Ета очень замечательное.Botzo написа: Ахам,
който живее само в миналото ........ май там си остава.
За или против Канада
Pepon написа:Koi vsichki? Az ne sum vidial,chovek s obrazovanie, polojenie i dokumenti ot razvita darjava da se natiska za tuka. Za Canada se natiskat bednite i gladnite, ot hubavo tuka ne se idva. Ia da e v BG srednata zaplata 1000 Euro da vidim koi i koga shte stapi tuka.Botzo написа:как става така че всички си умират от кеф да се натискат да правят документи.

Hem temata e davkana 100 pati, a pak se podhlaznahme, ama nejse.
Няма правилен отговор на въпроса За или Против Канада.
Аз предпочитам по-прагматични сравнения между Бг и Канада. Като например какво може да се купи в Бг с една мин. заплата от 150лв и какво може да се купи в Канада с една мин. заплата от 1000 долара.
Та ето малко от моите сравнения:
-бензин (от най-скъпия, щото аз такъв ползвам). В Бг 100лв купуват 75л, в Канада 1000 долара купуват 1000л.
-пражоли. В Бг 19кг и малко (по 8лв/кг), в Канада 125кг (по 8долара).
-апартамент средна хубост. В Бг струва 80000-100000лв в големите градове (533-666 мин. заплати). В Канада ти трябват 150000-200000долара (150-200 мин. заплати). Очевидно и в двете страни не мойеш да си купиш апартамент с мин. доход, но просто за сравнение...
-ел. ток. в Калгари плащам 12 цента/квч, в Бг е 17 стотинки
Както и да е, не всичко е пари. Та ето и няколко други сравнения:
В Калгари, около всички детски площадки и училища има ограничение на скоростта 30км/ч от 8:30 сутрин до 1 час след залез. През лятото слънцето залязва кам 9-10 часа вечерта. Ченгетата глобяват и за 3км превишена скорост. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ КАРАШ КАРЕРА ИЛИ НЕОН. Глобата за недаване на предимство на пешеходец, за неспиране на знак Стоп или за минаване на червено е 500 долара. Без значение дали караш БМВ или Понтиак.
Примерите могат да продължат до безкрай, но всеки си има своята истина. За мен изборът е очеизваждащ, но уважам избора и на всеки друг. Няма сми да се плюем, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Наздраве
Няма правилен отговор на въпроса За или Против Канада.
Аз предпочитам по-прагматични сравнения между Бг и Канада. Като например какво може да се купи в Бг с една мин. заплата от 150лв и какво може да се купи в Канада с една мин. заплата от 1000 долара.
Та ето малко от моите сравнения:
-бензин (от най-скъпия, щото аз такъв ползвам). В Бг 100лв купуват 75л, в Канада 1000 долара купуват 1000л.
-пражоли. В Бг 19кг и малко (по 8лв/кг), в Канада 125кг (по 8долара).
-апартамент средна хубост. В Бг струва 80000-100000лв в големите градове (533-666 мин. заплати). В Канада ти трябват 150000-200000долара (150-200 мин. заплати). Очевидно и в двете страни не мойеш да си купиш апартамент с мин. доход, но просто за сравнение...
-ел. ток. в Калгари плащам 12 цента/квч, в Бг е 17 стотинки
Както и да е, не всичко е пари. Та ето и няколко други сравнения:
В Калгари, около всички детски площадки и училища има ограничение на скоростта 30км/ч от 8:30 сутрин до 1 час след залез. През лятото слънцето залязва кам 9-10 часа вечерта. Ченгетата глобяват и за 3км превишена скорост. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ КАРАШ КАРЕРА ИЛИ НЕОН. Глобата за недаване на предимство на пешеходец, за неспиране на знак Стоп или за минаване на червено е 500 долара. Без значение дали караш БМВ или Понтиак.
Примерите могат да продължат до безкрай, но всеки си има своята истина. За мен изборът е очеизваждащ, но уважам избора и на всеки друг. Няма сми да се плюем, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Наздраве
Taratore, opitah se da ti kazha che Bateto ja pusna tazi tema za bazik, za da gleda seir, i zasega kato gledam vsichko varvi gladko po poznatija dobre izpipan scenarijТаратор написа:Ти по броя на страниците и мненията ли разбираш, че една тема е интересна? За мен интересна е онази тема, която има смисъл и можеш да извлечеш полза от нея. А при едно обикновено чесане на езиците /гимнастика на пръстите/, както се случи тук, темата може да сигне и 100 страници, и така да се превърне в бестселър.survivor написа: Taratore, sha ma izvinyavash, ama temata e super uspeshna. Na shega, na majtap, ama veche stana 3 stranici.

Абе АлексАА, ти май си агент на канадското правителство ? Кви са тия пропаганди ?!? Пържолите ли са по-важни или възможността да се радваш на такива честни, достойни и велики политици като Симеон и Доган ? Евтиния ел. ток. в Калгари ли е по-важен от радостта да видиш наживо концерт на Азис ? Провокаторииии... Ама ядосвам се аз, щото ква е моята история - в БГ аз бях бизнесмен. Държах с Пепо Кривото сергия на Женския пазар - турбо-джапанки, крем за бръснене Ален Мак, маратонки Адибас, кас'тофони Панасканик, едно-друго. Минава един ден оня келеш Киро Канадеца и ми се хили като варена глава у тенджера: "Ко си се разработил бе, балък, хората у Канада милионите натрупаха, ти лапаш мухите тука". "Що бе викам, кво толкова има там ?" "Ми понеже сека сутрин мият улиците със сапун и веро, и като вървят канадците и се лъзгат и им падат доларите от джобовете - тва е работата, требе само да се навеждаш и да събираш". Фърлих месечния оборот на Пепо Кривото (малко ме заболя сърцето, 17 лева и 79 стотинки - не е шега работа) и хоп на самолета. Слизам другата сутрин на летището у Торонто и кво да вида - верно 10 долара се въргалят на земята. Таман да се наведа да ги зема, па се изправих и ги подритнах - "Ай сиктир бе, още от първия ден ше им работим на тия
"
Мани другото ми и жената излъгах да идва с мен - добри пари вадеше тя кат сервитьорка в "Бира и Чугун" у Кремиковци, ма аз не та не - "Ила ма, шта напраим да работиш в банка, я колкоз си сръчна с парите". "Ми сръчна съм, муци, мен Хараламби барманчето ме е учил - 5 водки по 5 лева са 26, 27, нааай-много 28 лева
" Сега що бой ям...

Мани другото ми и жената излъгах да идва с мен - добри пари вадеше тя кат сервитьорка в "Бира и Чугун" у Кремиковци, ма аз не та не - "Ила ма, шта напраим да работиш в банка, я колкоз си сръчна с парите". "Ми сръчна съм, муци, мен Хараламби барманчето ме е учил - 5 водки по 5 лева са 26, 27, нааай-много 28 лева

?
Някой от Вас да е ходил скоро в Созопол или Несебър, че все ги давате за пример? Да, много е хубаво в България, както казва един германец: " Със социалната си помощ за един месец, живея тук цяло лято и вашите ученички ми правят с----и за 1лев, а понякога и без пари!". Въпросът беше за или против Канада? Аз само казах защо съм за.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Отличен за батето,пръв шофьор на републиката :haplio: :haplio: :haplio: Той си е най-учен измежду нас.Не му се сърди на незнанието.Учене му е майката,учене.....todor73 написа:bate, kolumb e trqgnal da otkrie pqt po voda do indiabateto написа:Навремето Христофор Коломб е тръгнал да открива никога не откритата митична земя Индия ..., poznata e bila de, indiata
![]()
inqche kakto vinagi tuk e interesno

Re: ?
Много интересно.borsay написа:Някой от Вас да е ходил скоро в Созопол или Несебър, че все ги давате за пример? Да, много е хубаво в България, както казва един германец: " Със социалната си помощ за един месец, живея тук цяло лято и вашите ученички ми правят с----и за 1лев, а понякога и без пари!". Въпросът беше за или против Канада? Аз само казах защо съм за.
Кара ме да се замисля за кратка туристическа визита. И това за безпарите е много интригуващо и ме кара да се замлсля за казаното от Pepon дето само бедните имигрирали. Ми че ако се работи гратис то май затова нямат пари

- Lub0
- Обратна връзка:
Гледам доста сте изписали, от вчера на обяд насам, Аз лично се отдадох на 12 часово пиене на бира
ЛаРондата си е супер местенце, особенно по-бавните райдове, като Питун и Сплаш, където е идеално място да се направите вир-вода и да се освежите.
Фоерверките, значи аз бях в "златната" секция, и раздаваха бира и вино на корем, та бях леко подпил, ама мога да ви кажа, че гледането на фоерверки от сцената няма нищо общо от гледането от моста или от пристанището, шоуто е много по-интересно и трябва да се види поне веднъж.
Та такива мити работи.
П.С. за Батето: бях в Созопол преди един месец и мога да ти кажа, че залива в старият град е ограден отвсякъде с хотели и в момента усилено застрояват и скалите, също така някой идиот е изсякъл всички смокини на алейката дето е на скалите в старият град ("Кравай" и викахме едно време и имаше страшни капанчета дето продаваха облък), и последно в старият град къщите са по-нови от тези в новия, така, че ако съм на тебе, бих си избрал някое друго местенце да си въртя синджирчето...

Фоерверките, значи аз бях в "златната" секция, и раздаваха бира и вино на корем, та бях леко подпил, ама мога да ви кажа, че гледането на фоерверки от сцената няма нищо общо от гледането от моста или от пристанището, шоуто е много по-интересно и трябва да се види поне веднъж.
Та такива мити работи.
П.С. за Батето: бях в Созопол преди един месец и мога да ти кажа, че залива в старият град е ограден отвсякъде с хотели и в момента усилено застрояват и скалите, също така някой идиот е изсякъл всички смокини на алейката дето е на скалите в старият град ("Кравай" и викахме едно време и имаше страшни капанчета дето продаваха облък), и последно в старият град къщите са по-нови от тези в новия, така, че ако съм на тебе, бих си избрал някое друго местенце да си въртя синджирчето...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ееее любимата ми тема. Аз подържам мненията на Юлия и Алекса.
Но и след като дойдох разбрах защо на много хора не им харесва, особенно на тези който са били добре в Бг.
Ако всичките ми познати и роднини бяха тук въобще нямаше да се сещам за бг.
Пепоне това за историята и науката не го разбрах. Особенно за науката верно канада няма кой знае каква история, но аз нито живея в историята нито смятам, че през последните 50, 100 години има какво да се гордееш с държава която се слага на тоя и оня.
А за културата ... ми работя в предимно неимигрантски квартал и боклуци и прашоляк ... май не се сещам да съм видял. Аз на това му викам култура.
Вчера и покрай реката се разхождах и то в накаква застояла част и само една кутия от кока-кола видях във водата. Аи не видях до сега паркирани коли по тревните площи пред блокчетата. Да не ви казвам какво беше пред нашия блок в Софето а малко дъжд като валне и калта ставаше ... мамата си трака и яко културно и всичко минава на тротоара, ааа пардон тротоаропаркинга и улицата.
Но и след като дойдох разбрах защо на много хора не им харесва, особенно на тези който са били добре в Бг.
Ако всичките ми познати и роднини бяха тук въобще нямаше да се сещам за бг.
Пепоне това за историята и науката не го разбрах. Особенно за науката верно канада няма кой знае каква история, но аз нито живея в историята нито смятам, че през последните 50, 100 години има какво да се гордееш с държава която се слага на тоя и оня.
А за културата ... ми работя в предимно неимигрантски квартал и боклуци и прашоляк ... май не се сещам да съм видял. Аз на това му викам култура.
Вчера и покрай реката се разхождах и то в накаква застояла част и само една кутия от кока-кола видях във водата. Аи не видях до сега паркирани коли по тревните площи пред блокчетата. Да не ви казвам какво беше пред нашия блок в Софето а малко дъжд като валне и калта ставаше ... мамата си трака и яко културно и всичко минава на тротоара, ааа пардон тротоаропаркинга и улицата.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Bree, kakvo e tova miasto v Canada deto samo edna prazna kutia ot Coca-Cola se tarkalia? Az ne sum vijdal takova, makar che smeia da tvarida, che jiveia v grad mnoooogo po-chist ot Montreal /leleee kva chistota e tam, samo kato si spomnia/.
A, che chistotata niama nishto obshto s kultirata i istoriata na edna darjava si e fakt. Kolko e chisto na dadeno miasto zavisi edinstveno i samo ot parite, koito se davat za pochistvaneto mu, tova sa moite nabliudenia.

A, che chistotata niama nishto obshto s kultirata i istoriata na edna darjava si e fakt. Kolko e chisto na dadeno miasto zavisi edinstveno i samo ot parite, koito se davat za pochistvaneto mu, tova sa moite nabliudenia.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
До пепоновци
Пепон,
обикновенно не чета писаници на латиница, но твоите мисли винаги се открояват. все пак да кажа - нищо лично, ти си просто повод за мението ми за всички като теб на които разума не им помага да поддържат едно мнение 2 последователни постинга:
Освен това виждам че живо те интересува какво е имало на мястото 200г преди теб, какво ще има 200г на мястото след теб и че това какво има на същото място понастоящем не е важно за теб - ти си над нещата. Е, позволи на някои от нас обаче да са толкова повърхностни, че да се интересуват какво има сега, а не преди или след нас.
Към темата мога да добавя само, че не рабирам как може да се гордееш с 1300 годишна история след като си избрал да не си част от нея и да продължаваш да я градиш.
И моля те не прави необмислени изказвания, че 1000 ЕУР са мечтата на хората в БГ. Пишеш на място, в което повечето хора сме взимали 1000 ЕУР в БГ и изказванията ти само показват колко е ниска твоята летва. А с тази летва можеш да бъдеш критерии за твърде малко, предимно неподготвени хора.
обикновенно не чета писаници на латиница, но твоите мисли винаги се открояват. все пак да кажа - нищо лично, ти си просто повод за мението ми за всички като теб на които разума не им помага да поддържат едно мнение 2 последователни постинга:
Pepon написа: Canada e strana "ednodnevka". Predi 200 godini ia e niamalo i sled 200 pak niama da ia ima. Zashtoto istoricheskoto razvitie na edna darjava se opredelia ot neinite postijenia v naukata, izkustvoto i kulturata, a ne ot debelinata na bankovite smetki na niakoi neini podannici.
Значи дебелината на сметките не определя постиженията, но ако изкарваш 1000 ЕУР в БГ няма сила която да те махне от там - явно няма да ги държиш тея ЕУР в сметка....Pepon написа: Koi vsichki? Az ne sum vidial,chovek s obrazovanie, polojenie i dokumenti ot razvita darjava da se natiska za tuka. Za Canada se natiskat bednite i gladnite, ot hubavo tuka ne se idva. Ia da e v BG srednata zaplata 1000 Euro da vidim koi i koga shte stapi tuka.
Освен това виждам че живо те интересува какво е имало на мястото 200г преди теб, какво ще има 200г на мястото след теб и че това какво има на същото място понастоящем не е важно за теб - ти си над нещата. Е, позволи на някои от нас обаче да са толкова повърхностни, че да се интересуват какво има сега, а не преди или след нас.
Към темата мога да добавя само, че не рабирам как може да се гордееш с 1300 годишна история след като си избрал да не си част от нея и да продължаваш да я градиш.
И моля те не прави необмислени изказвания, че 1000 ЕУР са мечтата на хората в БГ. Пишеш на място, в което повечето хора сме взимали 1000 ЕУР в БГ и изказванията ти само показват колко е ниска твоята летва. А с тази летва можеш да бъдеш критерии за твърде малко, предимно неподготвени хора.
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
За това колко е "чист" Монреал :
http://www.voir.ca/actualite/actualite. ... icle=36638
Почти всеки ден искат оставката на кмета Трамбле по този повод, може да намерите сигурно и в днешната преса.

http://www.voir.ca/actualite/actualite. ... icle=36638
Почти всеки ден искат оставката на кмета Трамбле по този повод, може да намерите сигурно и в днешната преса.