Сблъсъци с Emploi Quebec

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joy

Re: fh

Мнение от Joy »

janyz написа:Ne sam mnogo saglasen s BIS-ne moze na edni da davat ,a na drugi ne (pri ravni drugi uslovija) Pisnalo mi e oshte ot BG tova ,za edni da moze ,za drugi ne ! I precenkata na agenta da e v zavisimost ot tova v kakvo nastroenie e v momenta ! Doshal sam tuk NE za da sam na social , a da rabotja dostoino profesijata si ,kojato sam usvoil v BG. THATS IT !!!!
janyz, от колко време си в Монреал? :roll: Съгласен- не съгласен, това е положението с КЛЕ-то. За съжаление... :(
Ако измислиш начин за борба със системата, за ефективно търсене на права, за достъп до информация за тези права, ще те изслушаме с удоволствие.
Аватар
krimon
гугуле

Re: fh

Мнение от krimon »

janyz написа:Ne sam mnogo saglasen s BIS-ne moze na edni da davat ,a na drugi ne (pri ravni drugi uslovija) Pisnalo mi e oshte ot BG tova ,za edni da moze ,za drugi ne ! I precenkata na agenta da e v zavisimost ot tova v kakvo nastroenie e v momenta ! Doshal sam tuk NE za da sam na social , a da rabotja dostoino profesijata si ,kojato sam usvoil v BG. THATS IT !!!!
Аз сега не разбрах - КЛЕ-то ли ти пречи да работиш достойно професията си, която си усвоил в България и то ли държи да стоиш на социал ? Или става въпрос за 30 долара на седмица, които може да вземате, защото жена ти (не ти) посещава курс по френски език :wink:

Шегата настрана, щом не е оторизирано училището на жена ти от имиграционните сменете го с такова, което покрива изискванията. Така няма да ви мотае агента в КЛЕ-то. Не е като да се оплакваш, че на едни дават, а на други не - явно има нещо в системата, което пропускате и трябва да изпълните условието.

От личния ми опит - колкото пъти съм отишла навремето в КЛЕ-то и каквото съм поискала - дали са ми го. Чувала съм за много "гадни" агенти, обаче не съм ги виждала лично. Последният път като минах там не бях виждала "агентката" си май 3 години. Искаха да ми дадат рандеву с нея за след 2 седмици, даже досието ми го бяха позакрили. Помолих за друг агент, обясних какво искам на администраторката, след 10 минути бях обслужена от чисто нов агент и всичко беше ок. Може пък аз да съм с късмет, знам ли. :nenam:
Аватар
janyz

nf

Мнение от janyz »

Krimon,ti si s goljam kasmet !!! Vaprosa e principe,a ne za 30 CAD. Kogato trjabvashe da platja nad 1000CAD za vizite ,si gi platih bez da mrankam...Kak da si rabotja profesijata ,kato ne priznavat diplomata mi ot BG ? IZkat tukashno obrazovanie za snosna zaplata ! OK. Az ne sam dozhal s torba pari tuk,nali ? Ako gi imah ,sigurno njamashe da sam tuk !! Aide stiga, che se nerviram i ne mi se govori !!!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Doktora написа:Доктора иска да каже някои лоши неща за Квебек...и за един съфорумник (редактирано)

Федерална Канада е отворена за всички все още.......
Док.......
Защо така се получава уважаеми админи и модератори,че моите нежни слова са постоянно обект на вашето внимание и цензура?
Не смятам,че съм наранил някого като защитавам правото си на избор къде да живея!
Даже и Боцо защитавах когато го нападаше един дето се пише,че е от Пловдив.Нещо с мангизи му беше свързан ника.
Простото да не повярваш!
Толкова да съм добричък и накрая............
Що така?
Чичо Док.......... :beer:
TROUBLEMAKER
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Doktora написа:
Doktora написа:Доктора иска да каже някои лоши неща за Квебек...и за един съфорумник (редактирано)

Федерална Канада е отворена за всички все още.......
Док.......
Защо така се получава уважаеми админи и модератори,че моите нежни слова са постоянно обект на вашето внимание и цензура?
Не смятам,че съм наранил някого като защитавам правото си на избор къде да живея!
Даже и Боцо защитавах когато го нападаше един дето се пише,че е от Пловдив.Нещо с мангизи му беше свързан ника.
Простото да не повярваш!
Толкова да съм добричък и накрая............
Що така?
Чичо Док.......... :beer:
Доки,не съм чел какво си писал,ама имам фантазия :lol: дай по-спокойно,че сще ти сложат пак мартеничка до ник-а,както преди време :lol: :lol: :lol:
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Гърмян заек съм Мечо пък и аз се водя политически опозиционер.
Мен с това не мож ме изплаши.
Тъкмо бях придобил слава на....... и ми отнеха медалите.
Не бях писал толкова страшни неща в интерес на истината този път.
Док........... 8) :smokin:
TROUBLEMAKER
sashka

Мнение от sashka »

JOY написа:Мисля,че нещата стоят точно така, както са ви го обяснили емиграционните- ще ви платят или не, зависи само от добрата воля на КЛЕ-то.

Никой не ти обяснява на какво имаш право. За едни може, за други не може. :
Мм даа май наистина всичко зависи от добрата им воля не само в CLE-то. :roll:
bateto

Мнение от bateto »

Да,най вече зависи от добрата им воля... Добре дошли о Канада,казвал съм го не веднъж.Наистина искренно съчувствам на потърпевшите прецакани от системата тръгнали да си търсят правата .Съчувствам им за измамите и горчивите хапове които са преглътнали и продължават да поглъщат,но тук е така ,както в стария казармен лаф -Какво гласи чл 6 от стария устав -отговор -Ако не си да си.
Това ви го казва човек сърбал им ппарата ,а не някой лаик чул недочул,разбрал ,недоразбрал.
Ако искате да оцелеете и прогресирате тук трябва много обувки да вържете и много пъти да се наведете докато ги вързвате ,важното е да стискате кълки и да се научите да бъдете винаги нащрек за да не ви изненадат отзад,абе ситуацията е подобна като в турската баня. :shock:
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

Zachto vinagi tarsim problemite v kanadskite zakoni i vse se 4uvstvame pretzakani, vazmojno li e problema da e v nas i godinite izjiveni v edna sistema zaradi koiato sme tuk?
Joy

Мнение от Joy »

Не мисля,че има проблем в канадските закони. :roll: По-скоро става въпрос за професионална свобода на действие и право на лична преценка на служителя. Така, както е при интервютата за емиграция например. :roll:
От там се получават и подобни неща.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

JOY написа:Как, как... :D Стоварваш им дебелите тухли-учебници на английски и казваш,че ще можеш да работиш само когато си вземеш ей тези изпити. А как да ги вземеш, като бъкел английски не знаеш... :? :D И като не ги вземеш, ей така ще висиш на шията на държавата безработна, щото нямаш средства за платени курсове.
С добро и логично обяснение...Само така! :wink:
Joy, опитах с това и ми отказаха английски. Казаха да вървя в университета и да се оправям сама.
Обадих се в централата на emploi quebec и ми казаха да пусна писмено оплакване за да задействат нещо. Ама дали няма съвсем да си отрежа пътеките с агента по този начин?
Вече съм готова по всякакъв начин да си търся правата. Ама много трудно бе, скъсват ми нервите.
Ако имате някава идея казвайте.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Joy

Мнение от Joy »

Бис, не знам какво да те посъветвам... :roll: То по принцип с агента е много желателно да си в приятелски отношения, ама ако не може...
Първо помисли дали този агент няма да ти е от полза по-късно за нещо по-голямо и струва ли си да си разваляш отношенията. То агенти под път и над път, но ако натиснат отгоре, ще се разчуе из цялото КЛЕ. :roll: Знам ли... :roll:

Каква е пък тази централа? Те какво ти казаха относно правото да ти поемат разходите по английски?
Ти как му представи нещата на агента и той с какво обяснение ти излезе?
Заключено