посещение на роднини в канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
perah

посещение на роднини в канада

Мнение от perah »

здравейте!

интересува ме как стои въпроса с посещение на роднини в канада.
например ако да кажем като заживея там един ден (или поне така се надявам ) да не се притеснявам че майка ми няма да може да вземе виза да ми дойде на гости...

едни приятели които живеят в австралия ми се оплакаха че имат проблеми при ваденето на визи за роднини и дори българската общност там ще подават оплакване заради това отношение.

благодаря

п.с написала съм имената на държавите с малки букви защото не мога с големи в момента, кой знае защо
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Доколкото знам, за роднини по права линия (майка, баща и т.н.) няма никакви проблеми с визите (осбено и щом са над 50-55 години, както се очаква). Ще трябва само да докажеш че можеш да ги издържаш напълно докато са при тебе.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ето ТУК Снежи е описала много добре необходимите документите .Аз лично се водих по нейните препоръки нямах никакъв проблем с издаването на визата на майка ми.
Аватар
perah

Мнение от perah »

благодаря ви !

интересен линк, ще го разгледам подробно
survivor

Мнение от survivor »

Pri nas dadoha viza na roditel samo polovin godina sled pristiganeto ni. Kandidatstvahme za mnogokratna ot parviya pat i ni ja dadoha - za 4 godini. No garancija nikoga njama. Na njakoi izdavat mnogokratni ednogodishni vizi i ne mozhem da otkriem nikakva zakonomernost za tova koga go pravjat.
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

A kak stoi vaprosat ,ako iskam da pokania plemennichkata na bivshata si gena,s koiato vse oshte niamame razvod?Sashtite dokumenti li se iziskvat ,pri uslovie ,che niamame priaka rodstvena vrazka,ili shte triabva da popalvam i drugi i vaobshte vazmogno li e tova?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Да същите.И за приятели важът същите документи.
Когато отиде да подава документите в Консулството в България ,ако нещо липса ще и кажат.
За това възможно ли или не зависи преди всичко дали ще успее да докаже връзки с България т.е че има защо да се върне -деца,работа,жилище и т.н. . Зависи и от инспектора които и разглежда досието.Могат да я викнат и на интервю в Румъния. :nenam:
Пробвайте,най-много да загубите 50 долара за процедурата.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Survivor,

za mnogokratnata 4 godishna viza ima li ogranichenie za max. prestoi (t.e na vsiako vlizane samo do 6 messetza li moje da se prebivava) ?
survivor

Мнение от survivor »

Ognen led, 6 meseca, posle triabva da udalzhite vizata. Kato prashtash molba za udalzhavane tryabva da ya podadesh naj-malko 1 mesec predi iztichaneto na 6-te meseca. Ama ti si proveri za po-sigurno v saita. Kato popalvash molbata za udalzhavane, trjabva da napishesh dokoga iska da ostane chovekat, nie sme davali dati primerno 4-5 meseca (podchertavam - po-malko ot 6) sled izticjhaneto na parvite 6 meseca, i te sa ni izprashtali novata viza tochno s tazi data na iztichane, kojato nie sme poiskali. Chuvala sam che udalzhavane mozhelo da se iska dva pati, no nie sme probvali s udalzhavane samo po vednazh. A za 4-godishnata viza - izobshto ne razchtaj, tova si e chist kasmet. Na majkata na edin prijatel i davaha 2 pati EDNOGODISHNA mnogokratna viza, i chak na tretija opit i dadoha njakolkogodishna.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Mersi survivarche :)
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

IRA,
blagodaria ti za otgovorat,a gore- dolu kolko vreme otnema cialata procedura, sled podavane na dokumentite,znam che e mnogo individualno,no vse pak?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Пускаш документите и след 2-3 седмици (обикновенно 2) получаваш отговор.
Заключено