За или против Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Botzo написа: Ахам,
който живее само в миналото ........ май там си остава.
Ета очень замечательное.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Pepon написа:
Botzo написа:как става така че всички си умират от кеф да се натискат да правят документи.
Koi vsichki? Az ne sum vidial,chovek s obrazovanie, polojenie i dokumenti ot razvita darjava da se natiska za tuka. Za Canada se natiskat bednite i gladnite, ot hubavo tuka ne se idva. Ia da e v BG srednata zaplata 1000 Euro da vidim koi i koga shte stapi tuka.

:beer:
:thumbsup:
Изображение ... и в темите също!
todor73

Мнение от todor73 »

bateto написа:Навремето Христофор Коломб е тръгнал да открива никога не откритата митична земя Индия ...
bate, kolumb e trqgnal da otkrie pqt po voda do india :D, poznata e bila de, indiata :wink:

inqche kakto vinagi tuk e interesno :twisted:
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hem temata e davkana 100 pati, a pak se podhlaznahme, ama nejse.
Няма правилен отговор на въпроса За или Против Канада.
Аз предпочитам по-прагматични сравнения между Бг и Канада. Като например какво може да се купи в Бг с една мин. заплата от 150лв и какво може да се купи в Канада с една мин. заплата от 1000 долара.
Та ето малко от моите сравнения:
-бензин (от най-скъпия, щото аз такъв ползвам). В Бг 100лв купуват 75л, в Канада 1000 долара купуват 1000л.
-пражоли. В Бг 19кг и малко (по 8лв/кг), в Канада 125кг (по 8долара).
-апартамент средна хубост. В Бг струва 80000-100000лв в големите градове (533-666 мин. заплати). В Канада ти трябват 150000-200000долара (150-200 мин. заплати). Очевидно и в двете страни не мойеш да си купиш апартамент с мин. доход, но просто за сравнение...
-ел. ток. в Калгари плащам 12 цента/квч, в Бг е 17 стотинки
Както и да е, не всичко е пари. Та ето и няколко други сравнения:
В Калгари, около всички детски площадки и училища има ограничение на скоростта 30км/ч от 8:30 сутрин до 1 час след залез. През лятото слънцето залязва кам 9-10 часа вечерта. Ченгетата глобяват и за 3км превишена скорост. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ КАРАШ КАРЕРА ИЛИ НЕОН. Глобата за недаване на предимство на пешеходец, за неспиране на знак Стоп или за минаване на червено е 500 долара. Без значение дали караш БМВ или Понтиак.
Примерите могат да продължат до безкрай, но всеки си има своята истина. За мен изборът е очеизваждащ, но уважам избора и на всеки друг. Няма сми да се плюем, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Наздраве
survivor

Мнение от survivor »

Таратор написа:
survivor написа: Taratore, sha ma izvinyavash, ama temata e super uspeshna. Na shega, na majtap, ama veche stana 3 stranici.
Ти по броя на страниците и мненията ли разбираш, че една тема е интересна? За мен интересна е онази тема, която има смисъл и можеш да извлечеш полза от нея. А при едно обикновено чесане на езиците /гимнастика на пръстите/, както се случи тук, темата може да сигне и 100 страници, и така да се превърне в бестселър.
Taratore, opitah se da ti kazha che Bateto ja pusna tazi tema za bazik, za da gleda seir, i zasega kato gledam vsichko varvi gladko po poznatija dobre izpipan scenarij :D Ta ot tazi gledna tochka temata naistina e uspeshna.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Абе АлексАА, ти май си агент на канадското правителство ? Кви са тия пропаганди ?!? Пържолите ли са по-важни или възможността да се радваш на такива честни, достойни и велики политици като Симеон и Доган ? Евтиния ел. ток. в Калгари ли е по-важен от радостта да видиш наживо концерт на Азис ? Провокаторииии... Ама ядосвам се аз, щото ква е моята история - в БГ аз бях бизнесмен. Държах с Пепо Кривото сергия на Женския пазар - турбо-джапанки, крем за бръснене Ален Мак, маратонки Адибас, кас'тофони Панасканик, едно-друго. Минава един ден оня келеш Киро Канадеца и ми се хили като варена глава у тенджера: "Ко си се разработил бе, балък, хората у Канада милионите натрупаха, ти лапаш мухите тука". "Що бе викам, кво толкова има там ?" "Ми понеже сека сутрин мият улиците със сапун и веро, и като вървят канадците и се лъзгат и им падат доларите от джобовете - тва е работата, требе само да се навеждаш и да събираш". Фърлих месечния оборот на Пепо Кривото (малко ме заболя сърцето, 17 лева и 79 стотинки - не е шега работа) и хоп на самолета. Слизам другата сутрин на летището у Торонто и кво да вида - верно 10 долара се въргалят на земята. Таман да се наведа да ги зема, па се изправих и ги подритнах - "Ай сиктир бе, още от първия ден ше им работим на тия :evil: "
Мани другото ми и жената излъгах да идва с мен - добри пари вадеше тя кат сервитьорка в "Бира и Чугун" у Кремиковци, ма аз не та не - "Ила ма, шта напраим да работиш в банка, я колкоз си сръчна с парите". "Ми сръчна съм, муци, мен Хараламби барманчето ме е учил - 5 водки по 5 лева са 26, 27, нааай-много 28 лева :D " Сега що бой ям...
borsay

?

Мнение от borsay »

Някой от Вас да е ходил скоро в Созопол или Несебър, че все ги давате за пример? Да, много е хубаво в България, както казва един германец: " Със социалната си помощ за един месец, живея тук цяло лято и вашите ученички ми правят с----и за 1лев, а понякога и без пари!". Въпросът беше за или против Канада? Аз само казах защо съм за.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

todor73 написа:
bateto написа:Навремето Христофор Коломб е тръгнал да открива никога не откритата митична земя Индия ...
bate, kolumb e trqgnal da otkrie pqt po voda do india :D, poznata e bila de, indiata :wink:

inqche kakto vinagi tuk e interesno :twisted:
Отличен за батето,пръв шофьор на републиката :haplio: :haplio: :haplio: Той си е най-учен измежду нас.Не му се сърди на незнанието.Учене му е майката,учене..... :lol: :lol: :lol: Дано поне батето ми опровергае приказката,та да докаже,че и без учене може да станеш милионер :lol:
Botzo

Re: ?

Мнение от Botzo »

borsay написа:Някой от Вас да е ходил скоро в Созопол или Несебър, че все ги давате за пример? Да, много е хубаво в България, както казва един германец: " Със социалната си помощ за един месец, живея тук цяло лято и вашите ученички ми правят с----и за 1лев, а понякога и без пари!". Въпросът беше за или против Канада? Аз само казах защо съм за.
Много интересно.
Кара ме да се замисля за кратка туристическа визита. И това за безпарите е много интригуващо и ме кара да се замлсля за казаното от Pepon дето само бедните имигрирали. Ми че ако се работи гратис то май затова нямат пари :wink:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Гледам доста сте изписали, от вчера на обяд насам, Аз лично се отдадох на 12 часово пиене на бира ;) ЛаРондата си е супер местенце, особенно по-бавните райдове, като Питун и Сплаш, където е идеално място да се направите вир-вода и да се освежите.
Фоерверките, значи аз бях в "златната" секция, и раздаваха бира и вино на корем, та бях леко подпил, ама мога да ви кажа, че гледането на фоерверки от сцената няма нищо общо от гледането от моста или от пристанището, шоуто е много по-интересно и трябва да се види поне веднъж.

Та такива мити работи.

П.С. за Батето: бях в Созопол преди един месец и мога да ти кажа, че залива в старият град е ограден отвсякъде с хотели и в момента усилено застрояват и скалите, също така някой идиот е изсякъл всички смокини на алейката дето е на скалите в старият град ("Кравай" и викахме едно време и имаше страшни капанчета дето продаваха облък), и последно в старият град къщите са по-нови от тези в новия, така, че ако съм на тебе, бих си избрал някое друго местенце да си въртя синджирчето...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ееее любимата ми тема. Аз подържам мненията на Юлия и Алекса.

Но и след като дойдох разбрах защо на много хора не им харесва, особенно на тези който са били добре в Бг.

Ако всичките ми познати и роднини бяха тук въобще нямаше да се сещам за бг.

Пепоне това за историята и науката не го разбрах. Особенно за науката верно канада няма кой знае каква история, но аз нито живея в историята нито смятам, че през последните 50, 100 години има какво да се гордееш с държава която се слага на тоя и оня.
А за културата ... ми работя в предимно неимигрантски квартал и боклуци и прашоляк ... май не се сещам да съм видял. Аз на това му викам култура.
Вчера и покрай реката се разхождах и то в накаква застояла част и само една кутия от кока-кола видях във водата. Аи не видях до сега паркирани коли по тревните площи пред блокчетата. Да не ви казвам какво беше пред нашия блок в Софето а малко дъжд като валне и калта ставаше ... мамата си трака и яко културно и всичко минава на тротоара, ааа пардон тротоаропаркинга и улицата.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Pepon

Мнение от Pepon »

Bree, kakvo e tova miasto v Canada deto samo edna prazna kutia ot Coca-Cola se tarkalia? Az ne sum vijdal takova, makar che smeia da tvarida, che jiveia v grad mnoooogo po-chist ot Montreal /leleee kva chistota e tam, samo kato si spomnia/.
A, che chistotata niama nishto obshto s kultirata i istoriata na edna darjava si e fakt. Kolko e chisto na dadeno miasto zavisi edinstveno i samo ot parite, koito se davat za pochistvaneto mu, tova sa moite nabliudenia.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
toncho

До пепоновци

Мнение от toncho »

Пепон,

обикновенно не чета писаници на латиница, но твоите мисли винаги се открояват. все пак да кажа - нищо лично, ти си просто повод за мението ми за всички като теб на които разума не им помага да поддържат едно мнение 2 последователни постинга:
Pepon написа: Canada e strana "ednodnevka". Predi 200 godini ia e niamalo i sled 200 pak niama da ia ima. Zashtoto istoricheskoto razvitie na edna darjava se opredelia ot neinite postijenia v naukata, izkustvoto i kulturata, a ne ot debelinata na bankovite smetki na niakoi neini podannici.
Pepon написа: Koi vsichki? Az ne sum vidial,chovek s obrazovanie, polojenie i dokumenti ot razvita darjava da se natiska za tuka. Za Canada se natiskat bednite i gladnite, ot hubavo tuka ne se idva. Ia da e v BG srednata zaplata 1000 Euro da vidim koi i koga shte stapi tuka.
Значи дебелината на сметките не определя постиженията, но ако изкарваш 1000 ЕУР в БГ няма сила която да те махне от там - явно няма да ги държиш тея ЕУР в сметка....

Освен това виждам че живо те интересува какво е имало на мястото 200г преди теб, какво ще има 200г на мястото след теб и че това какво има на същото място понастоящем не е важно за теб - ти си над нещата. Е, позволи на някои от нас обаче да са толкова повърхностни, че да се интересуват какво има сега, а не преди или след нас.
Към темата мога да добавя само, че не рабирам как може да се гордееш с 1300 годишна история след като си избрал да не си част от нея и да продължаваш да я градиш.

И моля те не прави необмислени изказвания, че 1000 ЕУР са мечтата на хората в БГ. Пишеш на място, в което повечето хора сме взимали 1000 ЕУР в БГ и изказванията ти само показват колко е ниска твоята летва. А с тази летва можеш да бъдеш критерии за твърде малко, предимно неподготвени хора.
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

toncho, много добре казано!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

За това колко е "чист" Монреал :

http://www.voir.ca/actualite/actualite. ... icle=36638

Почти всеки ден искат оставката на кмета Трамбле по този повод, може да намерите сигурно и в днешната преса.

Изображение

Изображение
Заключено