Търсим малко съвети и помощ за Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
garfild

Търсим малко съвети и помощ за Ванкувър

Мнение от garfild »

Здравейте!

Летим за Ванкувър на 28 септември. Не познаваме никого там. Търсим бъдещи приятели и малко помощ с информация. Искаме да наемем квартира в Северен Ван. Изчетохме доста информация и незнам вече колко обяви и стигнахме до извода, че ако има възможност трябва да наемем нещо съвсем краткосрочно или да намерин сравнително евтин хотел за няколко дни, за да имаме възможност да видим квартирите, които избираме. Искаме да се чувстваме удобно и приятно на новото място. Нали за това отиваме. :) Моля ви, ако някой може да ни помогне с допълнително инфо по въпроса да напише тук или на лично съобщение! Ще се радваме и да се запознаем тук с бъдещи съседи и въобще с българи от Ван!

Благодаря ви предврително!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Колко човека сте?
Аз бих ви препоръчал да проверите следните места:
YMCA
YWCA
Obey gravity ... It's the law!
garfild

Мнение от garfild »

Благодаря за отговора!
Двама сме.
Прегледах двата линка, които си дал, но едното си е почти хотел и цените са му соленички (поне гледани от България), а на хостелчето пък не му работи страничката с цените. Ще продължа да търся нещо временно. Ще се радвам на още подсказки! Също така може ли някой да ми каже в коя част на Севрен Ван е най-добре от гледна точка на приятна обстановка и да минава все пак и някой и друг рейс :) И къде там има най-много българи. Също така дайте мнение за тези преобладаващи в обявите апартаментчета в сутерен - неприятни ли са, много ли са вкопани или влажни и въобще плюсове и минуси освен по-ниския наем и директен излаз на двора. И последно засега - повечето наеми са за период от 1 година. Има ли начин да не си изпълниш договора докрай и какви евентуално са последиците от такова действие.
Стига съм питал, че много ще досадя. Ще се радвам на всеки отговор, а и вероятно информацията ще е полезна и за други тръгнали към Ван. Пак благодаря предварително!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Те и двете са си хотели, но съм към YMCA и YWCA съответно и са по-евтини от останалите хотели в които би искал да отседнеш. В източната част на Даунтаун може да намериш и по-евтини хотели, но повярвай ми, там не искаш да отсядаш :D!
Страницата на YMCA я опитай пак, и на мен не ми се отваряше вчера, но днес е ОК.

Обстановката в целия North Vancouver е приятна. Центърът му (търговски и транспортен) на практика е в южната му част, около Lower Lonsdale и кея. Българите също са най-много в този район.

Щом сте само двама и държите да търсите квартира в North Vancouver, може да погледнете и следното:
http://www.bootsnall.com/hostels/d/2627 ... +House.php
Намира се точно до кея и ще ви много удобно да ходите наоколо да си търсите квартира.

Договорите в рентал блоковете по-често са за 6 месеца. За 1 година са в по-скъпите блокове или в частни къщи. Ако се опитате да се изнесете по-рано, губите депозита (половин месечен наем), освен ако не е по вина на собствениците (но са големи разправии да го докажеш). Сутерените може да са влажни, може и да са много уютни, зависи колко са вкопани в земята и как е построена къщата. Единственият начин да разберете е да ги видите лично.
Obey gravity ... It's the law!
MARIO

Мнение от MARIO »

Zdraveite. Az jiveia v centara na North Vancouver i mislia che moga da pomogna, ako ne s drugo to sas savet. Pishete mi na mariyanhris@yahoo.com ako se interesuvate !
garfild

Мнение от garfild »

VanBC, пак мерси! :)
Този линк ме насочи и към сайт, който не бях открил, с доста предложения. Сега имам доста по-голям избор.
Необходим ми е още един съвет. В първите няколко дни основните ни задачи ще са намирането на апартамент и разправията с документи. Интересува ме, кое е по-удачно - да наемем стая в Северен Ван, защото там ще търсим квартира или в Даунтаун, заради административните занимания и транспорта? Аз предполагам, че трябва да е Северен Ван, но аз съм си в София и какво ли разбирам! :) Моля и за този съвет!
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

garfild написа:VanBC, пак мерси! :)
Този линк ме насочи и към сайт, който не бях открил, с доста предложения. Сега имам доста по-голям избор.
Необходим ми е още един съвет. В първите няколко дни основните ни задачи ще са намирането на апартамент и разправията с документи. Интересува ме, кое е по-удачно - да наемем стая в Северен Ван, защото там ще търсим квартира или в Даунтаун, заради административните занимания и транспорта? Аз предполагам, че трябва да е Северен Ван, но аз съм си в София и какво ли разбирам! :) Моля и за този съвет!
North Van e strahotno miasto ,no poniakoga ne e udobno za jiveene.Sashtestvuvat niakolko mosta koito svarzvat N.Van s ostanalata area i kogato stane katastrofa na edin ot tiah zadrastvaniata sa adski i trudno se predvijva chovek..no az li4no bih jivial tam.Ako tarsish evtino i miasto kadeto okolo teb shte ima Bg-ri tova sa New Westminster,Burnaby,Coquitlam,Vancouver
A long time ago
in a galaxy far ,far away
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

garfild написа:VanBC, пак мерси! :)
Единственото "административно" занимание ми беше отиването до офиса на банката и откриването на сметка. Всичко останало се върши по телефона, пощата, интернет. Изобщо не съм посещавл никакви институции, с изключение на ICBC за шофьорската книжка.
Много пъти съм го казвал, но според мен е особено важно да имаш кредитна карта (VISA) или от България или тук на място да се извади secured VISA (това е нормална кредитна карта, която е подсигурена с блокирана сума - осигурителен депозит, който е самия кредитен лимит). Аз напримех имах и българска и след това си извадих веднага местна VISA карта. Българската карта ми свърши отлична работа - с нея по телефона си уредих пускането на кабелен интернет (пуснаха ми го буквално на следващия ден след заявката), както и пускането на домашния телефон. Не ми искаха никакви депозити.
В North Vancouver повечето банкови офиси са на Lonsdale между 11-та и 16-та улица.
Успех!
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

to4no taka ,towa e super savet ,kreditna karta e edno ot nai vajnite neshta koito se prepora4vat da gi imash ot BG
A long time ago
in a galaxy far ,far away
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:Българската карта ми свърши отлична работа - с нея по телефона си уредих пускането на кабелен интернет (пуснаха ми го буквално на следващия ден след заявката), както и пускането на домашния телефон. Не ми искаха никакви депозити.
Я, тва е интересно. Дай малко повече подробности за новопристигащите. Щото мене когато ми искаха депозит за телефона (Бел), пуснаха проверка в Equifax. Естествено там нямаше никакви данни за мен, но мисля че дори и да си имал българска ВИЗА пак няма да има данни за теб. Или теб не са те проверявали в Equifax а просто са искали да покажеш каквато и да е кредитна карта ?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Я, тва е интересно. Дай малко повече подробности за новопристигащите. Щото мене когато ми искаха депозит за телефона (Бел), пуснаха проверка в Equifax. Естествено там нямаше никакви данни за мен, но мисля че дори и да си имал българска ВИЗА пак няма да има данни за теб. Или теб не са те проверявали в Equifax а просто са искали да покажеш каквато и да е кредитна карта ?
Попълних си заявката за домашен телефон по интернет (http://www.telus.com) и там си въведох данните за българската VISA (тогава все още нямах местна VISA). По e-mail получих веднага номера на телефона, както и датата, на която ще го пуснат - беше след около две седмици или нещо такова. В уречената дата ми се обадиха от Телъс само да ме попитат, дали всичко е ОК. Единствената допълнителна такса, освен месечната от $25 беше таксата за включване. Така премина цялата процедура за телефона.
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

MrGeek написа: Попълних си заявката за домашен телефон по интернет (http://www.telus.com) и там си въведох данните за българската VISA (тогава все още нямах местна VISA). По e-mail получих веднага номера на телефона, както и датата, на която ще го пуснат - беше след около две седмици или нещо такова. В уречената дата ми се обадиха от Телъс само да ме попитат, дали всичко е ОК. Единствената допълнителна такса, освен месечната от $25 беше таксата за включване. Така премина цялата процедура за телефона.
Нещо не мога да намеря тази форма за заявката. Би ли пратил точния линк ?
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Заключено