bank statement

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
manman
Обратна връзка:

bank statement

Мнение от manman »

знаете ли колко е минимумът на парите които трябва да имаш
на банковото удостоверение
че аз разбрах 4,100CAN за тричленно семейство
и писах на офиса във виена и те ми одговориха че е по- добре 5000
и си извадих документ за 5300CAN заштото само толкова събрах.
а дали ще стене с фалшив документ?
мисля да изпратия документите с тази сума дали ще збъркам
как мислите?
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

според мен парите са малко. Пробвай да се уредиш с документи за по-голяма сума! Повечето показваме към 10хил. канадски. Защото една голяма част от тях заминават за такси и разходи по процедурата, както и за самолетни билети и една част трябва да имаш за първите месеци в Квебек Така че тази сума не може да покрие минимума средства за цялата процедура и минимума за първите три месеца в Канада. Мисля, че може да имате проблем.
Godis

Мнение от Godis »

Парите които удостоверявате не са малко. Не си спомням точните суми, но те са точно определени, така че няма смисъл да се тормозите ако не може да съберете да речем 7 или 10 хиляди. По спомени, около 5600 беше за 4членно семейство.

Щом от Виена са казали по-добре 5 отколкото 4, и си доказала 5 и отгоре, може да спиш спокойно

Обаче като запристигаш насам, е добре да имаш малко повече и да си планираш така разходите във времето, че да можете 3мата да изкарате поне 3 месеца на тези пари. От тази гледна точка уоманката е права да ви препоръчва 10К, но що се отнася за емиграционните суми 5300 са си ок

ПС. В сайта на имиграционните не пише ли колко трябва да се докаже?
Аватар
manman
Обратна връзка:

Мнение от manman »

Godis написа:Парите които удостоверявате не са малко. Не си спомням точните суми, но те са точно определени, така че няма смисъл да се тормозите ако не може да съберете да речем 7 или 10 хиляди. По спомени, около 5600 беше за 4членно семейство.

Щом от Виена са казали по-добре 5 отколкото 4, и си доказала 5 и отгоре, може да спиш спокойно

Обаче като запристигаш насам, е добре да имаш малко повече и да си планираш така разходите във времето, че да можете 3мата да изкарате поне 3 месеца на тези пари. От тази гледна точка уоманката е права да ви препоръчва 10К, но що се отнася за емиграционните суми 5300 са си ок

ПС. В сайта на имиграционните не пише ли колко трябва да се докаже?

Az do kolkoto 4eta ima info samo za sumata koyato triabva da nosish s teb kato pristignesh tam za tri meseca zashtoto първите три месеца не можело да се получават помощи или нещо такова казаха на последната сесия във ВМА софия
а ти кото пристигна лесно ли си намери квартира и работа
на мен сестра ми учи в Бостън, който е на 6часа път с кола от Монреал и ще ми плати някаква квартира за 3 месеца
до колкото четох по обяви цените са около 500CAN par mois.
Godis

Мнение от Godis »

Manman,
на въпроса ти :

Besoins essentiels des principales unités familiales
pour la période de trois mois suivant l'arrivée au Québec
Un adulte_______________________Deux adultes
Aucun enfant 2 575 $______________3 776 $
Un enfant (-18 ans) 3 460$_________4 230 $
Deux enfants (-18 ans) 3 905 $_____ 4 565 $
Trois enfants (-18 ans) 4 351 $______4 900 $

Note: Montants (en dollars canadiens) en vigueur du 1er janvier au 31 décembre 2006.

източник: тук

Това е. Единственото което мога да допълня е че това е официалната сума, предварително не се знае колко ще ви се наложи да ползвате наготово, така че колкото повече толкова по-добре, но предполагам че това ти е ясно :)
Godis

Мнение от Godis »

ПС.
съвсем грубо:
за 1 месец
наем (за 3 1/2) 700$
ток,телефон,интернет и др - 200$
храна 400$
стават 1300 на месец, по 3месеца = 3900 кажи го 4К за покриване на съществуването. Освен това имате карти за транспорт около 150-170 на месец, такси за първоначално включване към услугите и др. непредвидени разходи, което ви доближава до 5К.
Ако почнете работа до 1вия-2рия месец сте ок но стреса докато си намерите работа (ако не търсите обща такава) ще е голям.
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

Godis написа: храна 400$
samo $400????
te samo za 1 chovek ne stigat, kamo li za cialo semeistvo.
Osven ako ne iadete samo hliab i da piete voda
Godis

Мнение от Godis »

Виж сега....на човек може и 1000$ за храна да не му стигнат...съгласен ли си ?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Godis написа:Виж сега....на човек може и 1000$ за храна да не му стигнат...съгласен ли си ?
Еми пича сигурно е гъзар и набива само органик пилешки бутчета по 40 паунда парчето, директен внос от Лондон, та затва $400 ги харчи само за хляб и вода :lol:
Аватар
manman
Обратна връзка:

Мнение от manman »

Godis написа:ПС.
съвсем грубо:
за 1 месец
наем (за 3 1/2) 700$
ток,телефон,интернет и др - 200$
храна 400$
стават 1300 на месец, по 3месеца = 3900 кажи го 4К за покриване на съществуването. Освен това имате карти за транспорт около 150-170 на месец, такси за първоначално включване към услугите и др. непредвидени разходи, което ви доближава до 5К.
Ако почнете работа до 1вия-2рия месец сте ок но стреса докато си намерите работа (ако не търсите обща такава) ще е голям.
този наем за къде е за центъра или за покрайнините?
и може ли веднага да се купи кола на старо за няколко стотин долара?
Заключено