NAY-POSLE PERMANENT RESIDENT!!!!!!!!!!!!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Canuck
Непукист

NAY-POSLE PERMANENT RESIDENT!!!!!!!!!!!!!!

Мнение от Canuck »

YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Shte umra ot kef, uvajaemi saforumnici! Ot dnes sam oficialno postoyanen jitel na Canada!!!!!!! :lol:

Eto kak proteche vsichko. Minah si az interviewto za imigraciya s kvebekskite imigracionni v New York na 18 fevruari i na 23 fevruari podadoh dokumenti za permanent residence v kanadskoto konsulstvo v Buffalo. Na 24 mart poluchih file number, bar code ili tam kakto mu vikate. :P Samo nyakolko dni po-kasno poluchih i medicinskite, na 13 april mislya. Oshte na drugiya den gi napravih. tuk v ottawa za razlika ot vita ne mi vzemaha pari za vtora rentgenova snimka i drugi takiva idiotshtni i mi vzeha daje i po-malko pari ot v BG- 130 CA$ dokolkoto pomnya.
Posle pochna chakaneto i terzaniyata, che ako mi poiskat mestno svidetelstvo za sadimost ot RCMP, poneje sam bil poveche ot 6 meseca tuk, tova shte mi zabavi mnogo procedurata, a rabotnata mi visa izticha na 31 avgust, 2005. A, RCMP vadyat police chacks za skromnoto vreme ot 5 meseca. :cry:

NO, POZNAYTE KAKVO, CHUDES PROSTO SE SLUCHVAT! OSOBENO, KOGATO NYAKOY OBOJAVA CANADA! :P Na 14 yuni, 2005 si poluchih pismo ot buffalo, v koeto me molyat da si pratya passporta za da mi slojat imigrantskata visa. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH, KAK SE NAKEFIH! Na drugiya den pratih passporta s FedEx. Vchera si poluchih obratno passporta s instrukcii, za da se land-na da ida do granicata. I dnes, s edin priyatel i mayka, koyato mi e na gosti otidohme do Prescott, Ontario da se land-na. Vsichko mina kato po noti. Otidoh pri amerikancite v Ogdensburg i im kazah, che ne iskam da vlizam v USA, a da stana permanent resident of Canada. Te mi dadoha edin formulyar, che mi otkazvat vlizane v USa, takava bila procedurata i me pratiha obratno v Canada. Samo deto popadnah na edin novobrance, deto go obuchavaha i mu otne 45 minuti da mi prepishe dannite ot passporta. mejdu drugoto zapisa si, che pasporta mi e izdaden vav BAPHA, kato go proiznese kato BAFA :lol: Az mu kazah, Sir, passporta mi e izdaden vav VARNA i tova e napisano na latinica do nadpisa na kirilica, a tova deto go chetete BAFA, a e vsashtnost VARNA, no taka se pishe na bulgarski. No, toy beshe umnik i kaza, che shtom pishelo BAPHA, taka shtyal da si go zapishe i da si go chete BAFA. :P togava razbrah, che sam popadnal na klasicheski idiot i go ostavih da pishe kakvoto si iska. 8)
Obrnahme kolata i pak v Canada. :P Za sajalenie kanadskiyat mitnichar i nego go beshe napeklo slanceto, zashtoto me popita otkade idvame, pri uslovie, che samo predi chas me upati kam US granicata samiyat toy. :lol: Az mu vikam, che otidoh samo do Us granicata, za da se landna v Canada. A, toy kaza da otgovaryamn tochno na vaprosite mu. OK, vikam idvam ot USA. I toy me pita, kolko vreme sam bil v USA? I nali tryabva da otgovaryame tochno na vaprosite, moyat aver otgovori- Nad 30 minuti byahme v USA. :P :P :P :P Mitnicharyat se useti, vche stava smeshen i sprya s glupostite, vse pak e kanadec i ima poveche akal ot US kolegite si. :lol: OK, prodalji toy znachi se land-vate. Aha-otgovaryam az, uhilen do ushi kato nacepen papesh. Nyakakvi stoki shte dokarvate li v badeshte? Otgovorih s ne i mi kaza da otivam pri imigracionnite.

Tam vsichko mina leko i priyatno. Posreshtna me simpatichna jena na sredna vazrast i az y predstavih passport i Confirmation of permanent residence. Popita me na kakv address da mi pratyat PR card i az y dadoh moyat si address v Ontario. Ne me popita dali se land-vam v Ontario, zashtoto ot addresa, koyto dadoh tova stana yasno, nito mi poiska certificate of selection of quebec, nito me pita shto ne se zaselvam tam. Pita me kolko pari nosya, az kazah- nikolko, ama imam debitna karta s men. Tya drasna edna cherta, che ne deklariram pari v broy i az y kazah, che tova e neveroyaten moment za men i che utre za parvi pat shte moga da si razdavam kanadski flagcheta pred parlamenta kato kanadski jitel! Prosto edva se sdrjah da ne izvikam ot kef, emociite napiraha v men i ne mojeh da gi spra. Oshte kato priblijih imigraciyata, pulsat mi se uskori nekolkokratno. Tya se uhili, pozdravi me, che sam veche Permanent resident, stisnahme race i mi vika, che sega moga da otivam da razdavam kanadski flagcheta na parlamenta. :lol: Popitah ya kak se kazva, okaza se, che e Mona, no ne Lisa, a Scott. :lol:

I posle obratno v Ottawa i po zadachi. podadoh vednaga formulyari za socialen nomer i za zdravna karta, izkarah akala na vsichki kolko sam brz, shtoto te ne bili vijdali imigrant v edin den da pravi vsichko, no veche vidyaha. 8)

I sega e vreme za FIESTA!!!!!

Utre e Canada Day i smyatam da go napravya edin nezabravim praznik!

Na vsichki vas, pojelavam mnogo, mnogo shtastie, chudni migove na Canada Day i nikoga ne spirayte da vyarvate v chudesa, zashtoto te naistina se sluchvat!

HAPPY CANADA DAY, EH!

MY NAME IS CANUCK AND I AM CANADIAN! :P :lol: :P :wave: :redghost: :dance: :beer2: :thumbsup:

Изображение
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Честито Канък!!!
И моля те, не плюй по кебекарите - "табарнаци", щото без тях щеше ди си си още българин, а това май не го тачиш много...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Guinness

Re: NAY-POSLE PERMANENT RESIDENT!!!!!!!!!!!!!!

Мнение от Guinness »

Canuck написа:
Shte umra ot kef
Недей бе, Канук,недей умира!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Thanks, Iv. :P

Za men tabarnac oznachava ne prosto kebekar, a kebekar-separatist. No, za sajalenie takiva sa 50% ot kebekarite i nyama kak da ne gi psuvam.

Az inache imah i rezervni varianti, ako ne stanat neshtata po kvebekskata programa. A, i kakvoto sa mi dali sam si go platil, ne e kato da sa mi dali certificate bezplatno.

Kakto i da e, da ne se otklonyavame ot temata! Drugo si e chovek da e postoyanen jitel na Canada! :lol:
Per aspera ad astra!
huba

Мнение от huba »

Canuck написа: A, i kakvoto sa mi dali sam si go platil, ne e kato da sa mi dali certificate bezplatno.
:
:saint: :saint: :freak: :freak:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Canuck написа:Thanks, Iv. :P

Za men tabarnac oznachava ne prosto kebekar, a kebekar-separatist. No, za sajalenie takiva sa 50% ot kebekarite i nyama kak da ne gi psuvam.

Az inache imah i rezervni varianti, ako ne stanat neshtata po kvebekskata programa. A, i kakvoto sa mi dali sam si go platil, ne e kato da sa mi dali certificate bezplatno.

Kakto i da e, da ne se otklonyavame ot temata! Drugo si e chovek da e postoyanen jitel na Canada! :lol:
Ти тия 50% ги за*би, гледай другите 50%... :D :D :D
Много ми хареса епизода с паспорта ти, издаден от гр. Бафа... :D :D :D :D :D
И тоя епизод с митничаря, дето те питал откъде идваш... :D :D :D :D :D
Ама големи зелки са понякога де, егати смехотерапията ти прилагат...
Хайде, още веднъж - честито, и ти желая за Коледа на 2008 канадски паспорт!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Canuck написа:...
I sega e vreme za FIESTA!!!!!

Utre e Canada Day i smyatam da go napravya edin nezabravim praznik!

Na vsichki vas, pojelavam mnogo, mnogo shtastie, chudni migove na Canada Day i nikoga ne spirayte da vyarvate v chudesa, zashtoto te naistina se sluchvat!

HAPPY CANADA DAY, EH!

MY NAME IS CANUCK AND I AM CANADIAN! :P :lol: :P :wave: :redghost: :dance: :beer2: :thumbsup:

Изображение
Честито, Canuck! Всичко най-хубаво, много здраве и весело изкарване на Canada Day!
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Canuck написа: A, i kakvoto sa mi dali sam si go platil, ne e kato da sa mi dali certificate bezplatno.
Леле ,тия канадци един сертификат ли не могат да издадат безплатно!леле чипите копелета!А някой казваше,че Канада много давала :P :P :P :P
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Canuck написа:Posle pochna chakaneto i terzaniyata, che ako mi poiskat mestno svidetelstvo za sadimost ot RCMP, poneje sam bil poveche ot 6 meseca tuk, tova shte mi zabavi mnogo procedurata, a rabotnata mi visa izticha na 31 avgust, 2005. A, RCMP vadyat police chacks za skromnoto vreme ot 5 meseca. :cry:

NO, POZNAYTE KAKVO, CHUDES PROSTO SE SLUCHVAT! OSOBENO, KOGATO NYAKOY OBOJAVA CANADA!
Ami, chudesa! Svidetelstvo za sadimost pri prestoi v Ca nad 6m se iska samo v izkliuchitelni sluchai (predishna prisada primerno). Okolo men 4 choveka (incl. az) minaha ot work permit na PR bez nikakvi politseiski proverki.

A inache chestito za PR-a, pojelavam ti da ne se razocharovash ot Kanada niakoi den i Kanada da ti donese spokoistvie, shtot ako mrazish taka kakto obichash ne moga da te mislia. :-)

Sas zdrave!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Честито Canuck ! :tuut: :tuut: :partytime: :partysmiley:

И на мен историята с Бафа много ми хареса.Нямаше да се сетя ,че така се чете :lol:
Аватар
rose

Мнение от rose »

Честито и от мен! :partytime: :partysmiley: :duga: :beer2: :thumbsup:
Много късмет и здраве!
Happy Canada day!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Честито и от мен :D
Чудеса се случват и то не еднократно, но само на хора, които го заслужават 8) Май сега е бил най-подходящия ден да си получиш паспорта, деня преди празника на Канада :wink:
Весел празник :dance: :partysmiley: :partytime: :tuut: и не на последно място :beer2:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:D от днес жител, след 1095 дена цял и още по-цял гражданин. Честито! :wink:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Blagodarya vi na vsichki!

Taka e, Iv. Az imam gotini vpechatleniya ot French Canadians, taka da se kaje ot drugite 50% i moje bi tryabva da se koncentriram vrhu tyah.

Foxxbatter, thanks! No, zabravih da kaja drugata gotina novina, che nyama da chakam 1095 dni za grajdanstvo, a 730 dni, shtoto mi priznavat edna godina za grajdanstvo zaradi prestoya mi tuk na studentska i rabotna visa. Gotin bonus.

P.S. utre nay-golemiyat kupon e v Ottawa, taka che koyto moje da idva nasam. Samo shte vi kaja, che za foyerverki e poharchil gradat okolo $ 65 000. Za sravnenie toronto e poharchil okolo 17 000 za celta.

Cyalata programa za Canada day v Ottawa e tuk:
http://www.canadascapital.gc.ca/canadad ... asp?bhcp=1
Per aspera ad astra!
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Честито, за фен като теб трябва да дават директно канадско гражданство, ама за начало и това бива :D :D :D
Заключено