поро4ният кръг със здравното осигуряване и моя милост

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

bgmontreal написа:
beckythomas9 написа:
bgmontreal написа:ako погледнете закона ще видите, че нещата са доста прозрачни.

нашата вечна гяволия ни изяжда главата.
едни лъжат, но другите нищо не правят.
така е и с бележките в магазините.

когато си поисках бележка в един магазин за 1 и нещо получих следния отговор:
"За един лев :shock: , моля ви господине"
а човека зад мен ме поучи - "господине не ни губете времето".

стоката беше с ДДС и познайте кога то ще влезе в хазната.

Така и с докторите - някой си записват "мъртви" души, други ходят в БГ на прегледи и евтини операции, а трети обират пешкира.

Факт е, че НЯМА друг начин да се разбере дали сте ползвали лекара, освен ако сте се отписали навреме, да не говорим, че не знам защо сте се записали, за тия от по-рано които са знаели че идват насам.

На Колио номера с гражданството дали ще върви в Канада, ако им тегля една майна за "безплатните" лекарства за които плащам по над 1000 на година, а с рецепта съм взел лекарства за ПОД $100 и то за целия период от над 4.5 години.
Даааа, ама не тук си плащаме, а в БГ майната му, а?
Не са се отписали, защото никой не им е дал инструкции как точно да процедират. Както и на мен, която живея извън България от началото на деветдесетте, но както се оказва, дължа суми на здравната каса?! Никога не съм имала личен лекар; от кого да се отписвам?!
Съпругът ми е от западна Европа - да не мислиш, че се е отписвал като е напускал родната си страна и е дошъл в Канада? Или пък аз съм се отписала от предишния си личен лекар и личен стоматолог в предишния канадски град, където живеех, за да се запиша за тези тук? Ако някой иска информация за мен ще я получи по официален път.
Факта, че ти бе в България и имаше някакви интереси към здравната система не ти дава право да я извиняваш за глупостите, които върши.
за да дължиш пари на касата ТРЯБВА да си се записал/а за личен лекар, при някое от идванията си в БГ или да благодариш на някой добър роднина. ИНАЧЕ НЯМА ДА ФИГУРИРАШ В СПИСЪЦИТЕ НА НОИ.
НЯМА!
Колкото до западна Европа и Канада - ами тези неща се регулират с данъчните декларации.
При моето предложение и в БГ да е така, доц. Щерев замалко да получи удар.

В Испания и Германия, да не говорим Франция и Канада ти взимат много повече, но там тарикатите ги обстрелват във въздуха :wink:

Е, аз НЕ СЪМ СЕ ЗАПИСВАЛА! НЕ СЪМ! А ФИГУРИРАМ В СПИСЪЦИТЕ НА НОИ! Никога не съм имала личен лекар в България, защото я напуснах преди ерата на личните лекари. Никой мой роднина не може да ме е записал, защото аз не живеех в същото населено място като роднините ми. Абсурдно е да имам личен лекар в България.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

bgmontreal написа:сашка, айде за доц. Шерев и фертилити клиниката му да не се открехваш! Цените му са с пъти по-малки, а обслужването с пъти по-добро от тукашното.
Моля те, моля те не коментирай, защото няма, няма, няма начин да си дори на светлинно разстояние от моя опит в тази насока.
Моля те не коментирай, че не отговарям за злото куче в мен :roll:
:mrgreen: "фертилити клиниката", "индентити тефт" даник ще те вкарваме в темата интегризмите скоро :wink: И не че се заяждам но се пише "овен" -> "овньо" а не "овнио".

А не знам какво значение имат "обслужване" ( :shock: :?: ) и "цени" в една "фертилити клиника" като според мен е най-важен резултата. :wink: :wink: :wink:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Foksi, shto ne popitash polvinkata ti dali i e se taia dali 'obslujvaneto' pri genekologa pri koito hodi e dobro ili losho??? Na tebe dali sh ti e se taia ako zabolekara ti e rudokopach il vaobshte ne useshtash koga ti e slojil upoikata?

A za tsenata...ako Mariika i Ivancho iskat bebe, ama ne stava i zaplatite im ne sa koi znae kakvo dali fakta che ca. 6000 lv. koito im iskat sh mogat da gi saberat za edna il 3 godini ima znachenie, kak mislish???
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

фокс,
обикновено процента при ин-витро се движи около 30% успеваемост, при ИКСИ е малко по-висок, така че който и какво да ви разправя за по-висок процент то най-нагло лъже/като тука в Канада :wink: дето ми казват над 50%/. в крайна сметка всеки е запознат преди да плати с тези параметри и не си прави илюзията, остават парите дето ще си ги похарчил- а те варират от 2500-6000$ в зависимост от метода и хормоно стимулацията на жената.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

всъщност в Европата е прието да се смята вероятност за успех 25% (или 30% както каза sasho71). Затова и в някои държави (Франция, Белгия) здравната каса покрива 3-4 опита.
А за доцента имах предвид, че ще обича да увеличи клиентелата малко чрез здравната каса, пък ако ще още 3 партии да смени, няма само с царя да се съобразява я :)
оффтопик - не го знам що за специалист е, ама е доста нагъл, бая интервюта съм изгледал по бтв-то, та си имам мнение.

по темата, лично мнение - който е решил да си запазва БГ-гражданството бива и да следи промените в правата и задълженията си, а не да вика "от 10 години съм навън, сега ква стана тя". Аз поне така правя :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ц200,
а гледа ли как се напъваше и заплашваше, че напуска ръководството на НДСВ ако влезнат в коалиция с БСП, ама после като влезнаха нещо изведнъж омекна и се сниши :D а Бареков като го попита що така /в сутрешния блок / той заяви, че се заяжда с него.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

туй съм го изтървал, защото бях вече в Монреал, ама така както разказваш не ще да е голяма загуба :). Чакаме го да подаде молба за членство в БСП :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

sasho71 написа:ц200,
а гледа ли как се напъваше и заплашваше, че напуска ръководството на НДСВ ако влезнат в коалиция с БСП, ама после като влезнаха нещо изведнъж омекна и се сниши :D ...
То да беше само той ... :D.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

c200 написа:туй съм го изтървал, защото бях вече в Монреал,
ami не е нужно да си в БГ за да гледаш, по Нетера тв има вече доста неща, поне 25 предавания, така че си пускай ако имаш време сутрешния блок на БТВ, тъкмо почват дебатите за кмет на Сф , да гледаш шоу :D
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bgmontreal написа:
goliama mechka написа:
bgmontreal написа:
Например в КАТ има огромнаааааа бележка "Не чакайте на тая опашка преди да вземете удостоверение от гише 3"
А познайте колко хора на опашката бяха с удостоверение от гише 3 :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Намесвам се в темата,защото се смях много на това.Не мислех да взема отношение,но сега като съм "вътре"да те питам - защо здравната каса като не е вземала пари за мен(като съм в чужбина,няма кой да и плаща за мен,защото се предполага,че не работя в БГ) е плащала на личния ми лекар??????
мечо, а как да знае, че не си в БГ?
Кой да и каже ... Тодор Колев го нямаше даже :wink:
Ми що да не знае,фабрика,където съм работил,нали е спряла да превежда пари за мойта личност,и на мойто ЕГН,толкова ли е сложно да се следят тези неща- не плащаш,веднага ти спират кранчето към докторите.Извинявай,тази област(здравно осигуряване) е много непозната за мен,и сигурно не съм прав,но тава са мойте разсъждения.
Ама като го няма Тодор Колев да ми каже :lol: :lol: :lol:
П.С.Абе къде е тоя човек,някой знае ли какво става с него? От години не съм чувал и чел думичка него :?: :?: :?: А като си спомням какъв велик артист е.Филмите му са класиката в Бг ското кино
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

VanBC написа:
bgmontreal написа:
goliama mechka написа:... защо здравната каса като не е вземала пари за мен (...) е плащала на личния ми лекар??????
мечо, а как да знае, че не си в БГ?...
Въпросът е защо са плащали на доктора за някой който не си е плащал осигуровката :roll:?? Това, дали този който не си е плащал е в чужбина или в БГ няма никакво значение и не ги интересува ...
Точно това имах предвид :wink:
Заключено