Понеже гледам няколко отказа сега. И всичките те са на хора с нетърсени професии. Обаче при единия не става въпрос сякъш за липса на точки колкото до писмен отговор че "професията не отговаряла на техните критерии"(бакалав. педагогика... и .тн др. не е важно).
- Това не е търсена
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... sible.html
и не е в спистка с привилегированите
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... giees.html
, които се отнасят за тия без търсена. Освен това се питам и дали вече не действа принципа какт е например при Манитоба- да се класират първо с търсените професии и ако покрият някаква квота там(която те си знаят) на другите да се отказа
Просто си мисля...
Абе чудя се нещо за нетърсените професии
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
'ба ли го дали съм с търсена професия...
Ако си намеря работа, значи ми е търсена професията, ако ли не - пак ще правя мехурчета под вода...

Ако си намеря работа, значи ми е търсена професията, ако ли не - пак ще правя мехурчета под вода...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- yaiuat
- Обратна връзка:
Да де, но то това е повече за пред тях на интервютоIvHaydu написа:'ба ли го дали съм с търсена професия...![]()
Ако си намеря работа, значи ми е търсена професията, ако ли не - пак ще правя мехурчета под вода...![]()

Едно време един доц. казваше: -Студентките кни жки са за пред баба, мама, дядо, чичо но не и за пред мен

-
- Обратна връзка:
Malko moi komentari za tursenite profesii i t.n.
Vinagi ima nachin da se kompensira obrazovanie, staj, neznaene na ezik i t.n. I horata preceniavat dokolko shte budete adaptivni i kak shte se prisposobite v jivota v Canada. Kolkoto i da zvuchi kato klishe, tova e viarno v mnogo goliama stepen.
Pak shte se povtoria, che na moeto interviu izobshto ne se vpechatliha ot sertifikatite mi i komputernia mi staj, a ot 6-te meseca kato gotvach v amerikanskoto posolstvo.
A i frenskia mi hich ne beshe dobur.
Otnosno srednoto i visheto obrazovanie - naprimer, za da stigna do interviu v Telus triabvashe da si sukratia CV-to ot 2 na 1 stranica. Ostavih samo srednoto obrazovanie, mahnah sertifikatite i chak togava me viknaha.
S drugi dumi vinagi ima nachini da se dokajete - na interviuto, predi ili sled nego. Ezicite si ostavat vajen kriterii, no ima i mnogo drugi neshta, s koito mojete da se prodadete.
Vinagi ima nachin da se kompensira obrazovanie, staj, neznaene na ezik i t.n. I horata preceniavat dokolko shte budete adaptivni i kak shte se prisposobite v jivota v Canada. Kolkoto i da zvuchi kato klishe, tova e viarno v mnogo goliama stepen.
Pak shte se povtoria, che na moeto interviu izobshto ne se vpechatliha ot sertifikatite mi i komputernia mi staj, a ot 6-te meseca kato gotvach v amerikanskoto posolstvo.
A i frenskia mi hich ne beshe dobur.
Otnosno srednoto i visheto obrazovanie - naprimer, za da stigna do interviu v Telus triabvashe da si sukratia CV-to ot 2 na 1 stranica. Ostavih samo srednoto obrazovanie, mahnah sertifikatite i chak togava me viknaha.
S drugi dumi vinagi ima nachini da se dokajete - na interviuto, predi ili sled nego. Ezicite si ostavat vajen kriterii, no ima i mnogo drugi neshta, s koito mojete da se prodadete.