Получих (лошо) писмо от добрият Жан ЛаРу!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Получих (лошо) писмо от добрият Жан ЛаРу!!!

Мнение от mirkaa »

Мдаа, ето ни пак тук с нов сезон, нов късмет, ново консулство и прочие! Да да, ама НЕ!!! :twisted: :twisted:

Излишно е да казвам, че се ядосах доста, но... c'est la vie (това поне научих от любимият ми френски :roll: ) По-долу има имидж от писмото, което получих днес! От една страна е гуд нюз, щото май са ми дали още един шанс, като са ме видяли такава тъпа и упорита. Моля, добре разбиращите от френски да ми преведат да не би да греша нещо. С две думи, не ме отрязаха като кисела краставица както първият път.

НО, какво значи всичко това?? Първо, има някяква смешка за НЕзачитане на американско образование от частен колеж!? :? :? Разбирате ли, ако си завършил Харвард, НЕ фърфиш!! Ейй, тия кебекари наистина ми събраха погледа! То бива бива завист, ама чак пък толкоз :wink:
Второ, продължават да ми твърдят че професията ми не била търсена, ама айде, да не съм първата с не-търсена професия?
Трето, какво друго ми обяснияват, че съм толкоз ядосана, че не ме свърта да седна да прочета всичко подробно!! Някакви 60 дена, някакъв месец!? Уот дъ хелл???

Уффф, уважаеми зрители, mirkaa иска да ви каже, че това вече го вижда единствено като знак на съдбата, че мястото и не е в тъпата френска Канада, ами ще си ходи обратно в скапаната Америка, колкото и да не и се иска!!
Well, I f***ing tried!!

Късмет на всички! :beer: :beer:

Изображение
third generation immigrant :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

а Берковица и Лом приемат...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
survivor

Мнение от survivor »

Мирка, не можеш ли да си направиш еквивалент на образованието някъде? Не знам дали WES ще им свърши работа? Дали може да стане в тези срокове? Твоят колеж кредитиран ли беше? Нещо за еквивалент трябва да се измисли, то е ясно че без това не може. Сашо скоро споменаваше за еквивалент в Онтарио за 200 долара, ама не помня подробности.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

survivor написа:Мирка, не можеш ли да си направиш еквивалент на образованието някъде? Не знам дали WES ще им свърши работа? Дали може да стане в тези срокове? Твоят колеж кредитиран ли беше? Нещо за еквивалент трябва да се измисли, то е ясно че без това не може. Сашо скоро споменаваше за еквивалент в Онтарио за 200 долара, ама не помня подробности.
ами нямам идея какво е това и къде се прави!? те това ли ми искат?

Моля ви някой с добър френски да ми поясни.

Разбира се, че колежа е акредитиран, то това си е направо смешно.

Благодаря ви!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Huh:(
survivor

Мнение от survivor »

Мирка, най-накрая пише
Université américaine privée non accréditée (recherche du service des équivelences). Както разбирам от последното изречение, признават ти само 12-годишно средно професионално образование. Значи те смятат че университетът ти не е акредитиран, каквото и да значи това. Това, което е в скобите ме озадачава най-много - "търсене на извършване на еквиввалент", не мога да го преведа точно, търсене на служба, която да направи еквивалента. Ама не става ясно - те ли търсят къде да ти направят еквивалента, или искат ти да си намериш. Попитай ги спешно моля те. Естествено че ако не ти признаят образованието, няма да се класираш. Аз сега ще пусна един мейл до моя близка в Щатите, за да ми даде сайтовете на компании, които се занимават с евалюиране и еквивалент на дипломи. Ти можеш евентуално да питаш дали евалюация от тази фирма ще им свърши работа. Евалюациата, която се извършва от Министерството на имиграцията на Квебек, трае няколко месеца, трябва да си тук, плаща се такса и т. н. Най-добре е те да кажат как според тях е най-добре да докажеш че университетът ти отговаря на изискванията им. Дано и Линко прочете тази тема...
survivor

Мнение от survivor »

Дават ти срок от 60 дни, за да им представиш доказателство във вид на документ, което би им позволило да ти преразгледат случая. Мисли какво да направиш за дипломата си.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

пиши директно до Харвард...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

Mdaaaa tova e taka stoto QC universitetite sa mnoo veliki i podgotvqt kadri za takiva neshta:

http://news.yahoo.com/s/ap/20051128/ap_ ... eadly_kiss
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Lub0 написа:пиши директно до Харвард...
благодаря, Любо, много си мил ;) не е Харвард, но е еквивалент... каквото и да е, да не мислиш че някой там ще се впечатли от моя проблем, особено ако не съм на място и не им вися на главите, особено преди всички празници, и особено ако не си плащам.
Тоест, ако наистина има такива фирми, например в УСА, които се занимават с това срещу съответното заплащане, може и да стане мойта работа...

Някой знае ли за такова нещо?
А и колко точки получавам ако ми го признаят, 4 год бакалавър?? Май 9 пише там? Тоест ще мина границата с 53 точки??
survivor

Мнение от survivor »

Лепя директно отговора, който получих от моята близка в САЩ. Най-добре от Виена да кажат еквивалентът на коя институция биха признали, като се имат предвид сроковете, които са дали.

http://www.thedegreepeople.com/free-consultation.html

Za USA njama edinna sistema. Az sum se orintirala kum
tazi. Ima edna, kojato e po-izvestna. Az lichno ne bih
ja polzvala. Te sa mnogo firmi v America. Da tursi na
Internet i da se svurje s tjah da govori i togava da
puska. Ponjakoga iskat direktno ot Universiteta
spravkite.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

tук в канада важи ВЕС:
http://www.wes.org/
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

Universite americaine privee non accreditee (recherche du service des equivalences)
частен американски не акредитиран университет (проучването е направено от службата за еквиваленти)
Според мен обади се на Ла Рю и направо го питай какъв документ би го накарал да си промени решението
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Мирка, емигрираш в Квебек и трябва да получиш оценка от квебекарска институция на какво се равнява американската ти диплома по образователната система в Квебек. Тогава ще ти признаят точките за образованието. Коя е институцията която оценява, колко ще струва оценката и колко време ще отнеме - порови се малко в Интернет и ще намериш.
Не го приемай емоционално а си върши работата която трябва да свършиш. Никой не е длъжен да ти признае диплома от за него неизвестен университет. Взимай се в ръце и действай. :wink:
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Igor написа:Мирка, емигрираш в Квебек и трябва да получиш оценка от квебекарска институция на какво се равнява американската ти диплома по образователната система в Квебек. Тогава ще ти признаят точките за образованието. Коя е институцията която оценява, колко ще струва оценката и колко време ще отнеме - порови се малко в Интернет и ще намериш.
Не го приемай емоционално а си върши работата която трябва да свършиш. Никой не е длъжен да ти признае диплома от за него неизвестен университет. Взимай се в ръце и действай. :wink:
да, разбрах ;) действам! е, верно че първоначално го взех малко емоционално, но...
Същинският ми въпрос обаче е дали тази диплома ще ме прехвърли над границата от 50 точки, за да продължа. Вече така се обърках в техните таблици, че не знам кое как и колко пъти го смятат.
Заключено