Защо хора от почти цял свят искат да дойдат в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

danini, Канада не е Торонто.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
danini

Мнение от danini »

Lubo:danini, Канада не е Торонто.

Ne mi kazvaj che v Montreal e po-razlichno, vijdal sam go :D
survivor

Мнение от survivor »

Ами ти какво искаш за град с население над 4 милиона. Ако имаш факти за брой на престъпленията на глава от населението и имаш подобни факти за други градове от други страни, това вече ще ми говори нещо.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

danini написа:
Lubo:danini, Канада не е Торонто.

Ne mi kazvaj che v Montreal e po-razlichno, vijdal sam go :D
Разбира се, че е по-различно! Торонто наистина има висока престъпност, която за съжаление нараства главоломно през последните години, но другите градове в Канада са много спокойни. Ние дори не си заключваме вратата понякога, когато излизаме. Случвало ми се доста пъти и това не ме притеснява!
Нека да си говорим релни неща, а не измислици. Това, че в определени райони на Торонто стават убийства не е показателно за цялата страна! Поне аз не съм чувала тук хората, живеещи в къщи да се "обзавеждат" със специално фолио, което се лепи по прозорците, както се прави в България или масово да ползват услугите на охранителни фирми, които на всичко отгоре не си вършат работата (това отново в България). Мен не ме е страх да си заведа децата на разходка в парко по тъмно или да се разхождам из центъра на града в късните часове.
И каква беше темата............
danini

Мнение от danini »

Това, че в определени райони на Торонто стават убийства не е показателно за цялата страна!
I az ne si zakluchvam vratata, no to va ne e pokazatelno. A rajonite s ubijstva v Toronto ne sa opredeleni, a: Etobicoke, Downtown, Scarborough, North York, Mississagua- maj se poluchava cialo Toronto. Ako sledite novinite po TV ili vestnici shte badete po-naiasno s prestapnostta ne samo v Toronto, a v ciala Canada
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Obey gravity ... It's the law!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

danini написа:
Това, че в определени райони на Торонто стават убийства не е показателно за цялата страна!
I az ne si zakluchvam vratata, no to va ne e pokazatelno. A rajonite s ubijstva v Toronto ne sa opredeleni, a: Etobicoke, Downtown, Scarborough, North York, Mississagua- maj se poluchava cialo Toronto. Ako sledite novinite po TV ili vestnici shte badete po-naiasno s prestapnostta ne samo v Toronto, a v ciala Canada
Искаш да кажеш, че само ти четеш вестници, слушаш радио и гледаш телевизия?! То добре че съм в болнични и влизам в този форум, та да разбера какво става в Канада, тогава. :shock:
Не съм съгласна с твърдението, че в Канада има висока престъпност! За мен Канада е спокойно място за живеене. Затова предпочитаме да живеем тук.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Защото не слушат батето ... :lol:
Циганите - на Сатурн !
survivor

Мнение от survivor »

Браво Ван! Как я изрови тази статистика, знам че с гугъла, ама по-рано бях търсила и без резултат. Много интересно четиво!
danini

Мнение от danini »

Van : Класация за брой на убийствата на глава от населението, 1998-2000г.
Spored tazi statistika prestapnosta v Canada e 0.01 na 1000. Tova pravi 40 ubiti za 4miliona - kolkoto e Toronto. Oshte minalata sedmica ubitite biaha 45, a do kraia na godinata kolko vreme ima oshte...Za Bulgaria e dadeno 0.04 za 1000, koeto pravi 320 ubiti na 8 miliona? Kak vi se vijda tazi statistika? Realna? Za 365 dni 320 ubiti v Bulgaria?
Ajde vie smiatajte, che az triabva i da porabotvam malko prez rabotnoto vreme, ne samo da visia v toia forum :P
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

danini написа:
Van : Класация за брой на убийствата на глава от населението, 1998-2000г.
Spored tazi statistika prestapnosta v Canada e 0.01 na 1000. Tova pravi 40 ubiti za 4miliona - kolkoto e Toronto. Oshte minalata sedmica ubitite biaha 45, a do kraia na godinata kolko vreme ima oshte...Za Bulgaria e dadeno 0.04 za 1000, koeto pravi 320 ubiti na 8 miliona? Kak vi se vijda tazi statistika? Realna? Za 365 dni 320 ubiti v Bulgaria?
Ако беше кликнала върху Канада щеше да ти се отвори нова страница със статистика само за Канада и там пише че през 2000 година е имало 489 убийства (като абсолютна бройка), което според тях се пада 0.01 на 1000 (per capita). Така или иначе Канада е 5 големи града накръст и сериозната бройка престъпления ще става в именно в тях.
За България убийствата са били 332 (почти си ги заковала :D). Мен ми се вижда много ама докато някой не звънне на бат' Бойко за официалната статистика всичко си е в сферата на догадките.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

BG

Мнение от hullboy »

Zdr.

Temata bese zasto emigrirat hora kam BG a ne za prestaplenjata,

A otnosno prestaplenjata v Toronto iskam da vmentna che 90 % sa mladi i cherni( pak ot novini po televizjata ) koeto ne e otrazeno v nikakva statistika, taka che ako si bjal i ne si na vazrast mesndu 17 - 25 ne se zanimavas s droga i drugi negarski dalaveri nada li ste ti se sluchi tova koeto pise po vestnitsite da te zastreljat v Toronto.

Za men Kanada sasto e spokoino mjasto za ziveene s malko prestaplenja. Sluchvasti se predimno v opredeleni kvartali.

Za emigratsiata v BG ako vaobste moze da se nareche takava.

Bate zadai si vaprosa na kolko godini sa tezi koito kupuvat imoti ( spored teb emigranti v BG.) garantiram ti v naprednala vazrast. Posochi obratnoto za da ni ubedis che otivat mladi i talantlivi hora palni s energia da pravjat biznes tam.

Tezi hora ne sa tam za da izkarvat kinti a da gi harchat doneseni na gotovo ot njakade. Da si chul njakoi ot tjah da tarsi rabota ili da hodi v BG universitet da se douchva, az ne sam.

Ne moze i duma da stava za sravnenie s mladite hora koito idvat v Canada za da rabotjat, da izkarvat kinti ili da se uchat v tukasnite universiteti, s namerenie da namerjat po dobra rabota posle.

Samo s poslednata novina che globili TSKA ot UEFA zaradi diskriminatsia po vreme na macha v Sofia predi 2 sedmitsi. (zastoto izdavali maimunski zvutsi i zestove zaradi napadatelja ne Liverpool koito e cheren ti govorori kade otivas )

Pozdravi
Hullboy
Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

Я сега и аз да ви кажа как е при мен. За Канада не знам щот още не съм там но за БГ следното:
На мойта работа има двама чужденци - германец и американец. Взимат да речем около 2000 евро чисто. Живеят си чудно, говорат на английски, ако не разбираш проблема си е твой, и са ШЕФОВЕ. Ние сме маймуните. А сега си представете с тези пари как е в Германия да речеме - ще си умрат от глад. И няма да уволняват налево и надесно щото некой не им казал добро утро. Та така стоят нещата. Е при тва положение Батка ти нема ли да дойдеш тука ако си германец или англичанин да речеме?
bateto

Мнение от bateto »

Искренно благодаря за исказаните мнения.Подействаха ми много позитивно да взема твърдото решение да остана в Канада близките 2 до 3 год.Но за след това не отговарям ,смятам и аз да се реализирам като ;беден британец; в България,а не като начинаещ бизнесмен.Все пак както каза и последния изказал се участник никак не е лошо да вземаш 2000ЕУ гарантирани веки месец без да имаш шапка на главата си докато си въртиш синджирчето под асмата или на някой плаж в България.
И съм ви казвал и друг път -Не ме вземайте на сериозно,аз тия неща не ги пиша да се дразня с аудиторията ,а да се мотивирам за да покрия целите си ,защото ако се отпусна и ме домързи няма да стане .Ето например днес работих 13 часа и изкарах N&&&, повече с ръцете и по малко с ума ,за да стигна до следващия етап по малко с ръцете и по вече с ума и финализирам етапите до крайната цел -да бачкат бедните и маймуните.
А последното изказване погали слухът ми като свеж юнски бриз,значи имало и един американец и един германец ,които да споделят житейската ми философия ,а не съм само аз да се пържа на огъня. :D :D :D
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа: А последното изказване погали слухът ми като свеж юнски бриз,значи имало и един американец и един германец ,които да споделят житейската ми философия ,а не съм само аз да се пържа на огъня. :D :D :D
Тъй де, ама на тях едва ли им се налагало години наред да въртят геврека по 13 часа на ден, че да стигнат до последната желана от тебе фаза :twisted:
Заключено