janyz написа:Ne sam mnogo saglasen s BIS-ne moze na edni da davat ,a na drugi ne (pri ravni drugi uslovija) Pisnalo mi e oshte ot BG tova ,za edni da moze ,za drugi ne ! I precenkata na agenta da e v zavisimost ot tova v kakvo nastroenie e v momenta ! Doshal sam tuk NE za da sam na social , a da rabotja dostoino profesijata si ,kojato sam usvoil v BG. THATS IT !!!!
Аз сега не разбрах - КЛЕ-то ли ти пречи да работиш достойно професията си, която си усвоил в България и то ли държи да стоиш на социал ? Или става въпрос за 30 долара на седмица, които може да вземате, защото жена ти (не ти) посещава курс по френски език
Шегата настрана, щом не е оторизирано училището на жена ти от имиграционните сменете го с такова, което покрива изискванията. Така няма да ви мотае агента в КЛЕ-то. Не е като да се оплакваш, че на едни дават, а на други не - явно има нещо в системата, което пропускате и трябва да изпълните условието.
От личния ми опит - колкото пъти съм отишла навремето в КЛЕ-то и каквото съм поискала - дали са ми го. Чувала съм за много "гадни" агенти, обаче не съм ги виждала лично. Последният път като минах там не бях виждала "агентката" си май 3 години. Искаха да ми дадат рандеву с нея за след 2 седмици, даже досието ми го бяха позакрили. Помолих за друг агент, обясних какво искам на администраторката, след 10 минути бях обслужена от чисто нов агент и всичко беше ок. Може пък аз да съм с късмет, знам ли. :nenam: