Те и двете са си хотели, но съм към YMCA и YWCA съответно и са по-евтини от останалите хотели в които би искал да отседнеш. В източната част на Даунтаун може да намериш и по-евтини хотели, но повярвай ми, там не искаш да отсядаш

!
Страницата на YMCA я опитай пак, и на мен не ми се отваряше вчера, но днес е ОК.
Обстановката в целия North Vancouver е приятна. Центърът му (търговски и транспортен) на практика е в южната му част, около Lower Lonsdale и кея. Българите също са най-много в този район.
Щом сте само двама и държите да търсите квартира в North Vancouver, може да погледнете и следното:
http://www.bootsnall.com/hostels/d/2627 ... +House.php
Намира се точно до кея и ще ви много удобно да ходите наоколо да си търсите квартира.
Договорите в рентал блоковете по-често са за 6 месеца. За 1 година са в по-скъпите блокове или в частни къщи. Ако се опитате да се изнесете по-рано, губите депозита (половин месечен наем), освен ако не е по вина на собствениците (но са големи разправии да го докажеш). Сутерените може да са влажни, може и да са много уютни, зависи колко са вкопани в земята и как е построена къщата. Единственият начин да разберете е да ги видите лично.
Obey gravity ... It's the law!