пак за гражданството - казус

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

пак за гражданството - казус

Мнение от sasho71 »

нещо ме е напекло слънцето и главата вместо да се занимава с по-полезни неща ми ражда едни такива казуси :D
Значи ставам перманент резидент и почвам работа във канадска фирма с клон примерно във Франция. Бачкам си в Париж 3 години и мога ли да кандидатствам за гражданство тогава? Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство :roll: Защото от друга страна се казва, че за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада. Демек някакво противоречие се получава и двусмислие... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай :?: :?: :?:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Mark

Re: пак за гражданството - казус

Мнение от Mark »

sasho71 написа:...за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада

... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай :?: :?: :?:
Spored men moje da se kandidatstwa,..., no spored uslowiata, niama da bade dadeno grajdanstwo.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

sasho71 написа:
Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство
Можеш ли да ми покажеш къде в закона го пише това?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Koko написа:
sasho71 написа:
Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство
Можеш ли да ми покажеш къде в закона го пише това?
da, ето тука в глава Obligations- http://www.cic.gc.ca/english/irpa/fs-residents.html
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:нещо ме е напекло слънцето и главата вместо да се занимава с по-полезни неща ми ражда едни такива казуси :D
Значи ставам перманент резидент и почвам работа във канадска фирма с клон примерно във Франция. Бачкам си в Париж 3 години и мога ли да кандидатствам за гражданство тогава? Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство :roll: Защото от друга страна се казва, че за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада. Демек някакво противоречие се получава и двусмислие... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай :?: :?: :?:
Според съответния уебсайт, ако в момента на подаване на документите нямаш 3 години физическо присъствие пак може да подадеш документи за гражданство и тогава казуса ти отива пред съдия, който взема решение по твоя случай. Моя случай не е точно такъв, но имах отсъствия от страната свързани с работата ми, поради което обърнах внимание на този проблем, но аз лично реших да изчкам няколко месеца и подадох документи след като бях навършила 3 години физическо присъствие. В противен случай рискуваш ако не одобрят "стажа ти" да започнеш всичко отначало.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

sasho71 написа: ... Защото от друга страна се казва, че за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада. Демек някакво противоречие се получава и двусмислие... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай :?: :?: :?:
Не може. Както вече си разбрал, за да имаш право да кандидастваш за канадско гражданство, в последните 4 години трябва да имаш 3 години физическо присъствие в Канада. А двусмислие няма, защото изикванията за запазване на PR sстатуса нямат нищо общо с изискванията за кандидастване за кандско гражданство - за всяко си има отделен закон.
Obey gravity ... It's the law!
Joy

Мнение от Joy »

Сашо, на мен пък отдавна ми се мъдри друг казус... :roll:

Дали случайно не заряза следването, че ти минават подобни мисли през главата? :shock:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOY написа:Сашо, на мен пък отдавна ми се мъдри друг казус... :roll:

Дали случайно не заряза следването, че ти минават подобни мисли през главата? :shock:
не съм го зарязал, нито са ми предлагали работа в Париж :D единственото, което ме е яд е че не си записах едно PhD за да ми е мирна главата...и джоба...
Заключено