Защо хора от почти цял свят искат да дойдат в Канада
-
Разбира се, че е по-различно! Торонто наистина има висока престъпност, която за съжаление нараства главоломно през последните години, но другите градове в Канада са много спокойни. Ние дори не си заключваме вратата понякога, когато излизаме. Случвало ми се доста пъти и това не ме притеснява!danini написа:Lubo:danini, Канада не е Торонто.
Ne mi kazvaj che v Montreal e po-razlichno, vijdal sam go
Нека да си говорим релни неща, а не измислици. Това, че в определени райони на Торонто стават убийства не е показателно за цялата страна! Поне аз не съм чувала тук хората, живеещи в къщи да се "обзавеждат" със специално фолио, което се лепи по прозорците, както се прави в България или масово да ползват услугите на охранителни фирми, които на всичко отгоре не си вършат работата (това отново в България). Мен не ме е страх да си заведа децата на разходка в парко по тъмно или да се разхождам из центъра на града в късните часове.
И каква беше темата............
I az ne si zakluchvam vratata, no to va ne e pokazatelno. A rajonite s ubijstva v Toronto ne sa opredeleni, a: Etobicoke, Downtown, Scarborough, North York, Mississagua- maj se poluchava cialo Toronto. Ako sledite novinite po TV ili vestnici shte badete po-naiasno s prestapnostta ne samo v Toronto, a v ciala CanadaТова, че в определени райони на Торонто стават убийства не е показателно за цялата страна!
-
Искаш да кажеш, че само ти четеш вестници, слушаш радио и гледаш телевизия?! То добре че съм в болнични и влизам в този форум, та да разбера какво става в Канада, тогава.danini написа:I az ne si zakluchvam vratata, no to va ne e pokazatelno. A rajonite s ubijstva v Toronto ne sa opredeleni, a: Etobicoke, Downtown, Scarborough, North York, Mississagua- maj se poluchava cialo Toronto. Ako sledite novinite po TV ili vestnici shte badete po-naiasno s prestapnostta ne samo v Toronto, a v ciala CanadaТова, че в определени райони на Торонто стават убийства не е показателно за цялата страна!

Не съм съгласна с твърдението, че в Канада има висока престъпност! За мен Канада е спокойно място за живеене. Затова предпочитаме да живеем тук.
Spored tazi statistika prestapnosta v Canada e 0.01 na 1000. Tova pravi 40 ubiti za 4miliona - kolkoto e Toronto. Oshte minalata sedmica ubitite biaha 45, a do kraia na godinata kolko vreme ima oshte...Za Bulgaria e dadeno 0.04 za 1000, koeto pravi 320 ubiti na 8 miliona? Kak vi se vijda tazi statistika? Realna? Za 365 dni 320 ubiti v Bulgaria?Van : Класация за брой на убийствата на глава от населението, 1998-2000г.
Ajde vie smiatajte, che az triabva i da porabotvam malko prez rabotnoto vreme, ne samo da visia v toia forum

Ако беше кликнала върху Канада щеше да ти се отвори нова страница със статистика само за Канада и там пише че през 2000 година е имало 489 убийства (като абсолютна бройка), което според тях се пада 0.01 на 1000 (per capita). Така или иначе Канада е 5 големи града накръст и сериозната бройка престъпления ще става в именно в тях.danini написа:Spored tazi statistika prestapnosta v Canada e 0.01 na 1000. Tova pravi 40 ubiti za 4miliona - kolkoto e Toronto. Oshte minalata sedmica ubitite biaha 45, a do kraia na godinata kolko vreme ima oshte...Za Bulgaria e dadeno 0.04 za 1000, koeto pravi 320 ubiti na 8 miliona? Kak vi se vijda tazi statistika? Realna? Za 365 dni 320 ubiti v Bulgaria?Van : Класация за брой на убийствата на глава от населението, 1998-2000г.
За България убийствата са били 332 (почти си ги заковала

- hullboy
- Изгонен от форума
BG
Zdr.
Temata bese zasto emigrirat hora kam BG a ne za prestaplenjata,
A otnosno prestaplenjata v Toronto iskam da vmentna che 90 % sa mladi i cherni( pak ot novini po televizjata ) koeto ne e otrazeno v nikakva statistika, taka che ako si bjal i ne si na vazrast mesndu 17 - 25 ne se zanimavas s droga i drugi negarski dalaveri nada li ste ti se sluchi tova koeto pise po vestnitsite da te zastreljat v Toronto.
Za men Kanada sasto e spokoino mjasto za ziveene s malko prestaplenja. Sluchvasti se predimno v opredeleni kvartali.
Za emigratsiata v BG ako vaobste moze da se nareche takava.
Bate zadai si vaprosa na kolko godini sa tezi koito kupuvat imoti ( spored teb emigranti v BG.) garantiram ti v naprednala vazrast. Posochi obratnoto za da ni ubedis che otivat mladi i talantlivi hora palni s energia da pravjat biznes tam.
Tezi hora ne sa tam za da izkarvat kinti a da gi harchat doneseni na gotovo ot njakade. Da si chul njakoi ot tjah da tarsi rabota ili da hodi v BG universitet da se douchva, az ne sam.
Ne moze i duma da stava za sravnenie s mladite hora koito idvat v Canada za da rabotjat, da izkarvat kinti ili da se uchat v tukasnite universiteti, s namerenie da namerjat po dobra rabota posle.
Samo s poslednata novina che globili TSKA ot UEFA zaradi diskriminatsia po vreme na macha v Sofia predi 2 sedmitsi. (zastoto izdavali maimunski zvutsi i zestove zaradi napadatelja ne Liverpool koito e cheren ti govorori kade otivas )
Pozdravi
Hullboy
Temata bese zasto emigrirat hora kam BG a ne za prestaplenjata,
A otnosno prestaplenjata v Toronto iskam da vmentna che 90 % sa mladi i cherni( pak ot novini po televizjata ) koeto ne e otrazeno v nikakva statistika, taka che ako si bjal i ne si na vazrast mesndu 17 - 25 ne se zanimavas s droga i drugi negarski dalaveri nada li ste ti se sluchi tova koeto pise po vestnitsite da te zastreljat v Toronto.
Za men Kanada sasto e spokoino mjasto za ziveene s malko prestaplenja. Sluchvasti se predimno v opredeleni kvartali.
Za emigratsiata v BG ako vaobste moze da se nareche takava.
Bate zadai si vaprosa na kolko godini sa tezi koito kupuvat imoti ( spored teb emigranti v BG.) garantiram ti v naprednala vazrast. Posochi obratnoto za da ni ubedis che otivat mladi i talantlivi hora palni s energia da pravjat biznes tam.
Tezi hora ne sa tam za da izkarvat kinti a da gi harchat doneseni na gotovo ot njakade. Da si chul njakoi ot tjah da tarsi rabota ili da hodi v BG universitet da se douchva, az ne sam.
Ne moze i duma da stava za sravnenie s mladite hora koito idvat v Canada za da rabotjat, da izkarvat kinti ili da se uchat v tukasnite universiteti, s namerenie da namerjat po dobra rabota posle.
Samo s poslednata novina che globili TSKA ot UEFA zaradi diskriminatsia po vreme na macha v Sofia predi 2 sedmitsi. (zastoto izdavali maimunski zvutsi i zestove zaradi napadatelja ne Liverpool koito e cheren ti govorori kade otivas )
Pozdravi
Hullboy
Я сега и аз да ви кажа как е при мен. За Канада не знам щот още не съм там но за БГ следното:
На мойта работа има двама чужденци - германец и американец. Взимат да речем около 2000 евро чисто. Живеят си чудно, говорат на английски, ако не разбираш проблема си е твой, и са ШЕФОВЕ. Ние сме маймуните. А сега си представете с тези пари как е в Германия да речеме - ще си умрат от глад. И няма да уволняват налево и надесно щото некой не им казал добро утро. Та така стоят нещата. Е при тва положение Батка ти нема ли да дойдеш тука ако си германец или англичанин да речеме?
На мойта работа има двама чужденци - германец и американец. Взимат да речем около 2000 евро чисто. Живеят си чудно, говорат на английски, ако не разбираш проблема си е твой, и са ШЕФОВЕ. Ние сме маймуните. А сега си представете с тези пари как е в Германия да речеме - ще си умрат от глад. И няма да уволняват налево и надесно щото некой не им казал добро утро. Та така стоят нещата. Е при тва положение Батка ти нема ли да дойдеш тука ако си германец или англичанин да речеме?
Искренно благодаря за исказаните мнения.Подействаха ми много позитивно да взема твърдото решение да остана в Канада близките 2 до 3 год.Но за след това не отговарям ,смятам и аз да се реализирам като ;беден британец; в България,а не като начинаещ бизнесмен.Все пак както каза и последния изказал се участник никак не е лошо да вземаш 2000ЕУ гарантирани веки месец без да имаш шапка на главата си докато си въртиш синджирчето под асмата или на някой плаж в България.
И съм ви казвал и друг път -Не ме вземайте на сериозно,аз тия неща не ги пиша да се дразня с аудиторията ,а да се мотивирам за да покрия целите си ,защото ако се отпусна и ме домързи няма да стане .Ето например днес работих 13 часа и изкарах N&&&, повече с ръцете и по малко с ума ,за да стигна до следващия етап по малко с ръцете и по вече с ума и финализирам етапите до крайната цел -да бачкат бедните и маймуните.
А последното изказване погали слухът ми като свеж юнски бриз,значи имало и един американец и един германец ,които да споделят житейската ми философия ,а не съм само аз да се пържа на огъня.

И съм ви казвал и друг път -Не ме вземайте на сериозно,аз тия неща не ги пиша да се дразня с аудиторията ,а да се мотивирам за да покрия целите си ,защото ако се отпусна и ме домързи няма да стане .Ето например днес работих 13 часа и изкарах N&&&, повече с ръцете и по малко с ума ,за да стигна до следващия етап по малко с ръцете и по вече с ума и финализирам етапите до крайната цел -да бачкат бедните и маймуните.
А последното изказване погали слухът ми като свеж юнски бриз,значи имало и един американец и един германец ,които да споделят житейската ми философия ,а не съм само аз да се пържа на огъня.

Тъй де, ама на тях едва ли им се налагало години наред да въртят геврека по 13 часа на ден, че да стигнат до последната желана от тебе фазаbateto написа: А последното изказване погали слухът ми като свеж юнски бриз,значи имало и един американец и един германец ,които да споделят житейската ми философия ,а не съм само аз да се пържа на огъня.![]()
![]()