Искрица надежда

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Angie

Мнение от Angie »

Аз пък, от всичките им процедури, които изчетох (беше отдавна когато с настървение поглъщах разни техни закони и др. та да видя какво ме чака), останах с впечталението, че не се вика на интервю за удостоверяване на точки; т.е. или си ги доказал с документите и ти ги дават, или не си ги доказал и те режат. За интервю се вика по security reasons, а не за да ти дадат шанс за събиране/доказване на точките. В писмото им преди 2,5 години до мен пишеше, че съм in the queue for selection decision, което вече звучи логично.
Аватар
rafta

za stef

Мнение от rafta »

Zdravei Stef, nashata prozedura beshe ot 2000 god., no dokumentite bjaha v Kairo. Prez avgust 2001 gi premestihme v Pretoria zashtoto otidohme da giveem tam i saotvetno se naredihme otnovo na opashkata i hvanahme novia zakon, ta: Vsichki dokumenti koito vi iskat nie gi prashtahme pak i zadalgitelno IELTS na vodeshtia(magat mi). Znachi nie sme s advokat ot Kanada i vsichko minava prez nego i tova sa negovite preporaki, trjabvashe da napravim vsichko tova. Az i magat mi sme a ezikova gimnazia, 2 god. givjahme v angliisko govorjashta strana i IELTS beshe zadalgitelen (kato iskahme da go izbegnem i dokazvahme ezika dage s belegka ot gimnaziata kolko chasa sme go uchili i s dokumenti za karani kursove po ezika, no nisto ne mina). V protiven sluchai iskaha dokumenti ot organizazia v Kanada na Mechanikal engineer(zastoto magat mi e takav), no takova nesto ne moge da se vzeme predi da si otishal tam i da imash predlogenie za rabota i da izkarash sumalakati i izpiti. Zatova po-lesno e da izkarash IELTS, kakto i napravihme. Ne sa ni vikali na intervu. Prez mesez mai si napravihme medizinskite i na 6.12.05 doide pismoto da si izpratim pasportite za vizi, koito v momenta sa v Pretoria i gi chakame obratno. Prez avgust ste stanat 5 godini chakane. Za federalnata prozedurata e tolkova okolo 4,5 - 5 god.
Tova sa nashite premegdia i saveta mi e da izkarate IELTS. Toi vagi 2 god. koeto znachi che otivaiki v Kanada ste e polezen, zastoto za povecheto rabotni mesta tam se iska da izkarash tehen kurs, a IELTS ti dava tova pravo- da se zapishesh vednaga inache moge da te nakarat da go izkarash tam i togava da mogesh da se zapishesh na kurs.
Uspeh i GOLJAMO TARPENIE na vsichki.
Заключено