bgmontreal написа:за да дължиш пари на касата ТРЯБВА да си се записал/а за личен лекар, при някое от идванията си в БГ или да благодариш на някой добър роднина. ИНАЧЕ НЯМА ДА ФИГУРИРАШ В СПИСЪЦИТЕ НА НОИ.beckythomas9 написа:Не са се отписали, защото никой не им е дал инструкции как точно да процедират. Както и на мен, която живея извън България от началото на деветдесетте, но както се оказва, дължа суми на здравната каса?! Никога не съм имала личен лекар; от кого да се отписвам?!bgmontreal написа:ako погледнете закона ще видите, че нещата са доста прозрачни.
нашата вечна гяволия ни изяжда главата.
едни лъжат, но другите нищо не правят.
така е и с бележките в магазините.
когато си поисках бележка в един магазин за 1 и нещо получих следния отговор:
"За един лев, моля ви господине"
а човека зад мен ме поучи - "господине не ни губете времето".
стоката беше с ДДС и познайте кога то ще влезе в хазната.
Така и с докторите - някой си записват "мъртви" души, други ходят в БГ на прегледи и евтини операции, а трети обират пешкира.
Факт е, че НЯМА друг начин да се разбере дали сте ползвали лекара, освен ако сте се отписали навреме, да не говорим, че не знам защо сте се записали, за тия от по-рано които са знаели че идват насам.
На Колио номера с гражданството дали ще върви в Канада, ако им тегля една майна за "безплатните" лекарства за които плащам по над 1000 на година, а с рецепта съм взел лекарства за ПОД $100 и то за целия период от над 4.5 години.
Даааа, ама не тук си плащаме, а в БГ майната му, а?
Съпругът ми е от западна Европа - да не мислиш, че се е отписвал като е напускал родната си страна и е дошъл в Канада? Или пък аз съм се отписала от предишния си личен лекар и личен стоматолог в предишния канадски град, където живеех, за да се запиша за тези тук? Ако някой иска информация за мен ще я получи по официален път.
Факта, че ти бе в България и имаше някакви интереси към здравната система не ти дава право да я извиняваш за глупостите, които върши.
НЯМА!
Колкото до западна Европа и Канада - ами тези неща се регулират с данъчните декларации.
При моето предложение и в БГ да е така, доц. Щерев замалко да получи удар.
В Испания и Германия, да не говорим Франция и Канада ти взимат много повече, но там тарикатите ги обстрелват във въздуха
Е, аз НЕ СЪМ СЕ ЗАПИСВАЛА! НЕ СЪМ! А ФИГУРИРАМ В СПИСЪЦИТЕ НА НОИ! Никога не съм имала личен лекар в България, защото я напуснах преди ерата на личните лекари. Никой мой роднина не може да ме е записал, защото аз не живеех в същото населено място като роднините ми. Абсурдно е да имам личен лекар в България.