Медицински

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
boriss

Мнение от boriss »

Uspokoj malko topkata. Neka minat 10 rabotni dni i togawa pritesnqwaj horata. Ako sa nared rezultatite shte wi potwyrdqt, ako sa praweni powtorni izsledwaniq shte ima malko zabawqne.
Аватар
trans

Мнение от trans »

Ами да си споделим радостто :D
Имаме ОК на медицинските от 01.12.2005
Дано да е ОК всичко и занапред :D
Аватар
Danail
Обратна връзка:

Мнение от Danail »

Здравейте, и ние сме с ОК на медицинските от 24.11.2005 г. и честно да Ви кажа не чакаме писмо по-рано от средата на януари. Ще почакаме, то друго не остава. Хайде късмет на всички... :D
Бъди смел, а когато не си, преструвай се , че си, никой няма да усети разликата!
rumys

Мнение от rumys »

trans, много се радвам за вас :D :D :D
Дано при всички от сесия юни-юли всичко е ОК и за напред.
nobleman

Мнение от nobleman »

След като имате О.К. - плащайте за визи!!!
Разбира се, ако не сте ги платили преди това!
petar_y

Мнение от petar_y »

nobleman написа:След като имате О.К. - плащайте за визи!!!
Разбира се, ако не сте ги платили преди това!
Да не стане някакво объркване ако се платят предварително
, и какво може да спечели човек от това?
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

Какво означава ОК на медицински?
Ние също ги направихме на 24-ти и са добри но все още не са получени ни казаха от МОМ
nobleman

Мнение от nobleman »

ivan1901, точно от МОМ ще трябва да ти го потвърдят това О.К.
След 2седмици им се обади по телефона - казваш си името и те ти съобщават какво е решила лекарската комисия.
Ако е О.К. - плащай за визи.
rumys

Мнение от rumys »

Ние си платихме визите още при изпращането на документите за мед. в Букурещ.
Според вас кога ще започнат да ни изпращат поканите за визи, дали преди празниците или след това?
На мен от МОМ ми казаха, че периода е между 6 и 8 седници след затварянето на досието (ОК). Но във форума има доста хора които още на третата седмица получават поканите, и за съжаление такива, които чакат повече от три месеца (да не дава Господ на никой толкова много чакане).
Дали е още рано за резервация на самолетни билети?
Тези, които сте вече с ОК започнахте ли да мислите и за багажа?
neli78

Мнение от neli78 »

az mislia da si platia vizata,kato mi doide pokanata(nadiavam se da e skoro)
a za bagaja-ne mislia oshte,zastoto planuvam da patuvam kraia na april niakade
ne mi se zaminava zimata,kato se ima predvid 4e nikoi ne poznavam i niama nito koi da me 4aka....
po-dobre da se e vdignal snega v Montreal,kogato pristigam:)
nobleman

Мнение от nobleman »

rumys написа:Но във форума има доста хора които още на третата седмица получават поканите, и за съжаление такива, които чакат повече от три месеца (да не дава Господ на никой толкова много чакане).
Тези, които сте вече с ОК започнахте ли да мислите и за багажа?
Виж тази тема http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=17262
Иначе мислим...и куфари купуваме :D
rumys

Мнение от rumys »

neli, и ние сме за Монреал. С две деца сме. Бързаме да заминем, за да могат да хванат учебната година. За синът ни не се притесняваме, защото той учи във Френската гимназия с втори западен е испански, а знае и английски, но дъщеря ни е 5 клас и се оправя само с английския, френски не е учила въобще. Ако заминем трябва да бъде или зимата (края на януари началото на февруари) или чак за следващата учебна година, а аз мисля да се запиша септември в университета, за да си направя еквиваланс на дипломата. Знам също, че билетите през януари и февруари са по-ефтини. Иначе вярно зимата е кофти сезон, но при нас за съжаление няма как. Трябва да действаме по-бързо.
neli78

Мнение от neli78 »

rumys,stom triabva ste zaminete...
az ne barzam i moga da iz4akam 2 meseca
v koi universitet mislish da se zapisvash i kakvo si u4il,a ,za da go priravniavash?
iavno v Montreal ste se vidim:)
a imate li priateli tam,koito da vi pomognat?
rumys

Мнение от rumys »

neli, да не ти прозвучи много "пресилено и нафукано", но имам една камара професии: дърворезбар, изящни изкуства (живопис и графика), графичен дизайнер, магистър педагог. Мисля да направя еквиваланс на последното, защото другите са свободни професии и за тях не се изисква (поне не съм чувала) приравняване.
Иначе за щастие имаме приятели в Монреал, които са готови веднага щом ни пристигнат поканите за визи и уточним датата на полета да ни наемат квартира.
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

на нас никазаха че всичко ни е наред още миналата седмица. А аз мислех че има нещо специално от Букурещ.

аз също смятам да изчакаме писмото за визите, като най-реалистично смятам пътуване за Монреал в края на март.
Заключено