първия учебен ден

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

JOY написа:
agnesa terzyiska написа:Joy, koe e novoto u4ili6te na dashteria ti ?
Новото е "Луи-Филип Паре" в Шатоге. Точно срещу болницата Анна Лаберж. То отскоро е интернационално. :roll:

Май като гледам това не ти говори нищо особенно...Нали си в България? Кварталът ни не е за новоемигранти. :roll:

:shock: :shock: Какво искаш да кажеш с това изречение?!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

хехе, как се обърна темата, аз за какво говорех в началото, а пък стигнахме пак до новоимигрантите и Шатоге :wink:
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:хехе, как се обърна темата, аз за какво говорех в началото, а пък стигнахме пак до новоимигрантите и Шатоге :wink:
:lol: Ха, не е за сефте. То аз където взема участие и винаги към мен се завърта разговора... :lol:

Исках да кажа, че е далече, няма удобен транспорт, а и той е 2 пъти по-скъп... Абе, не ме питай как се мъча, ама пак заради пустото училище и някои други благинки. Не знам до кога, обаче... :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Добре де, а как ще се облече щерката за училище ? Униформи има ли в това реномирано училище. Има ли екстравагантни дрехи като в България, гримове и т.н. Все пак да разбираме, че вече е в средно училище. И освен онези 200 долара ще има ли още такси за скъпи материали, учебници, "лаптопи" и т.н.
Joy

Мнение от Joy »

Да. Първа година в средно. Доста се "поекстраваганчи" в София май. Изруси си кичури, проби си втора дупка на ухото горе високо, накичи гривни и по глезените, че даже гримирана я видях на една снимка. :shock:
Сега кат ми дойде ще ги видя аз тези работи! :D
Униформи най-вероятно ще има, но едва ли ще бъдат раздадени още първите дни. А това как ще се облече... :lol: :lol: :lol: да не мислиш че зависи от мен? Мойто дете за дрехи си е башка лудо- каквото си науми- това ще е. :lol:

А дали ще искат още пари от у-ще- кой ги знае. :roll: Нищо чудно... :roll:
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Какво значи "интернационално училище"?На какъв език се учи там?И кой е този квартал дето не е за новоемигранти> Направо ми стана интересно....Джой, има бая хора новоемигранти дето са с доста повече пари от доста староемигранти.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Я аз да питам не се ли пише Шатоги? Та за там става въпрос mama_kenga, чети. :D
Изображение ... и в темите също!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

optics написа: Ето ситуацията в 33-то у-ще (Люлин, София).
...
Хаха, точно там като бях 5-6 клас се подпрях на един счупен чин, той се отплесна и ми счупи предния зъб :dent: 'Оди обяснявай после на баща ми, че не съм се бил с никой.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

JOY написа:
Май като гледам това не ти говори нищо особенно...Нали си в България? Кварталът ни не е за новоемигранти. :roll:
Ej wie от голямото добрутро,старите емигранти,как пък преценихте,кой за къде е.Знаеш ли хората с колко пари тръгват,та вече ти аристократка взе да се пишеш :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Кой за къде бил......
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

ssttoo написа:
optics написа: Ето ситуацията в 33-то у-ще (Люлин, София).
...
Хаха, точно там като бях 5-6 клас се подпрях на един счупен чин, той се отплесна и ми счупи предния зъб :dent: 'Оди обяснявай после на баща ми, че не съм се бил с никой.
А като правихме среща на люлинчаните си траеше, а :) Independent, ти си вече някъде бллизо до него, накажи го :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Joy

Мнение от Joy »

mama_kenga написа:Какво значи "интернационално училище"?На какъв език се учи там?И кой е този квартал дето не е за новоемигранти> Направо ми стана интересно....Джой, има бая хора новоемигранти дето са с доста повече пари от доста староемигранти.
Не става въпрос за пари, мама кенга, а за трезва оценка :D Кварталът ни не е за новоемигранти- сигурно съм единственото изключение. :lol:
Интеренационалните училища също не са за деца на новоемигранти. Към момента на приемния изпит детето трябва да е завършило поне един нормален клас. Следователно, към момента на започване, детето е минимум с 3-годишен стаж тук ако не е карало клас дакьой или 4 с този клас. Вероятно това не касае първолаците- не знам. :roll:
Интернационалното у-ще е френско, но с усилено изучаване на 3 езика- фр, англ., и испански.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Предполагам, че JOY, не вложи лош умисъл в думите си дали става Шатоге за новопристигнали.
Ако ме питате мене, изобщо не бих го препоръчал на никой, защото се намира на майната си, единствено става за живеене ако работите някаде около него, примерно в индианският резерват :)
Майтапа на страна. имам приятели и колеги, Българи и местни (интересното е, че някои от тях са от американски произход и не говорят френски, но това е друга тема), които си го харесват. Предимството му е, че е супер евтин, нова къща можеш да си купиш за 150-180к.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

drifter написа:А като правихме среща на люлинчаните си траеше, а :) Independent, ти си вече някъде бллизо до него, накажи го :)
Упси, заблеял съм се бил негде 8) Independent, hit me baby one more time :lol:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

ssttoo написа:
drifter написа:А като правихме среща на люлинчаните си траеше, а :) Independent, ти си вече някъде бллизо до него, накажи го :)
Упси, заблеял съм се бил негде 8) Independent, hit me baby one more time :lol:
Oops, I did it again... 8)
Ама, ссттоо, ти не беше ли някъде в Торонто? Далече ми е малко за "физически контакт" :lol:
Заключено