bg imigrantsko dete shashva kebekarite v Gatineau

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Canuck
Непукист

bg imigrantsko dete shashva kebekarite v Gatineau

Мнение от Canuck »

hi/bonjour, mes amis/my friends! :P

Dnes mi se obadi edin priyatel i mi kaza kakv golyam problem ima s dashterya si. Abe, deto se kazva da mu imam problema :lol: Te sa novi imigranti ijiveyat v Gatineau. Dashterya mu e 6 klas, 12 godishna i tuk ya slojili prvo v nyakakv klas s 12-godishnite, ama oshte sled prviya den ya premestili v nov klas, shtoto mnogo znaela, posle v drug klas, a sega uchela s 14-godishnite. samo che vzela, che izkarala po geografiya 50 verni otgovora ot 50 vaprosa na test, po matematika sashto srkila topkite na sauchenicite si i kazala na bashta si, che mnogo stranno e kak uchitelkata kazva, che 1/2 e po-golyamo ot 1/3 bez da obyasni zashto i da gi privede pod obsht znamenatel :P Napravilo y sashto vpechatlenie, che po ekologiya kazvala daskalkata kak drvetata dishali kato horata, bez da obyasni, che te vsashtnost vdishvat CO2, a izdishvat kislorod, a pri horata e obratno :P V rezultat na tova, na roditelskata sreshta mu kazali na moya chovek, che tryabva da ya mesti v drugo uchilishte, kadeto programite bili za po-naprednali deca! Mnogo se nakefih kato chuh tova i mu pojelah vse takiva problemi da ima s dashterya si! :lol:

Sega, za da predotvrayta donyakade svobodnite interpretacii, iskam da utochnya oshte neshto. Az se kefya na tova, ne zashtoto deteto e bulgarche, a zashtoto e dashterya na moi priyateli. Kefya se sashto, che kanadskata sistema na obrazovanie, i dori kvebekskata sa dosta flexible i pozvolyavat na edno talantlivo dete da se razviva i da vrvi nagore, a ne go drjat s balacite. trsyat se opcii, individualni programi i t.n. Ot druga strana znam, che probg nastroenite imigranti shte se nakefyat zaradi tova, che deteto e bulgarche, a i shte si kajat, eto znachi v bg obrazovanieto i e gotino i taka smyatam da zaradvam i dvete osnovni grupi saforumnici i prokanadcite i probulgarite :lol: A, dano da uspeya! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Здравей, Canuck!!!

Отдавна чета твоите постинги и отговори по различни теми и зная твоето пробългарско настроение. Това е въпрос на личен избор, не те коря.

Много се зарадвах, като прочетох за това 12-годишно българско момиче.

Съгласна съм, че детето е умно, но без нужното образование, което е получило досега в България, едва ли щеше да стигне до това интелектуално ниво на развитие. Още повече се радвам, че освен нормалните училища за всички кебекуа в Канада, има и такива за по-талантливи и по-бързо развиващите се..... деца. Така се дава възможност на така наречените "генийчета" да се развиват, без да пречат на останалите деца.

Това е доста добра новина за мен по отношение на образователната система на Канада. Похвално!!!

Всеки човек може да си избере училище, колеж или висше учебно заведение както за себе си, така и за децата си. :lol:
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Е такива работи ме кефят да чувам, не само че ги страх местните от източно-европейските имигранти, а и комплекси ще почнат да получават. :)
Godis

Мнение от Godis »

titi написа:.... но без нужното образование, което е получило досега в България, едва ли щеше да стигне до това интелектуално ниво на развитие....
Eeee Titi Titi.....какво да кажа....то пък българското училище да имаше нещо с интелектуалното развитие......... имаш ли ученици у вас ?
Учил съм и по други системи, и мога да те уверя че системата на обучение в БГ е....хмм....абе да речем недоизмислена.... както повечето други неща.
Alina

Мнение от Alina »

Хей, какво правиш бе човек, ти не спиш ли :lol: :lol: :lol:

А сега сериозно.
Наистина ме накефи това което си написал. Разбира се, зависи си от самото детенце, вероятно си е учило уроците в БГ. Но това показва само наистина превъзходството на БГ образователната система. Е, говоря за основното и средното образование де. За висшето нямам много добро мнение. Там корупцията е огромна...

Да поздравиш специално човека, жена му и детенцето. Браво на него. Е така се променя мнението на хората за една нация. Колкото повече БГ дечица и майки и татковци докажат че са нещо повече от разпространеното навсякъде мнение за БГ-тата, токлова повече ще се гордеем че сме точно Българи.
:D
Аз поне не го крия и си нося това име с достойнство. В крайна сметка за да дойда до тук сама, съм се трудила, учила, борила... и съм го постигнала сама, не ми е по наследство щото съм родена тука...
В това отношение смятам че всички ние ги превъзхождаме.
А сега и децата ни....
Хихихихи, какъв кеф.

:D :D :D
Alina
Гост

Мнение от Гост »

Само недейте се заблуждава, че като ви е много умно детето /нормално българче :idea: / ще можете да си избирате училищата ей така, щото е много надарено детето и добрите канадци му осигуряват възможности за развитие. Канук не е много наясно, защото няма деца, пък неговите приятели кой знае точно какво са им предложили. Тук добрите училища са платени и няма държавни, където да се предлага нещо като "ускорено развитие за напредналите ученици".

Аз не съм срещала български имигранти тук, които да не казват, че тяхното дете не е гениално, т.е. най-доброто и най-знаещото в класа си. Ако има такива родители - да се обадят, че вече почвам да имам съмнение, че сме най-умните в света. :P :wink: :roll: Това на какво ви мяза - щом всички българчетата толкова добре се изявяват в училище - това от гените ли е или от подготовката в българското училище !! :idea: Сега сигурно сървайвър ще ми опонира, че е било много стресиращо образованието в България и дава да се учат много излишни неща - ненужни в живота. 8)
Последно промяна от Гост на Съб Дек 20, 2003 5:19 pm, променено общо 2 пъти.
Гост

Мнение от Гост »

Godis написа:
titi написа:.... но без нужното образование, което е получило досега в България, едва ли щеше да стигне до това интелектуално ниво на развитие....
Eeee Titi Titi.....какво да кажа....то пък българското училище да имаше нещо с интелектуалното развитие......... имаш ли ученици у вас ?
Учил съм и по други системи, и мога да те уверя че системата на обучение в БГ е....хмм....абе да речем недоизмислена.... както повечето други неща.
Прав си, Годис, за да не се заяждам и с теб сега. :P Обаче ти скоро ще дойдеш с умните си деца /в това няма съмнение/ и ще имаш възможността да сравниш колко добре е измислена тукашната образователна система. Направо върхът на недомисленицата и "методологията" в образованието. Те все пак са начинаещи в това отношение. До 60-те години в Квебек е било религиозно обучението. Сега се говори за пръв път за "интерактивно обучение" и активно участие на учениците в образователната програма. Абе не ми се обяснява, сам ще видиш.
survivor

Мнение от survivor »

Ombudsman, az pak mnogo se radvam, che dashterya mi tuk ustanovi, che biologiata bila mnogo interesna. Zashtoto v BG ya mrazeshe. I se seshtam za bashta mi, koyto beshe dosta vazrasten, ta e imal vazmozhnost da zavarshi uchilishte predi 9 septemvri, beshe profesor po fiziko-matematicheski nauki, i kato mi poglezhdashe uchebnika po matematika, kazvashe, che ako e uchil matematika po tazi sistema, e shtyal da ya namrazi za cyal zhivot. Vapros na lichno mnenie. No az lichno sam shtastliva, che decata mi ne uchat v uchilishte, kaeto bi ti haresalo na teb. Ako misleh che BG obrazovanieto e po-dobro za tyah, nyamashe da se pokolebaya da se varna tam. Zashtoto nali znaesh, decata sa nay-vazhnoto v zhivota ni. :wink:
A propos, kato govorish kolko e uzhasna tukashnata sistema, prosto ne znam dali govorim za edno i sashto neshto. Ako utre otivash na tarzhestvoto i imash zhelanie, moga da pratya po mayka mi edin ot uchebnicite na decata. Prosto ne znam dali tazi propsat vav vazgledite idva ot razlika v kriteriite, ili prosto nie sme sluchili mnogo na uchilishte.
I ostavi tezi mitove za genialnite balgarcheta. Lichno poznavam mnogo, koito ne sa otlichnicite na klasa si. Ima dori i izostavashti, osobeno v secondair-a. Nemalko sa i decata koito se spravyat mnogo dobre, no ne zabravyay, che tova vse pak sa deca na obrazovani i ambiciozni roditeli. Tehniyat kanadski ekvivalent nyama problem da si prati decata v chastni uchilishta.
Abe znam che e malko riskovano da sporya s teb, ama ti otgovaryam ponezhe mi spomena nick-a :wink: . I se nadyavam, che nyama da si razvalyame nastroenieto po praznicite.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Tochno taka, ne sporete v taya tema, please!!! Az iskah da ya napisha taka, che da ima za vsekigo po neshto. Kef vi da se radvate na kanadskoto, kef vi na bg obrazovanieto. :lol:
Alina, hitrusho takava, shtoto shte uchish tuk i zatova visssheto ni obrazovanie e po-dobro, ama drugoto ne e, aaaaaaa :lol: :wink: Maytap, maytap, we`ll talk about that later. :P
Per aspera ad astra!
Гост

Мнение от Гост »

survivor, изобщо нямам намерение да споря с теб, още повече по празниците. :wink: Разликата идва от критериите, определено. 8) А може би и от различните училища и учители. Нали знаеш, че тук липсата на система е всъщност системата. :P Радвам се, че ти харесва. Просто ти така си устроена - искаш да ти хареса и съответно всичко е ОК. Аз пък съм обратно: винаги нащрек и внимавам много. Ако ми хареса - приятна изненада. :D Но в случаите, които наблюдавам около мен не мога да не се втрещявам от разни работи. Учебници не ми се четат по тържествата и празниците. :P Надявам се, че като стигнем до там ще им се зарадвам като теб. Все пак детето ми е в основното училище все още. Ако минеш и ти на тържеството можем да поспорим на спокойствие. Нали знаеш, че всъщност не съм толкова страшна и заядлива наяве. :P :D :oops:
Весели празници и не мислете за училище през почивките.
survivor

Мнение от survivor »

Омбудсман, наяве е несравнимо по-добре :wink: .
Весели празници и на вас и поздравления за успешния семестър. На мен ще ми се постъжни още малко до Коледа, ама след това и аз ще разпускам. :dance:
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Godis, не искам да споря с теб, но съгласи се, че преди десетина - двайсет години в България образованието беше на друго ниво. Сега какво е не знам, защото нямаме ученици. Само мога да гадая. Но по мое време нещата бяха съвсем различни.

Винаги ще подкрепям всяко ново нещо, което е хубаво, особено когато се отнася до образователната система.

И ако образованието е на по-високо ниво в Канада, отколкото в България, това само може много да ме радва, защото като пристигнем в Канада, смятаме да учим. :lol:
Godis

Мнение от Godis »

titi написа:...
Ама аз не споря щот съм убеден. Като говорим за деца - нямам предвид двайсегодишните деца :) Навремето имаше образование, вече няма..
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Ombudsman написа:
Аз не съм срещала български имигранти тук, които да не казват, че тяхното дете не е гениално, т.е. най-доброто и най-знаещото в класа си. Ако има такива родители - да се обадят, че вече почвам да имам съмнение, че сме най-умните в света. :P :wink: :roll: Това на какво ви мяза - щом всички българчетата толкова добре се изявяват в училище - това от гените ли е или от подготовката в българското училище !! :idea:
Ami, i az da se pohvala, a... Tazi godina (vse o6te), sinat mi spe4eli medal po shah na sastezanie mejdu u4ili6tata v Qc. Zapo4na da igrae o6te ot Bulgaria, kogato be6e v I-vi klas...
:dance: :partytime: :partysmiley:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Tochno taka, Niko! Pohvali se i pozdravleniya za sina ti! Bravo na momcheto! Dano next time champion na Canada da stane! :thumbsup:
Per aspera ad astra!
Заключено