ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ГР. КВЕБЕК (В ПОМОЩ НА НОВОДОШЛИТЕ)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
anito
Мразим да мислим

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ГР. КВЕБЕК (В ПОМОЩ НА НОВОДОШЛИТЕ)

Мнение от anito »

Както вече писах тук, създадохме БГ дружество в гр. Квебек. В момента се урежда официалния му статут, но това не ни пречи да организираме някои неща вече. И тъй като нашият сайт все още не е готов, пускам едно съобщение тук, защото смятаме, че е важно.

За новопристигналите можем да организираме транспорта от мястото на пристигането им в гр. Квебек (автогара, гара, летище) до мястото им за настаняване. Необходимо е само няколко дни преди тръгването да влязат във връзка с мен. Нали се сещате, че ако се обадите и кажете: Аз съм на автогарата, елате ме вземете!, ще стане трудно да се осигури човек с кола.
Пратете ми ЛС или мейл и ще уточним подробностите. Може да ви бъде оказана и друга помощ като придружаване по инстанциите например.

Относно временното настаняване до намиране на квартира, най-удачния вариант засега е обержа, чиито координати вече дадох. Търсят се и други решения.

Нещата не са строго уредени все още, но важното е, че тук има хора, които искат да помагат на новодошлите. Щом има желание, все ще уредим нещо.

Може да не е много, но все е нещо. Това е началото все пак...

И не по-малко важно:
Заповядайте на Коледно тържество на 23.12.2003г. от 16.30 часа. Мястото е същото. Ако някой не го знае, да ме потърси :lol:[/b]
Обичам да преча
Аватар
dobri4uk

mmmmmmm

Мнение от dobri4uk »

:lol: :lol: :lol:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Mail-a mi go ima w profila mi, no wse pak, za zainteresowanite:

anitmsz@yahoo.com
Обичам да преча
survivor

Мнение от survivor »

Bravo be, stolichani! :D Napravo ni zasramihte nas, monrealcite!
Mnogo vi se radvam. Pozhelavam vi da si zhiveete zadruzhno kato edno semeistvo za primer na vsichki balgari po sveta. :wink:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

super...i kakav e izvoda- malko, no kachestveni. Pak nie v MOntreal mai sme poveche ot neobhodimoto i postoianno se darliame i dleim neshto. da se chudi chovek kakvo li tolkova ima za delene. shto ne vzemem i nie v monteral da se organizirame da posreshtame novobrantsite (moje bi zashtoto sa mnogo) aha, setih se...vseki tiho i krotko si posreshta po 5-10 choveka godishno...ia da vzemem da pusnem edna anketa i da vidim ima li niakoi neposreshnat.
Bravo stolichani. super ste...i ako ne beshe tolkova studeno shtiaj i az da se premestai da jiveia v Quebec.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Hwalete, hwalete, mnogo e hubawo... :wink:
Обичам да преча
Чико

Мнение от Чико »

Гледай сега,Анито,ти направо откриваш топлата вода.Абе що народ в последната година и половина се опита да рекламира тоя си бизнес във форума.Имаше и за,и против,голямо дърлене падна и в крайна сметка,новопристигналите все ги посрещаха техни познати,пък било то и задочно /тези които са ги посрещнали въобще де/.Щото не може да става дума за друго освен за бизнес.Аз работя по 8-12 часа шест дни в седмица и си изкарвам повече от добри пари.Кажи ми при такава ангажираност как ще намериш време за посрещане на хора /имам предвид хора не един човек или семейство на което да свършиш без-възмездна услуга/.Значи имаш предвид да живееш от това.А това е бизнес.В такъв случай напиши цените,а не назовавай този си бизнес с толкова изтърканата и загубила стойността си думичка "ПОМОЩ".Тя е свята и не бива да се използва за щяло и нещяло при все,че повечето хора които са във форума,черпят информация и от други източници и е трудно да бъдат заблудени.Търсете си сериозна работа и работете,работете,работете,тук не е България и няма абсолютно никакво място за нашенски шмекерии.
"Надявай се,но не мечтай!"
survivor

Мнение от survivor »

I oshte edno pozhelanie ot men za nashite zadruzhni stolichani - prodalzhavayte v sashtiya duh i ne se ogavayte pred trudnostite! Te shte vi sapatstvat, ama nyama nachin - tova e zhivota.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Чико написа:Гледай сега,Анито,ти направо откриваш топлата вода.Абе що народ в последната година и половина се опита да рекламира тоя си бизнес във форума.Имаше и за,и против,голямо дърлене падна и в крайна сметка,новопристигналите все ги посрещаха техни познати,пък било то и задочно /тези които са ги посрещнали въобще де/.Щото не може да става дума за друго освен за бизнес.Аз работя по 8-12 часа шест дни в седмица и си изкарвам повече от добри пари.Кажи ми при такава ангажираност как ще намериш време за посрещане на хора /имам предвид хора не един човек или семейство на което да свършиш без-възмездна услуга/.Значи имаш предвид да живееш от това.А това е бизнес.В такъв случай напиши цените,а не назовавай този си бизнес с толкова изтърканата и загубила стойността си думичка "ПОМОЩ".Тя е свята и не бива да се използва за щяло и нещяло при все,че повечето хора които са във форума,черпят информация и от други източници и е трудно да бъдат заблудени.Търсете си сериозна работа и работете,работете,работете,тук не е България и няма абсолютно никакво място за нашенски шмекерии.
Гледай сега, Чико, направо ме уби! Сигурно си мислиш, че и досега съм взимала пари за инфото, което давам тук? Я вземи пусни една тема да питаш по колко съм взела на вече пристигналите? Явно си от хората, които не си мърдат и пръста за без пари, та мислиш, че и другите са така.

Мисля, че всеки грамотен човек, нетърсещ под вола теле, може да прочете, че става дума за българско дружество, а не за личен бизнес.
Аз съм последният човек, който ще се заеме с нещо подобно. И не знам засега някой около мен да си прави сметката да забогатява от тази дейност.

За всички: посрещането на новодошли не е моя инициатива, моите възможности са ограничени и не съм в състояние да го правя сама и да го организирам. Нито пък съм главното действащо лице.

ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО НА ДОСТА ОТ ХОРАТА, ЖИВЕЕЩИ ТУК: ДА ПОМОГАТ.

Темата я пускам аз, защото така и така вече си пиша във Форума от доста време.

И накрая:
Всеки път, когато чета такива мнения, се убеждавам, че сме направили правилния избор на град. Благодаря ти, Чико! :lol:
Обичам да преча
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:29 pm, променено общо 1 път.
joro

Мнение от joro »

Botzo написа:Анито - БРАВУС
да те поздравя и тук де. Не де врузваи ня провокаций от сорта за бизнес и тем подобни тринтири минтири. Та така .....
Хубаво е това, аз одавна го бях писал като идея в една тема ама ми се каза че намало да стане ...... е да ама както е казано хубавоте работи бавно стават. Но важното е да стават в края на краищата.

п.п. Мойто пртедложение остава в сила. Там говори с ..... не знам как е - с НАЧАЛНИК ГАРА :lol: - че ако се забави подготовката на виртуалня лик на организацията ви ... просто казваш и го имаш за броени дни.

Поздрави ......
Абе Боцо, ти да не ползваш програмата Alta Vista за превод от аржентински като пишеш във форума? :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Plamen

Мнение от Plamen »

Я сега и аз д акажа 2 думи. Анито, столичани, братя българи...супер сте. Както вече знаетте ако имате нужда от място на сървъра или от каквото и да е съдействие- обаждайте се. Ще помагаме от тука с каквото можем. Много се радвам че и вие се органицирахте. Дано наистина излезе нещо хубаво. А ако се чудиш дали и защо някои хора си мислят първо за бизнес и после за всичко друго...добре дошла в клуба. нали знаеш че няма начин да не те оплюят /ние Левски оплюхе, та камо ли някаква си Анито :cry: /. Това което сте започнали е супер. Не спирайте. :P
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

joro написа:
Botzo написа:Анито - БРАВУС
да те поздравя и тук де. Не де врузваи ня провокаций от сорта за бизнес и тем подобни тринтири минтири. Та така .....
Поздрави ......
Абе Боцо, ти да не ползваш програмата Alta Vista за превод от аржентински като пишеш във форума? :D :D :D
:lol: :lol: Жоро, ти си цар, разсмя ме жестоко... Аз със същата програмка правя директно превод од сръбски.

Анито, евала за идеята, така вече ще ми е много по лесно да си избера град в Квебек. Някой хора просто не осазнават какво означава да кацнеш в чужда държава и да си без приятели, съученици, роднини...

Вярно е че човек може да се оправи и сам, но може и да си загуби няколко дни за елементарни неща за които някой може да го светне дори и по телефона. Напълно подкрепям идеята ви.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Анито, поздравления за хубавата инициатива!!!!!!!!!!!!!!!!

Знаеш, че типично по български ще се намери все някой "добронамерен" българин,който ще оплюе или порицае всяко добро начало или полезно дело. Горе главата!

Ние подкрепяме вашата инициатива и ще се радваме тя да успее и да намери своите последователи!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:28 pm, променено общо 1 път.
Заключено