка:
bank statement
знаете ли колко е минимумът на парите които трябва да имаш
на банковото удостоверение
че аз разбрах 4,100CAN за тричленно семейство
и писах на офиса във виена и те ми одговориха че е по- добре 5000
и си извадих документ за 5300CAN заштото само толкова събрах.
а дали ще стене с фалшив документ?
мисля да изпратия документите с тази сума дали ще збъркам
как мислите?
на банковото удостоверение
че аз разбрах 4,100CAN за тричленно семейство
и писах на офиса във виена и те ми одговориха че е по- добре 5000
и си извадих документ за 5300CAN заштото само толкова събрах.
а дали ще стене с фалшив документ?
мисля да изпратия документите с тази сума дали ще збъркам
как мислите?
според мен парите са малко. Пробвай да се уредиш с документи за по-голяма сума! Повечето показваме към 10хил. канадски. Защото една голяма част от тях заминават за такси и разходи по процедурата, както и за самолетни билети и една част трябва да имаш за първите месеци в Квебек Така че тази сума не може да покрие минимума средства за цялата процедура и минимума за първите три месеца в Канада. Мисля, че може да имате проблем.
Парите които удостоверявате не са малко. Не си спомням точните суми, но те са точно определени, така че няма смисъл да се тормозите ако не може да съберете да речем 7 или 10 хиляди. По спомени, около 5600 беше за 4членно семейство.
Щом от Виена са казали по-добре 5 отколкото 4, и си доказала 5 и отгоре, може да спиш спокойно
Обаче като запристигаш насам, е добре да имаш малко повече и да си планираш така разходите във времето, че да можете 3мата да изкарате поне 3 месеца на тези пари. От тази гледна точка уоманката е права да ви препоръчва 10К, но що се отнася за емиграционните суми 5300 са си ок
ПС. В сайта на имиграционните не пише ли колко трябва да се докаже?
Щом от Виена са казали по-добре 5 отколкото 4, и си доказала 5 и отгоре, може да спиш спокойно
Обаче като запристигаш насам, е добре да имаш малко повече и да си планираш така разходите във времето, че да можете 3мата да изкарате поне 3 месеца на тези пари. От тази гледна точка уоманката е права да ви препоръчва 10К, но що се отнася за емиграционните суми 5300 са си ок
- manman
- Обратна връзка:
Godis написа:Парите които удостоверявате не са малко. Не си спомням точните суми, но те са точно определени, така че няма смисъл да се тормозите ако не може да съберете да речем 7 или 10 хиляди. По спомени, около 5600 беше за 4членно семейство.
Az do kolkoto 4eta ima info samo za sumata koyato triabva da nosish s teb kato pristignesh tam za tri meseca zashtoto първите три месеца не можело да се получават помощи или нещо такова казаха на последната сесия във ВМА софия
а ти кото пристигна лесно ли си намери квартира и работа
на мен сестра ми учи в Бостън, който е на 6часа път с кола от Монреал и ще ми плати някаква квартира за 3 месеца
до колкото четох по обяви цените са около 500CAN par mois.
Manman,
на въпроса ти :
Besoins essentiels des principales unités familiales
pour la période de trois mois suivant l'arrivée au Québec
Un adulte_______________________Deux adultes
Aucun enfant 2 575 $______________3 776 $
Un enfant (-18 ans) 3 460$_________4 230 $
Deux enfants (-18 ans) 3 905 $_____ 4 565 $
Trois enfants (-18 ans) 4 351 $______4 900 $
Note: Montants (en dollars canadiens) en vigueur du 1er janvier au 31 décembre 2006.
източник: тук
Това е. Единственото което мога да допълня е че това е официалната сума, предварително не се знае колко ще ви се наложи да ползвате наготово, така че колкото повече толкова по-добре, но предполагам че това ти е ясно
на въпроса ти :
Besoins essentiels des principales unités familiales
pour la période de trois mois suivant l'arrivée au Québec
Un adulte_______________________Deux adultes
Aucun enfant 2 575 $______________3 776 $
Un enfant (-18 ans) 3 460$_________4 230 $
Deux enfants (-18 ans) 3 905 $_____ 4 565 $
Trois enfants (-18 ans) 4 351 $______4 900 $
Note: Montants (en dollars canadiens) en vigueur du 1er janvier au 31 décembre 2006.
източник: тук
Това е. Единственото което мога да допълня е че това е официалната сума, предварително не се знае колко ще ви се наложи да ползвате наготово, така че колкото повече толкова по-добре, но предполагам че това ти е ясно

ПС.
съвсем грубо:
за 1 месец
наем (за 3 1/2) 700$
ток,телефон,интернет и др - 200$
храна 400$
стават 1300 на месец, по 3месеца = 3900 кажи го 4К за покриване на съществуването. Освен това имате карти за транспорт около 150-170 на месец, такси за първоначално включване към услугите и др. непредвидени разходи, което ви доближава до 5К.
Ако почнете работа до 1вия-2рия месец сте ок но стреса докато си намерите работа (ако не търсите обща такава) ще е голям.
съвсем грубо:
за 1 месец
наем (за 3 1/2) 700$
храна 400$
стават 1300 на месец, по 3месеца = 3900 кажи го 4К за покриване на съществуването. Освен това имате карти за транспорт около 150-170 на месец, такси за първоначално включване към услугите и др. непредвидени разходи, което ви доближава до 5К.
Ако почнете работа до 1вия-2рия месец сте ок но стреса докато си намерите работа (ако не търсите обща такава) ще е голям.
-
- manman
- Обратна връзка:
този наем за къде е за центъра или за покрайнините?Godis написа:ПС.
съвсем грубо:
за 1 месец
наем (за 3 1/2) 700$
храна 400$
и може ли веднага да се купи кола на старо за няколко стотин долара?