Обзавеждане на квартира

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
leaf

Мнение от leaf »

Не ти се смеем. :)
Но най-ефтино е да се обзаведеш от улицата. Т.е. се разхождаш и си харесваш нещо, което други са хвърлили като непотребно или срещу малко заплащане от гараж- сейл.
Но леглото поне трябва да си купиш ново. Вече е въпрос на предпочитание. :)
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

shantros
sasho71 написа:
e kak пък всички имигранти се "изреждате" на тоз калпав магазин ИКЕА

Сподели и твоя опит с по-добрите магазини
Dobra veriga magazini e The Brick http://www.thebrick.com, dovolna sam, dobro ka4estvo, dobri ceni, dobra dostavka, pri kupuvane na matrak naprimer ot 399 polu4avash bezplatno DVD Citizen, po4ti vsi4ko sam kupila ot The Brick i sam mnogo dovolna. Za po - malkite domakinski posudi mojesh da polzvash Ikea. Uspeh
Alina

Мнение от Alina »

Ох, Leaf, засягаш болна моя тема. Мислех да споделя това в ЛС, за да не се срамя пред всички, но като върша глупости е редно да си понеса срама.

За Бога, НЕ ВЗЕМАЙТЕ нищо от УЛИЦАТА.

Тук искам да се извиня на едно семейство, което посрещнахме преди около 3 месеца. Наистина съжалявам, ужасно.

Намерих неща на улицата и весела, търча при тях и им викам - Ей, как ви посреща Канада, пестите много пари така.

Спестиха, дръжки. Такива буболечки им докарах с въпросните неща, че сигурно още ме благославят. Мога само да предполагам колко пари за чистенето на къщата са отишли, както и колко проблеми с наемодателите са имали, щото тия буболечки се оказаха ужасно плодовити и упорити....

Ужас. Срам, срам...

Та, по възможност, купете нещо от човек втора ръка, но НЕ вземайте от улицата.
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Ако някой от Отава - Гатино area си търси обзавеждане в момента, погледнете в Обяви, пускам обява за мебели, които моя позната ще продава.
Alina
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

shantros написа:
Таратор написа:МИЕЛЕ-тия пък кои са?
Изображение
Мерси за линка.
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

Alina написа:За Бога, НЕ ВЗЕМАЙТЕ нищо от УЛИЦАТА.
Много си права, това което си разказала го преживях преди години във Франция :oops: Много е неприятно :idea:
leaf

Мнение от leaf »

Алина, ами то нищо срамно няма.:)
Аз например си намерих телевизор така. Чудесно си работи.
Но за мебелите, наистина трябва да се внимава. :)
Alina

Мнение от Alina »

leaf, аз не казвам че е срамно. Баба знае 2 и 200. На мен досега квартирите ми бяха все обзаведени, и едва на тази квартира трябваше да се обзавеждам сама. Но съм тук вече от доста време, имам доходи и затова може би разсъждавам малко по-така. Но и аз ако бях новопристигнал, на който парите му се топят с дни, сигурно щях да ръзсъждавам по същия начин.
Alina
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Няма срамно човек да се обзаведе както намери за по-евтино.
Емигрантска история.Аре да не се правим всичките на баровци!
Лично мнение на база личен опит.
С много пари и баба знае........
Даааа .......ама не!
Парите в началото пък и след това никога не стигат.
Останалото са изхвърляния.
Защо не им кажете истината /на бъдещите емигранти/?
Истината е........в началото мизерия,колкото и грозно да звучи.
Но само в началото!
Кадърните и работните ще прокопсат.
Док........
TROUBLEMAKER
Аватар
Таратор

Re: obzawejdane bez pari?????

Мнение от Таратор »

dundy написа:Ei hora ne mi se smeite! Ama niama li obzawejdane bez pari4ki. Az edwam sybiram da uredia dokumentite i pytnite, az za tam edwam6te karame...Niama li ne6to kato mebeli na staro... W Germania moje6 da si nameri6 mebeli , skladirat gi, moje6 da si wzeme6 bez pari???
pls
Аз се наемам лично на теб да помогна.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

shantros написа:Благодаря на всички!!!!

Имам още едно питане, коя е най-добрата марка за бяла техника в Канада? За Европа безспорен фаворит е МИЕЛЕ, та мисълта ми е за нейния еквивалент при вас.
Aз не разбирам от техника, но спред наш познат, к. поправя такава, най-издръжлива и добре осигурена от застраховката се оказва техниката на Kenmore. Ако искаш висококачествен техника, тук също се продават европейски модели, въпросът е дали си струват, като се има предвид, че са ужасно скъпи и ако случайно се повредят едва ли ще си струват поправката.
speedy

Мнение от speedy »

beckythomas9 написа:Aз не разбирам от техника, но спред наш познат, к. поправя такава, най-издръжлива и добре осигурена от застраховката се оказва техниката на Kenmore. Ако искаш висококачествен техника, тук също се продават европейски модели, въпросът е дали си струват, като се има предвид, че са ужасно скъпи и ако случайно се повредят едва ли ще си струват поправката.
Техника Kenmore няма. Kenmore е търговска марка на Sears, а производителите са най-различни - Whirlpool, GE, Frigidaire и други подобни. Просто Sears си подбират добри производители за ралзичните машинарии, а че облужването им е на ниво, на ниво е.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

speedy написа:
beckythomas9 написа:Aз не разбирам от техника, но спред наш познат, к. поправя такава, най-издръжлива и добре осигурена от застраховката се оказва техниката на Kenmore. Ако искаш висококачествен техника, тук също се продават европейски модели, въпросът е дали си струват, като се има предвид, че са ужасно скъпи и ако случайно се повредят едва ли ще си струват поправката.
Техника Kenmore няма. Kenmore е търговска марка на Sears, а производителите са най-различни - Whirlpool, GE, Frigidaire и други подобни. Просто Sears си подбират добри производители за ралзичните машинарии, а че облужването им е на ниво, на ниво е.
Сериозно?! За пръв път го чувам! Няма значение, ако си прав, това означава, че наистина сме си избрали качествена техника. :D
LaRue

Мнение от LaRue »

speedy написа: Просто Sears си подбират добри производители за ралзичните машинарии, а че облужването им е на ниво, на ниво е.
Смях в залата :lol: :lol: :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
bateto

Мнение от bateto »

Ех момичета поне за вас не се притеснявам ,ако се включите в някоя лесбо програма на някой по реномиран Го Го Клуб,не само ,че гладни няма да умрете ,ами рискувате да станете милионерки за година ,две.Така ,че купувайте смело мебели каквито ви харесват и са ви по душа.
Да му мисли Док как да харчи единственно с голата си истина м/у краката :D
Заключено