YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Shte umra ot kef, uvajaemi saforumnici! Ot dnes sam oficialno postoyanen jitel na Canada!!!!!!!
Eto kak proteche vsichko. Minah si az interviewto za imigraciya s kvebekskite imigracionni v New York na 18 fevruari i na 23 fevruari podadoh dokumenti za permanent residence v kanadskoto konsulstvo v Buffalo. Na 24 mart poluchih file number, bar code ili tam kakto mu vikate.

Samo nyakolko dni po-kasno poluchih i medicinskite, na 13 april mislya. Oshte na drugiya den gi napravih. tuk v ottawa za razlika ot vita ne mi vzemaha pari za vtora rentgenova snimka i drugi takiva idiotshtni i mi vzeha daje i po-malko pari ot v BG- 130 CA$ dokolkoto pomnya.
Posle pochna chakaneto i terzaniyata, che ako mi poiskat mestno svidetelstvo za sadimost ot RCMP, poneje sam bil poveche ot 6 meseca tuk, tova shte mi zabavi mnogo procedurata, a rabotnata mi visa izticha na 31 avgust, 2005. A, RCMP vadyat police chacks za skromnoto vreme ot 5 meseca.
NO, POZNAYTE KAKVO, CHUDES PROSTO SE SLUCHVAT! OSOBENO, KOGATO NYAKOY OBOJAVA CANADA!

Na 14 yuni, 2005 si poluchih pismo ot buffalo, v koeto me molyat da si pratya passporta za da mi slojat imigrantskata visa. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH, KAK SE NAKEFIH! Na drugiya den pratih passporta s FedEx. Vchera si poluchih obratno passporta s instrukcii, za da se land-na da ida do granicata. I dnes, s edin priyatel i mayka, koyato mi e na gosti otidohme do Prescott, Ontario da se land-na. Vsichko mina kato po noti. Otidoh pri amerikancite v Ogdensburg i im kazah, che ne iskam da vlizam v USA, a da stana permanent resident of Canada. Te mi dadoha edin formulyar, che mi otkazvat vlizane v USa, takava bila procedurata i me pratiha obratno v Canada. Samo deto popadnah na edin novobrance, deto go obuchavaha i mu otne 45 minuti da mi prepishe dannite ot passporta. mejdu drugoto zapisa si, che pasporta mi e izdaden vav BAPHA, kato go proiznese kato BAFA

Az mu kazah, Sir, passporta mi e izdaden vav VARNA i tova e napisano na latinica do nadpisa na kirilica, a tova deto go chetete BAFA, a e vsashtnost VARNA, no taka se pishe na bulgarski. No, toy beshe umnik i kaza, che shtom pishelo BAPHA, taka shtyal da si go zapishe i da si go chete BAFA.

togava razbrah, che sam popadnal na klasicheski idiot i go ostavih da pishe kakvoto si iska.
Obrnahme kolata i pak v Canada.

Za sajalenie kanadskiyat mitnichar i nego go beshe napeklo slanceto, zashtoto me popita otkade idvame, pri uslovie, che samo predi chas me upati kam US granicata samiyat toy.

Az mu vikam, che otidoh samo do Us granicata, za da se landna v Canada. A, toy kaza da otgovaryamn tochno na vaprosite mu. OK, vikam idvam ot USA. I toy me pita, kolko vreme sam bil v USA? I nali tryabva da otgovaryame tochno na vaprosite, moyat aver otgovori- Nad 30 minuti byahme v USA.

Mitnicharyat se useti, vche stava smeshen i sprya s glupostite, vse pak e kanadec i ima poveche akal ot US kolegite si.

OK, prodalji toy znachi se land-vate. Aha-otgovaryam az, uhilen do ushi kato nacepen papesh. Nyakakvi stoki shte dokarvate li v badeshte? Otgovorih s ne i mi kaza da otivam pri imigracionnite.
Tam vsichko mina leko i priyatno. Posreshtna me simpatichna jena na sredna vazrast i az y predstavih passport i Confirmation of permanent residence. Popita me na kakv address da mi pratyat PR card i az y dadoh moyat si address v Ontario. Ne me popita dali se land-vam v Ontario, zashtoto ot addresa, koyto dadoh tova stana yasno, nito mi poiska certificate of selection of quebec, nito me pita shto ne se zaselvam tam. Pita me kolko pari nosya, az kazah- nikolko, ama imam debitna karta s men. Tya drasna edna cherta, che ne deklariram pari v broy i az y kazah, che tova e neveroyaten moment za men i che utre za parvi pat shte moga da si razdavam kanadski flagcheta pred parlamenta kato kanadski jitel! Prosto edva se sdrjah da ne izvikam ot kef, emociite napiraha v men i ne mojeh da gi spra. Oshte kato priblijih imigraciyata, pulsat mi se uskori nekolkokratno. Tya se uhili, pozdravi me, che sam veche Permanent resident, stisnahme race i mi vika, che sega moga da otivam da razdavam kanadski flagcheta na parlamenta.

Popitah ya kak se kazva, okaza se, che e Mona, no ne Lisa, a Scott.
I posle obratno v Ottawa i po zadachi. podadoh vednaga formulyari za socialen nomer i za zdravna karta, izkarah akala na vsichki kolko sam brz, shtoto te ne bili vijdali imigrant v edin den da pravi vsichko, no veche vidyaha.
I sega e vreme za FIESTA!!!!!
Utre e Canada Day i smyatam da go napravya edin nezabravim praznik!
Na vsichki vas, pojelavam mnogo, mnogo shtastie, chudni migove na Canada Day i nikoga ne spirayte da vyarvate v chudesa, zashtoto te naistina se sluchvat!
HAPPY CANADA DAY, EH!
MY NAME IS CANUCK AND I AM CANADIAN!

:redghost:

:beer2: