Здравейте и от нас. Ние със съпруга ми минахме в сряда в 15 часа.
Влязохме с 15 мин. закъснение и тези преди нас ги беше върнала за още часове френски )а знам, че бяха с много добар английски.
Отначало се умихна и после ни метна: това, че сме били с посредник нищо не ни гарантирало и т.н. на бързи обороти. Мъжа ми се притесни и не можа да й отговори на елементарен въпрос, а тя като почна да му се кара защо не е учил френси, не искал ли да си намири работа ...
Аз й отговарях въпреки, че бях доста притеснена, а тя все недоволна. Като стигна до банковата референция започна да мърмори защо парите били на името само на единия ами ако сме се разделили в Квебек този, който нямал пари какво щял да прави и така през цялото време мъмореше недоволно, потъркваше си челото (явно вече беше уморена) и смяташе нещо по някакви таблици. Провери всички документи за образование, трудов стаж и на двамата и накрая недоволно констатира, че ще ни даде сертификати, защото сме имали достатъчно точки. Започна да ги рапечатва и продължи да мърмори на съпруга ми.
Ние се бяхме подготвили добре с оферти за работа за нашите професии и статистики колко търсени сме там, имахме и за по-ниско квалифицирана работа, но тя не ни даде думата за по-дълги отговори. Докато почнеш да говориш те прекъсва и прескача на друга тема.
В един момент реших, че няма смисъл да й отговарям подробно и започнах да се съгласявам с нея почти едносрично.
На кратко проверява всички документи, как говориш английски и пита кой език знаеш по-добре, какво знаеш за Квебек, с какво се занимават приятелите ти там, какво ти самия искаш да правиш там (да работиш там и като се установиш, което според нея няма да е лесно да имаш още деца

.
Иначе тя е дребничка с къса коса. Беше облечена с риза и отгоре плетена жилетка. На лявата си ръка има часовник с два циферблата, а на дясната кожена верижка.
Пожелавам на всички успех и късмет!