Получих (лошо) писмо от добрият Жан ЛаРу!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Misty
Обратна връзка:

Мнение от Misty »

и аз да се изкажа по въпроса.... :D
получих същото писмо....преди година почти...
този "Улицов"много се "кефи" да пуска такива писма..май..?!
но както някой по горе беше писал имаш право да обжалваш в 60 дневен срок...Можеш да пратиш каквото ти дойде на ум в подкрепа на твърденията си...
пробвай...ако не спечелиш поне няма да загубиш...
Какво им става на тия хора бе...?! :roll:
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
stanchev_n

Мнение от stanchev_n »

Zdravei Mirka,
spored men s obrazovanie ot 4 godini moje6 da izkara6 51 to4ki t.e. 6te prehvurli6 minimuma.
Spored pismoto, koeto sa ti izpratili tvoia problem e v EMPLOYABILITÉ ET MOBILITÉ PROFESSIONNELLE (EMP), tova e AnnexeII v tablicata
http://www.iijcan.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
kakto 6te vidi6 tam neobhodimia minimum po tazi grafa za EMP e 30 a ti ima6 28 points. Ili s 11 points za scolarite ti 6te ima6 35.
Zabeleji, 4e spored tazi tablica maksimuma za scolarite e 11 points ili 4+9=11 :))) ne pove4e.
No tova ne triabva da te pritesniava sled kato si doka6ej 4 godini ti 6te mine6.
Uspeh!
Nikola
tsveta&miro

Мнение от tsveta&miro »

МИРКАА, ПОГЛЕДНИ И ТУК:

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... eport.html
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

mirkaa написа:Разбира се, че колежа е акредитиран, то това си е направо смешно.
Работата е там, че точно това, което според теб се разбира от самосебе си, то именно трябва да се докаже. Колкото и да ти се струва смешно. Защото явно някой, някъде е проверил нещо си по отношение на този американски колеж и му е излязла информация, че същият не е акредитиран.
Ако проверката е извършена формално, чрез интернет примерно, то и резултата може да е грешен или да не е актуален към момента.
Ето някои такива търсачки, чрез които и ти самата можеш да провериш каква информация излиза за твоя колеж в САЩ:

Begin your College Search by selecting criteria in the form below

Search for Accredited Institutions

Та всичко, което трябва да направиш е да поискаш писмено доказателство от самото учебно заведение, че е имало акредитация към момента на твоето завършване. От съдържанието му трябва да е видно кой е акредитиращия орган, от кога до кога е била валидна акредитацията и то конкретно за учебната програма по твоята специалност. Защото не винаги акредитацията се дава "ан блок" за цялото учебно заведение, а само за отделни специалности.
Ако се сдобиеш с такова доказателство и го изпратиш в споменатия 60-дневен срок, то нататък проблеми няма да имаш. От FEVAL-а се вижда, че покриваш минимума точки за предварителна селекция при признаване на образованието ти.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Linko,

както винаги, благодаря ти за помощта, както и благодаря на ВСИЧКИ, които ми помагат с съвети или с квото могат :)
Хора, страхотни сте!!!

За мое щастие, колежа си го намерих моментално в тия links които си дал, като за начало. Има ли смисъл да го търся и по други, като тук се вижда, че е, и от кого е акредитиран. Пак казвам, това е меко казано смехотворно, все пак е Ivy league. :oops:

Но както и да е. Надявам се "Улицата" да признае евалюирана диплома от независима организация като WES, щото тия от Кебек от linka даден от tsveta&miro искат 45 дена, а това не може да стане, като се има в пред вид, че идва и Коледа!!!
third generation immigrant :)
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз само исках да кажа едно "ай стига бе" :shock:
Айви Лийг колеж не го признават, а ТУ - София признават?!
Абе ти що не си вземеш дипломата и не забегнеш някъде по Европата, ами баш при белите мечки се вреш?

Не ме разбирай погрешно - в Монреал не е лошо, на мен лично много си ми харесва. Ама все си мисля, че човек с Айви Лийг образование има ехеееее колко повече възможности от Квебек.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Independent написа:Аз само исках да кажа едно "ай стига бе" :shock:
Айви Лийг колеж не го признават, а ТУ - София признават?!
Абе ти що не си вземеш дипломата и не забегнеш някъде по Европата, ами баш при белите мечки се вреш?

Не ме разбирай погрешно - в Монреал не е лошо, на мен лично много си ми харесва. Ама все си мисля, че човек с Айви Лийг образование има ехеееее колко повече възможности от Квебек.
амииии.... кво да ти кажа!? :shock: :shock: нагледах се на какво ли не с тия кебекари. Както съм споменавала преди, първият път в Ню Йорк ме отрязоха директно. Смятам, че те гледат с много лошо око на всякакви ненормални елементи идващи от Юг и говорещи флуент инглиш! Ша вземем да им завземем прекрасната територия ;)

Но... защо именно там? Въпроса е сложен, и доста личен. :)

В Европа не ми се ходи, щото много мразя да ме третират като супер долен емигрант и нисш боклук! Поне в Сев.Америка тоя проблем е по-малък. А и ми писна да започвам всичко отначало 100 пъти. Докато квото Ню Йорк, такова и Мтл. Дори при тоя социализъм в Канада е къде къде по-добре, особено ако си и с дете. ;)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

mirkaa, никой не ти иска каквото и да е приравняване на дипломата към момента и не виждам защо трябва да губиш време и пари за да го правиш. Още повече, че приравняване точно от WES няма да ти свърши никаква работа за Квебек. Тази служба World Education Services-Canada (WES Canada) има мандат само за Онтарио, докато за Квебек оторизираният орган за приравняване на дипломи от чужбина е Service des évaluations comparatives d'études (SECE) . Всичко това е дадено в този списък - Services d'évaluation de diplômes au Canada, Services mandatés par les provinces

Във FEVAL-а ти точно и ясно е написана причината за да не ти признаят образованието - колежът ти не е акредитиран.
Ти си го намерила веднага в посочените от мен линкове и това е чудесно, защото означава, че няма да имаш проблеми с издаването на въпросното удостоверение, за което писах в предишния си постинг.
Но не можеш да знаеш какъв линк е ползвал (ако така е правена проверката) и как е задал търсенето незнайния чиновник от службата по емиграцията във Виена, когато е проверявал акредитацията на колежа ти. Виж сама какво излиза при три различни заявки за търсене в една от търсачките за привидно едно и също нещо:

- с "Ivy league":
Database of Institutions Accredited By Recognized
U.S. Accrediting Organizations

Search Results: 0 institutions found for 'IVY LEAGUE'
Please use alternative search criteria

- с "IVY COLLEGE":
Search Results: 0 institutions found for 'IVY COLLEGE'
Please use alternative search criteria.

- само с "Ivy":
Search Results: 1 institutions found for 'IVY'
Click on institution name for more information.

Ivy Tech Community College of Indiana (Indianapolis, IN)

Та в два от случаите при моята "проверка" излиза, че няма изобщо такъв акредитиран колеж в САЩ, а в третия случай - ако си учила в Индианаполис, то всичко е наред, но ако си завършила да речем в Ню Йорк то sorry, но ти не отговаряш на изискванията.
Надявам се да си ме разбрала. От тук нататък, всичко е в твоите ръце.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

уфффф, Линко, може би си прав.... ;)

само да уточня, че Айви Лийг колеж са група такива, които се смятат най-реномирани, а не е името на самото учебно заведение, но както и да е.

Чудя се ако бомбардирам "Улицата" с емайлчета с въпроси, дали ще ми отговори!? Вчера пратих един на адреса на консулството от уеба им, ама не знам дали ще го прочете някой.

Някой знае ли емайл за Виена, различен от този - biqvienne@micc.gouv.qc.ca?? А дали ако не пробвам с Jean.LaRue@micc.gouv.qc.ca, по подобие на други служители там като начин за създаване на адрес, може да уцеля точният му адрес? :? :?
Търсих с търсачката, но не намерих нещо по-различно.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

ХА ХА ХА!!!!
Колко съм горда от себе си, само ако знаете... :lol: :lol: Всяка малка победа е стъпка към преодоляването на голяма цел :P

ОК, просто много се екссайтнах само от факта, че открих личният емайл на "Улицата", jean.la.rue@micc.gouv.qc.ca, ако на някой му притрябва да си кореспондира с него. Просто ми се върна автоматичен емайл с инфо, че човекът е на мисия до петък ;) Така, че ще трябва да уейт.

Пратих му и малко копия от сайта на колежа, който си е много добре акредитиран от където може да се сетите. Не мога да разбера какво толкова им харесва така да се гаврят с нас????? Защото аз лчно за никакво друго определение не се сещам! Айде, че много се ядосах пак! This is F***ing JOKE!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Parsons School of Design is the place for design innovation and entrepreneurship. From our faculty comprised of New York City's most successful artists and designers to a roster of design exhibitions and events, Parsons is a creative community that puts the learning experience first. Read more, and find out why Parsons is the leader in design education.

Accreditation
Parsons and New School University are fully accredited by the Commission on Higher Education of the Middle States Association of Colleges and Schools. Its credits and degrees are recognized and accepted by other accredited colleges, universities, and professional schools throughout the United States. New School University, a privately supported institution, is chartered as a university by the Regents of the State of New York.

Parsons School of Design is an accredited institutional member of the National Association of Schools of Art and Design, NASAD. Parsons offers a Master of Architecture degree program accredited by National Architectural Accrediting Board, NAAB.

Parsons is also a member of AICAD, the Association of Independent Colleges of Art and Design.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

mirkaa написа: В Европа не ми се ходи, щото много мразя да ме третират като супер долен емигрант и нисш боклук! Поне в Сев.Америка тоя проблем е по-малък.
Каквото и да кажа докато не дойдете тук няма да ми повярвате. Само предупреждавам. Навсякъде ще бъдеш третирана като долен имигрант и нисш боклук, но ще си мислиш, че не е така щото ще виждаш само замаскирани лица. Дали ще ти е по-малък проблем незнам но по принцип си е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

bis написа:
mirkaa написа: В Европа не ми се ходи, щото много мразя да ме третират като супер долен емигрант и нисш боклук! Поне в Сев.Америка тоя проблем е по-малък.
Каквото и да кажа докато не дойдете тук няма да ми повярвате. Само предупреждавам. Навсякъде ще бъдеш третирана като долен имигрант и нисш боклук, но ще си мислиш, че не е така щото ще виждаш само замаскирани лица. Дали ще ти е по-малък проблем незнам но по принцип си е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ.
Bis,
живяла съм в Щатите 10 години и съм много наясно с имиграцията, не храня никакви празни илюзии. С Канада не можеш да ме уплашиш, защото е 99% същото. В Северна Америка ние сме като другите - един от тях. Като гледам, в скоро време местните може да станат и малцинство ;) Става дума за големите градове. Друг е въпросът ако човек си избере да живее в някое селце само от местни, където разбира се ще го гледат като рядко животно. Човек избере ли си пътя на имигранта, трябва да е наясно, че го чака много борба с табелката "second hand person". Но не можеш да ме убедиш, че Европа е толкова толератна колкото Канада и САЩ. Имам и много познати, които живеят из Европа.
А от там нататък е въпрос на собствена интеграция - тая думичка дето всички интервюиращи много я обичат. ;)
Заключено