нещо ме е напекло слънцето и главата вместо да се занимава с по-полезни неща ми ражда едни такива казуси
Значи ставам перманент резидент и почвам работа във канадска фирма с клон примерно във Франция. Бачкам си в Париж 3 години и мога ли да кандидатствам за гражданство тогава? Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство Защото от друга страна се казва, че за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада. Демек някакво противоречие се получава и двусмислие... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай
sasho71 написа:
Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство
Можеш ли да ми покажеш къде в закона го пише това?
sasho71 написа:
Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство
Можеш ли да ми покажеш къде в закона го пише това?
sasho71 написа:нещо ме е напекло слънцето и главата вместо да се занимава с по-полезни неща ми ражда едни такива казуси
Значи ставам перманент резидент и почвам работа във канадска фирма с клон примерно във Франция. Бачкам си в Париж 3 години и мога ли да кандидатствам за гражданство тогава? Във закона ясно е записано че перманент статуса НЕ може да се загуби ако бачкаш за канадска фирма, само че не е споменато това дали е достатъчно за гражданство Защото от друга страна се казва, че за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада. Демек някакво противоречие се получава и двусмислие... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай
Според съответния уебсайт, ако в момента на подаване на документите нямаш 3 години физическо присъствие пак може да подадеш документи за гражданство и тогава казуса ти отива пред съдия, който взема решение по твоя случай. Моя случай не е точно такъв, но имах отсъствия от страната свързани с работата ми, поради което обърнах внимание на този проблем, но аз лично реших да изчкам няколко месеца и подадох документи след като бях навършила 3 години физическо присъствие. В противен случай рискуваш ако не одобрят "стажа ти" да започнеш всичко отначало.
sasho71 написа: ... Защото от друга страна се казва, че за гражданство се изисква физическо присъствие 3 от 4 години в Канада. Демек някакво противоречие се получава и двусмислие... Следователно...може или не може да се кандидатства за гражданство в този случай
Не може. Както вече си разбрал, за да имаш право да кандидастваш за канадско гражданство, в последните 4 години трябва да имаш 3 години физическо присъствие в Канада. А двусмислие няма, защото изикванията за запазване на PR sстатуса нямат нищо общо с изискванията за кандидастване за кандско гражданство - за всяко си има отделен закон.