ОчИлА?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
claire
Обратна връзка:

ОчИлА?!

Мнение от claire »

Приятели, моля ви за инфо дали е скъпо закупуването на очила с диоптър, скъпи ли са рамките за очила.
Интересувам се превантивно, ако нещо ми се случи с моите очила дали бих могла да си позволя да ползвам тамошните услуги.
Благодаря на всички приятели, късогледци и далекогледци! :shock:
bateto

Мнение от bateto »

ako gi zagubish ili gi povredish naglasi si 300-500d. ,ako ne dargish na vanshniya si vid moge i da se zadovolish s nyakoy dopotopen model za 200,nay dobre si vzemi edni rezervni ot Bg.Nie imahme podoben problem s ochilata na gena mi ,pratiha ni ot Bg.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

www.hakimoptcal.ca
Сайта не винаги се отваря, но ако имаш ктсмет ще видиш какви модели предлагат и на какви цени.
anicata

Мнение от anicata »

Az sam oshte v Bg ,no snaha mi e v Mntr.Ta predi 2 meseca mi se pohvali che za parite ,koito si e kupila ochila v Bg ,tam si e kupila ochila/s podarak vsichki aksesoari kam tiah-firmena kutiika,parcalche / i leshti ,sashto s podarak raztvorite kam tiah. Znam che niakoi niama da mi poviarvat ,zatova shte se radvam ako ssttoo se vkl. sashto v tazi tema s aktualno info.

Uspeh! I az sam na tvoeto deredje s ochilata!
Изображение
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Hakim

Мнение от KolioBalkanski »

Sneji написа:www.hakimoptcal.ca
Сайта не винаги се отваря, но ако имаш ктсмет ще видиш какви модели предлагат и на какви цени.
smeshna istoria s toia Hakim...
parvia mu magazin vidiah v edno malko selo v Ontario i se zachudih ...kazah si brei, vij kolko sa tolerantni tuk v kanada - edin arabin ima magazin nasred malko selo...
i kato doidoh v toronto kvo se okaza - ima Hakim na vseki agal...dori go vijdah prez den dva v Yorkville s 1-2 madami v cabrioleta mu.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Koko

Re: ОчИлА?!

Мнение от Koko »

claire написа:Приятели, моля ви за инфо дали е скъпо закупуването на очила с диоптър, скъпи ли са рамките за очила.
Интересувам се превантивно, ако нещо ми се случи с моите очила дали бих могла да си позволя да ползвам тамошните услуги.
Благодаря на всички приятели, късогледци и далекогледци! :shock:
Ако си на работа с постоянен трудов договор работодателят ти би трябвало да ти покрива част от разноските за очен преглед и изработване на очила (по подобен начин на разходите за стоматолог).
Например фирмата в която работя в момента дава право на един очен преглед плюс нови очила на всеки 2 години, като фирмата поема до 80% (този процент все пак варира) от разноските. Разбира се, това зависи от фирмата и от фирмената й политика по отношение на служителите й.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Bateto e napalno prav i izcherpatelen, moga samo da potvardia dumite mu sas savsem priasna info:

Skoro si pravih ochila - firmeni (italianska marka) ramki, heliomatik stakla, dioptar, astigmatizam. Cena - okolo 450 CAD.

Ako imate group insurance, v masovia sluchai toi pokriva 100 ili 200 CAD na chovek na vseki 2 godini.

Saglasna sam sashto s bateto za tova, che ako ne ste pretenciozni, mojete da si vzemete ochila za 100-150 CAD (lichno ne sam se ubedila, no sam vijdala reklami na Wal-Mart).
anicata написа:Az sam oshte v Bg ,no snaha mi e v Mntr.Ta predi 2 meseca mi se pohvali che za parite ,koito si e kupila ochila v Bg ,tam si e kupila ochila/s podarak vsichki aksesoari kam tiah-firmena kutiika,parcalche / i leshti ,sashto s podarak raztvorite kam tiah. Znam che niakoi niama da mi poviarvat ,zatova shte se radvam ako ssttoo se vkl. sashto v tazi tema s aktualno info.
Shto se otnasia do aksesoarite (kutiika i parcalche), te vlizat v cenata na ochilata (pone na po-luksoznite).
Za leshti i raztvori ne mi zvuchi realistichno, chestno kazano, da gi davat kato podarak, tai kato sa dosta skapi tuk.

Sravnenie s BG ne moga da napravia, tai kato niamam priasna info za tam. Niakoi ima li ideia kolko struvat v BG ochila s posochenite po-gore parametri?
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Магазин: http://www.newlook.ca/
На "пъпа" на Монреал, в центъра, перфектно обслужване, гъзария до шия, вижте им само сайта. Предполагам, че при по-подробно обикаляне може и по-евтини очила да си купите, ние посетихме само още един магазин, арабски някакъв, пак в центъра. Цените на арабина (извлечени след много увъртания - ама не може така да се каже, т.н.) бяха дори леко по-високи от на НюЛук, за отношението няма какво да коментирам.
Резултат: 2 пъти по-евтини очила отколкото в приличен магазин в БГ (вече не помня как се казваше веригата) със същото качество. Гаранция и обслужване - несравними. Възможност (ако не ви се вадят пари накуп) за разсрочено плащане.
Натрапващ се извод: ако държите на очилата си, вземете си ги оттук.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Абе хора, какви очила си купувате в БГ?

Аз като тръгвах, си купих резервни, възможно най-евтините, прости стъкла, пластмасови, но с модерна форма рамки (без астигматизъм) за 25лв. Преди една година и нещо. "Предстваителните" ми очила са хелиоматик с метална рамка и струваха 80лв преди пове4е време. Тъй като цените на стъклата са горе-долу ясни, значи варираме с цената на ранкте (в БГ). Знам, че имаше рамки и по 500-600лв. Може да е имало и по-скъпи, не съм ги гледала. Ако сравнявате с такива, е да, купете си оттук, но ако търсите нещо до 100лв, пардон, $, ... И да искате, за 25 $ половин стъкло не можете да си купите тук за тези пари. А в БГ може...

Така че като сравнявате, кажете за какви рамки става дума...
Обичам да преча
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Заключено