Кола под наем?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Кола под наем?

Мнение от IvHaydu »

Здравейте!
Знаете ли откъде в Монреал може да се вземе евтино кола под наем?
Прегледах доста сайтове, но под 80$ за 2 дни не видях.
И по възможност без лимит на километрите (повечето слагат 200км/ден).
Как се процедира изобщо? Взимаш я пълна с бензин и така я връщаш, или как?
И може ли да се наеме от чужди граждани (американци) с тяхна кредитна карта?
Мерси!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

vzimash pulna, vrushtash pulna

az sum vzimal samo ot ViaRoute, mnogo sum dovolen.

vednuz mi dadoha chisto nov dzip - na 28 kilometra, niakakuv Ford ... maj explorer, li pathfinder li ne znam.

ama ceni ne pomnia - http://viaroute.com
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Кола под наем?

Мнение от VanBC »

IvHaydu написа:... И може ли да се наеме от чужди граждани (американци) с тяхна кредитна карта?...
Разбира се , че може :beer:.
Obey gravity ... It's the law!
bp_de

Мнение от bp_de »

Може да се наеме и то Български граждани - с кредитна карта- казвам ти го от ли4ен опит. :D :D :D
Гражданството в тоя слу4аи не играе ....важното е пари4ките- сом плати6 полу4ава6. :D :D :D
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

освен via route има и сума ти други, удари един гугъл.
за първоначална ориентация пробвай www.expedia.ca

взима се пълна, и май е по-добре да я върнеш пълна. понякога има опция те да я допълнят, по цена/литър която предварително ти казват (и нормално е по-висока от нормалната).

освен цената на ден други важни неща са различните такси:
- такса на километър над еди-колко си км на ден (това вече си го видял);
- ако я вземеш за цял уикенд (дефиницията на уикенд зависи от компанията, обикновено е от петък сутринта до понеделник сутринта), излиза цената е по-малка отколкото за 3 дни;
- по принцип не е изгодно да се взима от летището, там има допълнителна такса (напр. в Амстердам ми показа 100 евро това лято - тия са луди!);
- такса за допълнителен шофьор - някои компании разрешават членове от семейството или колеги да карат също, без за това да се доплаща;
- такса за това, че взимаш колата от едно място, оставяш я на друго (предполагам това не те интересува);
- някои имат ограничение да не се излиза от Канада, а доколкото си спомням (не съм сигурен) и за излизане от Кебек;
- такса за шофьори под 25 години;

абе с 2 думи, чети всичко (и дребните букви, те са най-важни)

след като удариш сърча, и избереш 2-3 предложения, най-добре е да се обадиш по телефона, да разпиташ колко точно ще излезе в крайна сметка, и да си направиш резервация. резервацията не струва нищо, важи докато се обадиш и се откажеш, доколкото знам, дори и да не я откажеш, пак не ти взимат пари (не е като хотелите), но и това трябва да се пита изрично.

последното за което се сещам, е че там на място ще се опитат да ти продадат допълнителна застраховка - това вече си е твой избор. само имай предвид, че:
- ако имаш застраховка за твойта си кола, тя може и да важи за колата под наем (обади се на застрахователя си);
- също някои кредитни карти покриват тази застраховка безплатно, условието е да си платил за колата именно с тази карта (говори с кредитната компания на картата).

успех
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
Dino
Модератор

Мнение от Dino »

Lichen opit:
- naehme ot Hertz (v downtown, no imat i drugi klonove v Montreal).
- cenata beshe nai-niskata, koito namerihme (shtoto se setihme v poslednia moment). Slujitelkata dori mi predloji po-izgodni varianti
- dovolni sme ot vsichko s izkliuchenie na kolata - beshe pochti chisto nov Pontiac GrandAm, no iavno "tozi model e taka" i poveche ne iskam i da pipna takava lyskava igrachka
- nie si vzehme zastrahovka - nauchil sym, che "udobstvoto i spokoistvieto struvat pari"

Moia syuchenichka jiveeshta v Toronto mi kaza, che tia i priatelite i vinagi polzvat firma Enterprise - mnogo izgodni ceni, no triabva malko po-ranichko da rezervirash kolata.

Uspeh - da sluchite na dobra kola i dobri cena/uslovia!
Priatno izkarvane! :)

Daniel
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Застраховката е много важна! и обикновенно е близка до цената на наемането, освен ако нямаш златна карта или нещо от сорта. Но по-добре да дадеш 100 кинта повече, отколкото, ако стане нещо после, да плащаш хиляди...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
tochica

Мнение от tochica »

миналия месец ми се наложи да взема , взех от National , но по принцип исках да взема от Allamo , за два дни със пълна застраховка беше 123 $ - крайна цена , неограничени километри , аз исках Шевролет , но ми дадоха следващата възможна , Понтиак Гранд Ам , не беше зле , ама си харчи повече , V6 ..
иначе гледам , на сайта на Аламо можеш да вземеш и за 23 $ на ден , но това е без застраховка . ако имаш кредитна карта , която може да покрие рисковете , можеш според мен да питаш дали ще ти дадат без застраховка , но тогава има един куп условия , и в края на краищата , за още 23 на ден си спестяваш доста главоболия .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Лятото взехме чисто нов Sebring за един уикенд, излезе ми $160 за 3 дена и около 100 още за застраховка, без която не искаха да ми го дадат. Нямаше лимит за километрите и му навъртяхме над 2000 за 3 дена :D

http://www.thrifty.com/

Иначе най-изгодното предложение беше $25 на ден с лимит от 200 км в една от фирмите.
"FJ не е направена за хора с тънки портфейли, търсещи икономичност, а за тези на които живота им е по-ценен от икономисана цистерна бензин."