Платото - мнооооого хубав квартал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
survivor

Платото - мнооооого хубав квартал

Мнение от survivor »

Разхождам се тази вечер по Платото - от хълма по улица Монт-Роаял по точно от авенюто Парк до Сейнт-Дени и после до метро Монт-Роаял. Оживена улица, много барове, ресторанти, бутици, шумничко малко, ама е ок. И изведнъж чувам зад себе си тропот като от стадо бизони, придружен от истеричен мъжки писклив смях. Обръщам се аз в ужас да не бъда смазана, и що да видя - десетина млади левенти се гонят жизнерадостно, а от кръста надолу са облечени само с прашки :conf: Гледам аз смаяно лъсналите отдалечаващи се задници, а наоколо на никой не му прави впечатление. Продължавам аз леко замаяна от преживяното, и изведнъж отнякъде изскачат други двама левенти, ама по-дърти и с не толкова секси облекло :roll: , затова пък с едни дъъъъъъълги коси. И тия двамата започват да си крещяг и да се гонят между колите, ама това не беше любовният флирт на предишните, ами си обещаваше як кютек. Този път с облекчение забелязах, че две лелки до нас също като мен изразиха страх за сигурността си, а облекчението беше защото поне имах доказателство че не халюцинирам. До спирката на метрото, слава Богу, нямаше повече инциденти. Аз обаче за тази недълга отсечка в престижния квартал видях толкова екшън, колкото за повече от 3 години в Канада не бях виждала. И се чудя - аз ли съм имала толкова лош късмет че да ги видя тези неща за толкова ограничено време, или по принцип си е така. И ако по принцип си е така, пък се чудя как е възможно да се плаща скъпо и прескъпо, за да живееш на такова място. А, за разходка и ресторант от време на време колкото да получа необходимата ми доза адреналин и да не се оттегча от живота - става разбира се. Ама да живееш там непрекъснато :? Минах после през "родния" Монкланд в 10 и половина - 11, оживление, всички заведения по улицата пълни, хората се веселят, ама спокойно, без екшън.
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Ogleda li se za kameri? :D Sigurno sa snimali nyakoj film! :D
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Като стана дума за филм, ами точно така Valdi, прав си. Тия дни тук снимат "Cover girl II". До колкото разбрах се отнасял за някви педали. Така, че survivor, я вземи и си направи още една разходка из квартала за да добиеш правилна представа за него.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

сурви я опиши къде точно е скапаното метро монтроял , трябва да отида там някоя нощ - казаха ми местни ,че там продавали тревата. преди два вечера минах надлъж и нашир по сеинт-дени и не го мернах туй пусто забито място
Аватар
Таратор

Re: Платото - мнооооого хубав квартал

Мнение от Таратор »

survivor написа:Разхождам се тази вечер по Платото - от хълма по улица Монт-Роаял по точно от авенюто Парк до Сейнт-Дени и после до метро Монт-Роаял. Оживена улица, много барове, ресторанти, бутици, шумничко малко, ама е ок.
Ами няма начин хем да е оживено, и хем да е тихо. :D

В предния си постинг пропуснах да напиша, че скечовете пускани в предаването "Без думи" по бтв също са снимани в Платото-парк Лафонтен.
Изображение ... и в темите също!
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

THC написа:сурви я опиши къде точно е скапаното метро монтроял , трябва да отида там някоя нощ - казаха ми местни ,че там продавали тревата. преди два вечера минах надлъж и нашир по сеинт-дени и не го мернах туй пусто забито място
Отиди около метро Бери или Ст.Дени х Ст.Катрин. Гледай странните птици дето обикалят в кръг...
survivor

Мнение от survivor »

Таратор написа:Като стана дума за филм, ами точно така Valdi, прав си. Тия дни тук снимат "Cover girl II". До колкото разбрах се отнасял за някви педали. Така, че survivor, я вземи и си направи още една разходка из квартала за да добиеш правилна представа за него.
Abe az kameri ne vidyah, ama mozhe i filmi da sa pravili :D Vtorata scenka tryabva da e bila ot nyakoy western. Taratore, i da mi kazvash i da ne mi kazvash, kakto sam hodila, taka i shte prodalzhavam da hodya tam - ot vreme na vreme i za malko razbira se. Takava exotica, i to na po-malko ot chas ot vkashti, tova prosto ne e za izpuskane. Ako otida v Calgary ima da go tarsya, ama naprazno.
survivor

Мнение от survivor »

I nakraya da zakljucha, che vapreki interesnoto mi prezhivyavane snoshti, Plateau-to vse pak si e edin mnogo zhivopisen, zhiv, artistichen i bohemski kvartal. Dokolkoto znam tam mnogo chesto snimat amerikanski filmi, zashtoto napomnyal New York - ne nebostargachite razbira se, a po-starata arhitektura.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Hehe, Survi, mnogo mi haresa prejiwiawaneto ti. Sledwa6tia pat, kato posetia Mtl, 6te se razhodia zadaljitelno w Platoto i dano da widia ne6to takowa. :lol:
Обичам да преча
survivor

Мнение от survivor »

Anito, samo se obadi kato shte idvash az lichno da te razveda, che toku-vizh mazhete s prashki samo po mene se lepyali, a gledkata naistina e nezabravima :haplio:
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Re: Платото - мнооооого хубав квартал

Мнение от Blue Passion »

survivor написа:Минах после през "родния" Монкланд в 10 и половина - 11, оживление, всички заведения по улицата пълни, хората се веселят, ама спокойно, без екшън.
Като каза Монкланд та се сетих за Карла Хомолка.Тя имаше намерение там да се настанява-какво ли е станало!?
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

survivor, и аз имам подобни впечатления от Платото. Преди месец бях седнала с колежки да си ям сандвича в малкото паркче Сен Луи, близо до Сен Дьони и Шербрук и умрях от страх посред бял ден. Паркът е разкошен, с фонтанче, зеленина и пейки, но там видях сбирщина от пияни и дрогирани субекти, които вместо да си стоят кротко по пейките, ходеха да досаждат на нормалните хора и преди всичко на жените. Колежките ми, кебекарки, казаха, че това място е винаги така и че е още по-опасно вечер. Бях потресена как е възможно тези отрепки да се събират безпроблемно точно в центъра на града и полицията още не е взела мерки да почисти парка от тях.
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Моето впечатление е, че Платото е иделаното място заживот, ако нямаш деца, защото всичко ти е ан една крачка, ресторанти, клубове, купонът си тече 24 часа...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

survivor написа:Anito, samo se obadi kato shte idvash az lichno da te razveda, che toku-vizh mazhete s prashki samo po mene se lepyali, a gledkata naistina e nezabravima :haplio:
Оооо, Сърви, задължително çе се възползвам от предложението ти, то такова оу не е за пропускане. дано да съм късметлийка :lol:
Обичам да преча
bateto

Мнение от bateto »

Платото ме кефи,най хубавия квартал в Мтл. както го казва и Любо за хора дето не гледат деца,но имама едно съмнение ,ако го сложим хипотетично до центъра на Варна ще трябва да го събаряме незабавно за да не разваляме имиджа на морската ни столица.Имам и едно друго чувство в което не се съмнявам ,след няколко години престой тук имигранта толкова се поврежда ,особенно чувството му да възприема хубавото и красивото,та започват и да му харесват клозетни ями като въпросното плато,но и това го разбирам все пак то/Платото/ си е един от най хубавите градски квартали на Мтл.
Получава се нещо като база за сравнение и като няма риба и рака е риба.
Заключено