Дали да пратим легалните преводи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ina_mk

Дали да пратим легалните преводи

Мнение от ina_mk »

Здравейте
ВЕЧЕ знам, че не е необходима легализация на превода, но така или иначе я направихме. Проблем ли ще бъде, ако изпратим нотариално заверени копия на легализираните преводи, защото те ни струваха доста и ако все пак не ни одобрят... :? А другият вариант е да взема по още едно копие от превода от агенцията и да изкарам нови нотар. заверени копия на документите, а да си запазим легализираните преводи. Какво ще ме посъветвате?
Също - в банката ми предложиха, тъй като не превеждат канадски долари , да си открия сметка в лева и те ще преведат съответстващата на таксата сума. Така става ли и вярно ли е, че трябва да пратя оригинала на пратежното? А как да разбера колко точно е таксата на виенската банка(ние сме 4)?
Благодаря предврително
sinna

dali da pratim legalni prevodi

Мнение от sinna »

AZ pratih legalizirani i prevedeni dokumenti,ponege neznaeh,che ne e neobhodima legalizatsia,no biah odobrena.A za taksata v Tsentralna kooperativna banka,otivash s BG lela,te si gi presmiatat,kato ti triabva da si znaesh tochno kolko dolara triabva da izpratish,zavisi kolko chlenno ti e semeistvoto,iskash sertifitsiran chek,koito izprashtash zaedno s drugite dokumenti vav VIENA,a te tam si go osrebriavat.

USPEH
Otgovariam i na LS
ina_mk

Мнение от ina_mk »

На мен ми предлагат в Биохим с превод на парите от моята сметка на тази, посочена на сайта на Виена. Но доколкото разбирам, вие сте пратили чек - тогава в него включихте ли таксата за самата транзакция на парите, т.е. самата такса за обработка на документите ни е 840 канадски долара, но освен това трябва да платим всички такси по превода. Така ли е и когато се праща чек?
Благодаря за бързия отговор на първите въпроси :)
ani_kiki

Мнение от ani_kiki »

Ние също не знаехме че не трябва да се легализират и легализирахме нашите документи, но не е необходимо да правите нотариална заверка на направените копия на легализираните документи.Ние изпратихме само копия на легализираните документи и ги изпратихме във Виена.Не сме имали никакви проблеми.Още повече че след това за Букурещ ще ви трябват актовете за раждане и свидетелството за граждански брак и по този начин ще си спестите някой лев.
Колкото до парите, както са ви казали и във вашата/ние ги изпратихме чрез ОББ/ имахме сметка в лева и от нея направихме превод на таксата,като сумата беше приравнена по курса на деня.Повечето банки са наясно с таксите.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

За пореден път - легализации са абсолютно ненужни.
На българските документи се правят нотариално заверени копия /някои даже и това не правят/, превеждат се тези нотариално заверени копия, снимат се преведените копия и се изпращат фактически копия на копията... само банковата рефернция беше оригинал мисля....
А за преводите - най - евтино, лесно и изгодно работата става с чек /и той се праща в оригинал/ - в началото на месеца аз също платих първата такса с чек - 540 КАД за двама човека.
Банката е една - ЦКБ - на Раковска, където се пресича с Дондуков.
Там зная всичко за тези чекове, издават ги и вие ги пращате....
А най-хубавото е, че плащате за услугата 7 евро.
Това е:)
Поздрави на всички... новобранци;)
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Това за копия на копията сигурно ли е, че някой е минавал така, защото на сайта им пише заверени копия!!!! поне аз го разбирам, че копието трябва да е със свеж печат от нотариус за вярно с оригинала.Хайде ако някой е минал с копия на копията да каже.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Jeeves е 100% прав(а). Ние също пратихме копия на копията. Това го правят ако не всички, то поне 80% от кандидат емигрантите. Целта е спестяване на средства, а и така или иначе на интервюто се носят оригиналните преводи и прикачените към тях нотариално заверени копия на оригиналите :D
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
ina_mk

Мнение от ina_mk »

Благодаря на всички за отговорите, а че на интервюто се искат оригиналните преводи - до там да стигнем :D Така че реших да копирам нашите напълно легализирани :lol: копия, но без да ги заверявам при нотариус и това да пратя.
Ходих в ЦКБ - Варна, но момата там не беше много наясно и не разбрах, като пратя сертифицирания чек и заплатя таксата на ЦКБ, при осребряване на чека, плащат ли нещо? Защото трябва всички такси да са за моя сметка.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Щом тези чекове минават безпроблемно - следователно - не плащат нищо...
Аз също попитах служителката в ЦКБ този въпрос /дали канадците ще платят нещо при осребряването?/ - тя ми отговори, че най-вероятно има някакви минимални такси..... което хич не ми се вярва да е вярно, защото не съм аз нито първия, нито последния, който праща такъв чек и на когото му връщат писмо, че всичко е наред и са получили чека....
Та така...
Поздрави и успехи:)
Заключено