Искрица надежда
Аз пък, от всичките им процедури, които изчетох (беше отдавна когато с настървение поглъщах разни техни закони и др. та да видя какво ме чака), останах с впечталението, че не се вика на интервю за удостоверяване на точки; т.е. или си ги доказал с документите и ти ги дават, или не си ги доказал и те режат. За интервю се вика по security reasons, а не за да ти дадат шанс за събиране/доказване на точките. В писмото им преди 2,5 години до мен пишеше, че съм in the queue for selection decision, което вече звучи логично.
za stef
Zdravei Stef, nashata prozedura beshe ot 2000 god., no dokumentite bjaha v Kairo. Prez avgust 2001 gi premestihme v Pretoria zashtoto otidohme da giveem tam i saotvetno se naredihme otnovo na opashkata i hvanahme novia zakon, ta: Vsichki dokumenti koito vi iskat nie gi prashtahme pak i zadalgitelno IELTS na vodeshtia(magat mi). Znachi nie sme s advokat ot Kanada i vsichko minava prez nego i tova sa negovite preporaki, trjabvashe da napravim vsichko tova. Az i magat mi sme a ezikova gimnazia, 2 god. givjahme v angliisko govorjashta strana i IELTS beshe zadalgitelen (kato iskahme da go izbegnem i dokazvahme ezika dage s belegka ot gimnaziata kolko chasa sme go uchili i s dokumenti za karani kursove po ezika, no nisto ne mina). V protiven sluchai iskaha dokumenti ot organizazia v Kanada na Mechanikal engineer(zastoto magat mi e takav), no takova nesto ne moge da se vzeme predi da si otishal tam i da imash predlogenie za rabota i da izkarash sumalakati i izpiti. Zatova po-lesno e da izkarash IELTS, kakto i napravihme. Ne sa ni vikali na intervu. Prez mesez mai si napravihme medizinskite i na 6.12.05 doide pismoto da si izpratim pasportite za vizi, koito v momenta sa v Pretoria i gi chakame obratno. Prez avgust ste stanat 5 godini chakane. Za federalnata prozedurata e tolkova okolo 4,5 - 5 god.
Tova sa nashite premegdia i saveta mi e da izkarate IELTS. Toi vagi 2 god. koeto znachi che otivaiki v Kanada ste e polezen, zastoto za povecheto rabotni mesta tam se iska da izkarash tehen kurs, a IELTS ti dava tova pravo- da se zapishesh vednaga inache moge da te nakarat da go izkarash tam i togava da mogesh da se zapishesh na kurs.
Uspeh i GOLJAMO TARPENIE na vsichki.
Tova sa nashite premegdia i saveta mi e da izkarate IELTS. Toi vagi 2 god. koeto znachi che otivaiki v Kanada ste e polezen, zastoto za povecheto rabotni mesta tam se iska da izkarash tehen kurs, a IELTS ti dava tova pravo- da se zapishesh vednaga inache moge da te nakarat da go izkarash tam i togava da mogesh da se zapishesh na kurs.
Uspeh i GOLJAMO TARPENIE na vsichki.