освен via route има и сума ти други, удари един гугъл.
за първоначална ориентация пробвай
www.expedia.ca
взима се пълна, и май е по-добре да я върнеш пълна. понякога има опция те да я допълнят, по цена/литър която предварително ти казват (и нормално е по-висока от нормалната).
освен цената на ден други важни неща са различните такси:
- такса на километър над еди-колко си км на ден (това вече си го видял);
- ако я вземеш за цял уикенд (дефиницията на уикенд зависи от компанията, обикновено е от петък сутринта до понеделник сутринта), излиза цената е по-малка отколкото за 3 дни;
- по принцип не е изгодно да се взима от летището, там има допълнителна такса (напр. в Амстердам ми показа 100 евро това лято - тия са луди!);
- такса за допълнителен шофьор - някои компании разрешават членове от семейството или колеги да карат също, без за това да се доплаща;
- такса за това, че взимаш колата от едно място, оставяш я на друго (предполагам това не те интересува);
- някои имат ограничение да не се излиза от Канада, а доколкото си спомням (не съм сигурен) и за излизане от Кебек;
- такса за шофьори под 25 години;
абе с 2 думи, чети всичко (
и дребните букви, те са най-важни)
след като удариш сърча, и избереш 2-3 предложения, най-добре е да се обадиш по телефона, да разпиташ колко точно ще излезе в крайна сметка, и да си направиш резервация. резервацията не струва нищо, важи докато се обадиш и се откажеш, доколкото знам, дори и да не я откажеш, пак не ти взимат пари (не е като хотелите), но и това трябва да се пита изрично.
последното за което се сещам, е че там на място ще се опитат да ти продадат допълнителна застраховка - това вече си е твой избор. само имай предвид, че:
- ако имаш застраховка за твойта си кола, тя може и да важи за колата под наем (обади се на застрахователя си);
- също някои кредитни карти покриват тази застраховка безплатно, условието е да си платил за колата именно с тази карта (говори с кредитната компания на картата).
успех
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.