I tyi kato ot skoro zapochnah da sybiram informacia imam niakolko vyprosa kato za nachalo za koito ako mojete da mi pomognete:
1. Priatelia mi shte e vodeshtata figura i toi znae dosta dobre angliiski .Uchil go e v Klasicheskata gimnazia,rabotil e daje pochti godina kato prevodach(no ne mu e zapisano v trudovata knijka) a i poslednite godini postoianno go izpolzva v rabotata si pri pregovori.Sega ima naznachena data za TOEFL prez januari,no za syjalenie razbrahme,che se priznavat edinstveno rezultatite ot IELTS. Toi po princip iska da pishe max broi tochki za English. Pri tova polojenie triabva li zadyljitelno da se javi na IELTS(tova shte sa oshte 200 i niakolko lv razhodi). Na oficialnia sait pishe,che mojelo uj i bez nego ako se predstavili neobhodimite dokumenti, no pyk kazvat i che e "strongly recommended".Naistina li e neobhodimo da se vzeme tozi test? Osven tova te go priznavat samo 1 godina sled kato e vzet,a procedurata moje da se protochi poveche i koga tochno triabva da se dyrji? Po-dobre li e vsichki dokumenti da se izpratiat navednyj? I neshto,koeto sega vidiah vyv Visa Office Specific Instructions - Appendix A, PROOF OF LANGUAGE PROFICIENCY pishe,che moje uj da se priloji TOEFL...Syvsem se obyrkah

2. Na dosta mesta prochetoh,che e po-dobro otnoshenieto vyv Viena,no ima li vyzmojnost ako gi podavame sega da gi podadem tam ili veche e naistina zadyljitelno da sa v Bucharest?
3.Do kolkoto uspiah da razbera procedurata za Quebec ne e tolkova mudna kakto tazi za cialata Canada,no pyk osnovnia ezik tam e frenski. Nie i dvamata ne sme go uchili do sega,taka che za nego shte triabva da zapochnem ot nulata i edva li shte uspeem da go napravim na nivoto na angliiskia. Vyzmojno li e za Quebec da pishem osnoven angliiski? I kakvi sa razlikite m/u dvete kandidatstvania?
4. Poslednia vypros (pone za tozi pyt ) mi e kakvo tochno se prashta pyrvo. Predi na pyrvi etap ako ne se lyja e imalo predvaritelen vyprosnik,koito se e izprashtal za sybiraneto na tochki,no sega te mogat da se proveriat online i sega direktno li se prashtat vsichki dokumenti?
Mnogo,mnogo shte sym vi blagodarna ako uspeete da vnesete "malko svetlina v tunela".
A tezi sbirki v sofia vseki petyk li se praviat v "Bohemi"?Ako e taka sledvashtia petyk nepremenno shte sym tam:)
Chao zasega ot men